Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan akadt ki a férjem?

Jogosan akadt ki a férjem?

Figyelt kérdés

Az egész azzal kezdődött, hogy nemrég örököltem egy kisebb vagyont (nem sok csak 10 M Ft) és ezt úgy gondoltam, hogy a fele megy be a bankba, a másik felét pedig odaadom anyósomnak, mert a ház amiben élünk félig a férjemé és félig anyósé (volt most már, de évek óta minden költséget, felújítást, mi, illetve a férjem fizettünk). Kb 2 hónapja megbeszéltük anyóssal, hogy amit a ház ér annak a felét én kifizetem neki (az ő részét, de vmivel többet adtam neki), mert a páromnak (és majd a gyerekeinknek) öröksége lesz és akkor ő nyugodtan tud élni a mostani párjával, lesz pénze, amire szeretné(k) lesz rá keret..., nála is lakik egyébként (mindene ott van), mi pedig itt élünk tovább a mi családunkkal. Örültünk, hogy végre közösen miénk lett a ház.

Na most olyan dolgok történtek, amiktől én úgymond kiakadtam. Zárat még nem cseréltünk, de ezek után fogunk szerintem. Ugyanis az történt, hogy kiderült anyós folyamatosan bejár hozzánk, amíg mi dolgozunk. Tűntek el dolgok, valami nem úgy állt, ahogy én azt munka előtt hagytam, nem egyszer kaptam mostanában rajta, hogy ha átjön és 1 pillanatra kimegyek, ő már kotorászik a hűtőnkben, nézi mi van benne, a számláinkat bogarássza, a leveleinket elolvassa... és emiatt a férjem nagyon csúnyán összeveszett vele, hogy most már a magunk ura vagyunk és elég felnőttek ahhoz, hogy boldoguljunk, megjegyzem idáig is boldogultunk: nem jött soha 1 késedelmi felszólítás sem, mindig volt mit enni, naponta főztem, tiszta ruhába járunk, nem esz meg minket a kosz... és ráparancsolt, hogy ezt fejezze be. Ha jön/jönni szeretnének hozzánk akkor előre szóljon és akkor úgy készülünk, meg ne ellenőrizgessen minket, mert már ehhez úgymond nincs joga.

Most játssza a sértődöttet, felénk se néz, a telefont se veszi fel.

2014. aug. 14. 16:39
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Igen, megvettem az ő részét. Fel lett becsültetve a ház az ő jelenlétében és az alapján fizettem ki. Volt ügyvédtől kezdve az Atya Úristenig mindenféle papírmunka, intézkedés, hogy a nevemre lett iratva a fele és persze alapból a férjemén is volt. Tehát már közös, és ami anyósnak a ráeső része azt kifizettem neki, és írtam is, hogy vmivel többet is adtam neki, mert még képes lett volna meghunyászkodva kérni még többet, mert ismerem. Azért hamarkodta el a dolgot, mert rettentően pénzéhes, és mert életébe nem volt ennyi zsozsója egyszerre. De amikor már megemlítettük neki, hogy nem kell hazajárkálnia minket ellenőrizgetni,kutakodni... megijedt és besértődött.

Azóta se jön (szerencsére), nem is tudna, mert zárat cseréltünk mindenhol, de még besurrani se tud, ha nem vagyunk otthon. Megjegyzem sokkal jobb minden, most már lehiggadtunk, hogy már neki nincs kulcsa ide. Találkozni találkoztunk vele, de látszik rajta, hogy nagyon cseszi a csőrét, hogy nem tudja mi a helyzet nálunk, hogy körbenézni se tud... Mi nem firtatjuk már a dolgot, annyit mondott a férjem neki, hogy most már fogadja el, hogy külön életet élünk, felnőttek vagyunk, meg tudunk állni a saját lábunkon és ez a dolgok rendje, de mintha a falhoz beszélt volna, erre is megsértődött... anyós párja mondta ne foglakozzunk vele, majd ő megérteti vele, hiszen nem raktuk ki, ő döntött úgy, hogy eladja a részét nekem, és tényleg nem győzködtük! Mire ezeket elintéztük bőven lett volna ideje meggondolnia magát és mégse tette. Innetől kezdve már késő bánat. Mi meg örülünk a saját (külön) életünknek.

2014. aug. 25. 10:18
 12/12 anonim válasza:

Szerintem az idő nektek dolgozik. Majd megenyhül az anyósod.

Ha rossz érzés nektek, hogy igazságtalanul haragszik, tehettek felé olyan gesztust, hogy időnként meghívjátok vendégségbe, akkor láthatja, hogy nem kidobtátok, tartani akarjátok vele a kapcsolatot, csak más szinten. (Érdemes hangsúlyozni, hogy vendégnek jön, nem pedig haza.)

2014. aug. 26. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!