Jogosan akadt ki a férjem?
Az egész azzal kezdődött, hogy nemrég örököltem egy kisebb vagyont (nem sok csak 10 M Ft) és ezt úgy gondoltam, hogy a fele megy be a bankba, a másik felét pedig odaadom anyósomnak, mert a ház amiben élünk félig a férjemé és félig anyósé (volt most már, de évek óta minden költséget, felújítást, mi, illetve a férjem fizettünk). Kb 2 hónapja megbeszéltük anyóssal, hogy amit a ház ér annak a felét én kifizetem neki (az ő részét, de vmivel többet adtam neki), mert a páromnak (és majd a gyerekeinknek) öröksége lesz és akkor ő nyugodtan tud élni a mostani párjával, lesz pénze, amire szeretné(k) lesz rá keret..., nála is lakik egyébként (mindene ott van), mi pedig itt élünk tovább a mi családunkkal. Örültünk, hogy végre közösen miénk lett a ház.
Na most olyan dolgok történtek, amiktől én úgymond kiakadtam. Zárat még nem cseréltünk, de ezek után fogunk szerintem. Ugyanis az történt, hogy kiderült anyós folyamatosan bejár hozzánk, amíg mi dolgozunk. Tűntek el dolgok, valami nem úgy állt, ahogy én azt munka előtt hagytam, nem egyszer kaptam mostanában rajta, hogy ha átjön és 1 pillanatra kimegyek, ő már kotorászik a hűtőnkben, nézi mi van benne, a számláinkat bogarássza, a leveleinket elolvassa... és emiatt a férjem nagyon csúnyán összeveszett vele, hogy most már a magunk ura vagyunk és elég felnőttek ahhoz, hogy boldoguljunk, megjegyzem idáig is boldogultunk: nem jött soha 1 késedelmi felszólítás sem, mindig volt mit enni, naponta főztem, tiszta ruhába járunk, nem esz meg minket a kosz... és ráparancsolt, hogy ezt fejezze be. Ha jön/jönni szeretnének hozzánk akkor előre szóljon és akkor úgy készülünk, meg ne ellenőrizgessen minket, mert már ehhez úgymond nincs joga.
Most játssza a sértődöttet, felénk se néz, a telefont se veszi fel.
Jogosan akadt ki a férjed. Én is kiakadtam volna. Egyszerűen nem tudom megérteni az ilyen embereket.
Viszont azt nem értem a leírásodból, hogy most a ház kié? Kifizetted az anyósodnak, de még mindig az ő nevén van?
Most már a férjem és az én nevemen van. Anyós aláírta, hogy lemond a házról, így is - úgy is a fiáé és az unokáké lett volna. Meg amúgy sincs vagy volt értelme, hogy a nevén maradjon, mert minden cucca a pasijánál van. Ami meg itt van, azt mind mi vettük annó, neki semmi köze sincs a mi dolgainkhoz, de szerett volna azokból is elvinni, amikor odaköltözött a pasijához, mert ugye nekünk új volt az étkészlet, az evőeszközök, a bútorok, a konyha gépek stb... csak hát mi költöztettük... nem volt ideje elcsórni. Így már úgy élik az ő életüket, meg mi is ahogy nekünk jó.
Mi nem voltunk bunkók vele, amikor naponta hazajött hozzánk ellenőrizni, mert mégis csak az ő háza is, de most már csak volt. Igazából nem kellett győzködni, férjem csak 1x kérdezte meg, hogy "mi lenne ha" és már egyből rávágta: "hát persze, hogyne, mikor kell és mit aláírni?". Úgyhogy elég érdekesen veszi ki magát a dolog. Én kifizettem, sőt 200 E-rel többet is adtam, nehogy még abba is belekössön. Az a baj, hogy ő olyan, hogy mindenre jogot akar formálni, neki mindenről tudnia kell, már a pasija házát is úgy mondogatja, hogy az ő háza... hallottuk nem egy embertől már...
Tehát, ha Te kifizetted a felét akkor nem lemondott róla (mert úgyis az unokáké lesz) hanem megvetted tőle!?
És a ház fele a Te neveden van?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!