A férjemnek a szülei az elsők, nem pedig mi. Mit lehet ez
ellen tenni?
Figyelt kérdés
4 éve vagyunk házasok,van egy 2 éves kislányunk.Apósomék a szomszédunkban laknak...Mikor összeköltöztünk,már akkor is minden nap ott volt náluk,hogy mit kell segiteni,de ez idővel csak egyre rosszabb lett.Ha nem dolgozik,az az első hogy megy,hátha valamit tud ott segitkezni.Az elejében még nem is haragudtam érte,de most már teljesen kikészit.A kislányunk sir,mikor már meglátja,hogy az apja megy itthonról.Velünk nem foglalkozik,nem megyünk soha együtt sehova,mert "tudod,hogy segitenem kell apunak".Nem hallgatja meg,mikor mondom neki,hogy teljesen kihasználják a szülei.Szerinte ne törődjek én azzal,hogy ő mit csinál a szabad idejében...Mit tegyek???Nagyon elegem van már az egészből!!!
Talán el kéne neki mesélni, hogy elsősorban otthon vannak kötelességei, és az azon felüli ideje az ún. szabadidő, amiről én azt gondolom, hogy még azt is illik megbeszélni a családdal, hogy azt az időt mire fordítom. Onnantól kezdve, hogy az ember megnősül/férjhez megy és gyereket vállal, azért egész mások kellenének hogy legyenek az önmagával szembeni elvárások. Ha ez az ő számára nem ennyire egyértelmű, akkor erről vagy nagyon sokat kellene beszélgetni, vagy elgondolkodni azon, működőképes-e ez a kapcsolat.
2014. aug. 16. 09:05
2/49 anonim válasza:
Egy újabb naiv nő, aki azt hitte, hogy ő majd megváltoztatja a férfit...
2014. aug. 16. 09:08
3/49 anonim válasza:
szóval tudtad milyen és most sírsz. uncsi!!!
"Mikor összeköltöztünk,már akkor is minden nap ott volt náluk,"
"de ez idővel csak egyre rosszabb lett"
akkor vajon miért mentél hozzá? minek szültél neki? ja, hogy majd változik. magadnak főzted és megint mint mindig a gyerek szív.
2014. aug. 16. 09:10
4/49 anonim válasza:
Naponta van öt olyan kérdés itt, hogy jaj-jaj páromat ugráltatja az anyja-apja. Aztán kapnak kétszáz választ, hogy lépjen le mert ugyanez lesz akkor is ha feleség lesz és a gyereke mellől is el fogják rángatni, de nem hisznek senkinek maradnak a kakiban. Aztán naponta van itt öt olyan kérdés, hogy feleség vagyok, gyerekünk van és az anyja-apja elrángatja mellőlünk...no comment. megérdemlitek!
2014. aug. 16. 09:55
5/49 anonim válasza:
Már ne haragudjatok, de az mitől hasznos válasz, hogy "nem kellett volna hozzámenni", meg a "tudhattad volna előre" és a hasonlók? Ez mennyiben segít a kérdezőnek? Gratulálok ehhez a hozzáálláshoz...
2014. aug. 16. 10:00
6/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves első és utolsó válaszoló.Hát igen,ilyenek az emberek,nem segitenek,hanem még jól beszólnak...Tanácsot szerettem volna kérni,erre ezt kaptam.Hát köszönöm,kedves hozzászólók!!!
2014. aug. 16. 10:45
7/49 anonim válasza:
Ha nem lennének anyósodék a szomszédban, hanem több utcával arrébb akkor is állandóan otthon ücsörögne. Egyszerűen csak nem szakadt el az anyjával a köldökzsinór. Sajnos ez egy olyan erős lelki kötődés, ami kényszert vált ki, hogy velük legyen. Nem érdemes ezen veszekedned , mert csak te húzod a rövidebbet. Vagy megszokod, vagy elválsz tőle.
2014. aug. 16. 10:52
8/49 anonim válasza:
"Gratulálok ehhez a hozzáálláshoz..."
De éppenséggel a kérdésre te sem válaszoltál. :)
De erre nem is lehet mondani semmi értelmes választ, a kérdező férje ilyen volt, ilyen lesz, ezen nem fog változtatni valószínűleg. És az a baj, hogy bármi lépést tesz a kérdező, az vagy rosszul sül el, vagy sehogy.
2014. aug. 16. 11:07
9/49 anonim válasza:
milyen tanácsot vársz?
hogy változtasd meg? sehogy nem fogod. megszívtad. ti csak másodikok vagytok és maradtok is.
ezért érdemes így házasodni, meg gyereket szülni.
hasznos válasz kell? íme: törödj bele és egyed amit főztél! jó étvágyat!
2014. aug. 16. 11:08
10/49 anonim válasza:
Vagy költözzetek messzebbre. Akkor nem tud odarohanni minden apróságért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!