Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjemnek a szülei az...

A férjemnek a szülei az elsők, nem pedig mi. Mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk házasok,van egy 2 éves kislányunk.Apósomék a szomszédunkban laknak...Mikor összeköltöztünk,már akkor is minden nap ott volt náluk,hogy mit kell segiteni,de ez idővel csak egyre rosszabb lett.Ha nem dolgozik,az az első hogy megy,hátha valamit tud ott segitkezni.Az elejében még nem is haragudtam érte,de most már teljesen kikészit.A kislányunk sir,mikor már meglátja,hogy az apja megy itthonról.Velünk nem foglalkozik,nem megyünk soha együtt sehova,mert "tudod,hogy segitenem kell apunak".Nem hallgatja meg,mikor mondom neki,hogy teljesen kihasználják a szülei.Szerinte ne törődjek én azzal,hogy ő mit csinál a szabad idejében...Mit tegyek???Nagyon elegem van már az egészből!!!
2014. aug. 16. 08:56
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
26%
8-as: már korábban leírtam a véleményem, nem gondoltam, hogy ezt meg kell ismételni ahhoz, hogy véleményt nyilváníthassak a szerintem teljesen haszontalan hozzászólásokról...
2014. aug. 16. 11:42
 12/49 anonim ***** válasza:
56%
így fog apa nélkül felnőni a gyerek, ezt te tetted vele!!!!
2014. aug. 16. 11:47
 13/49 A kérdező kommentje:
Én tettem vele????Hogy érted ezt utolsó válaszoló?Az én hibám,hogy soha nincs itthon az apja???
2014. aug. 16. 12:00
 14/49 anonim ***** válasza:
56%

IGEN!

te vállaltad így a gyereket vele, mikor PONTOSAN TUDTAD, hogy milyen. igen, te tetted a gyerekkel. ismerted, te biztos azt hitted, mert a gyerek miatt változik, hát nem.

szegény gyerek apja sosincs vele, anyja meg önző módon vállalta őt.

mindig az ártatalanok szívnak.

2014. aug. 16. 12:02
 15/49 anonim ***** válasza:
42%

Hát első lépésben mondjuk nem kellett volna 2 gyereket is szülni neki, ha a szülei mindig is a nyakatokon éltek és a férjed ezt normálisnak érezte...

Ennél többet nem tudok mondani! A férjed még kisfiú, nem nőtt még fel, nem szakadt még le! Ezt te is felismerted korábban is, csak gondoltad majd szülsz egy párat, aztán megváltozik.

Nem így lett, most viselheted a helyzet következményeit.

2014. aug. 16. 12:03
 16/49 anonim ***** válasza:
47%

Oké, akkor ezek szerint itt néhányan olvasni sem tudnak. Én azért mégis újra megkérdezem: annak mi értelme van, hogy: "igen, te büdös banya, tönkretetted a gyereked életét, meg mindenkiét szégyelld magad nemisértemhogytudszmégtükörbenézniteutolsószerencsétlenostobanémber."

Szánalom, ha ezt komolyan is gondoljátok, pláne, ha azt, hogy ezzel bárkinek is segítetek.

Kedves kérdező, remélem nem veszed nagyon magadra az efféle "csodálatos személyiségek" véleményét...

2014. aug. 16. 12:13
 17/49 anonim ***** válasza:
82%

"Szánalom, ha ezt komolyan is gondoljátok, pláne, ha azt, hogy ezzel bárkinek is segítetek. "

Lefordítom magyarra, hogy ez miért segítség, mert látom te sem érted:

A kérdező SAJÁT MAGA idézte elő ezt a helyzetet a gyermeke számára. TUDATOSAN, ÖNKÉNT szült egy nemtörődöm, hanyag, minden érdeklődéstől mentes apának.

Ezek után az első lépés a probléma megoldásában az, hogy ezt FELISMERI, és MEGBÁNJA A HIBÁJÁT.

Ezután jön a következő lépés, az esetleges változás: elválik, elmegy szépen dolgozni, és szeretetben, megértésben neveli a gyermekét, és ha legközelebb párválasztásra kerül sor, olyannal kezd ki, aki ÉRDEKLŐDIK a gyereke iránt, és törődik vele.

De addig semmiféle javulás nem várható el, amíg mást és másokat okol egy olyan problémáért, ami mindig is fennált, csak ő elfogadta azt.

2014. aug. 16. 12:17
 18/49 A kérdező kommentje:
Először is nem kettő,hanem egy kislányunk van,aki KETTŐ ÉVES!!!Igen,sokan nem segitettek,hanem még szidtak,pedig tényleg csak tanácsot szerettem volna kapni.Kezdetben sokat itthon volt,majd mindig többet-többet ment át,hogy mit segitsen..Pedig itthon is akadna elég munka...
2014. aug. 16. 12:20
 19/49 anonim ***** válasza:
71%

Semmit sem lehet tenni. Megszokod vagy elmesz. Irtad, hogy az elejen nem haragudtal, akkor most miert valtoztal meg? Te vagy a hibas, mert te valtoztal, nem a ferjed. Ha az elejen jo volt, legyen jo most is.

A nyafogoknak: nem beszolasokat kapott, hanem summazast. Hatha mas tanul belole.

A kerdezot egy olyan helyzet bosszantja, amit korabban gond nelkul elfogadott. Vagyis itt egyedul a kerdezo valtozott. Neki kell magat visszavenni arra az elethelyzetbe, amiben korabban volt, vagy pedig kilepni. Ne masoktol varja a valtozast, amikor csak o valtozott.

2014. aug. 16. 12:22
 20/49 anonim ***** válasza:
77%

ugye a párod ötlete volt hogy a szomszédba költözzenek?

így át tud futni és anyu szoknyáján ülni egy kicsit.

2014. aug. 16. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!