18 éves vagyok, a barátommal 2 éve együtt vagyunk és szinte mindig én járok hozzájuk, nagyon sokat ott vagyok, és elvileg szeretnek is. Barátom anyukája kb. 2 hónap után felajánlotta a tegezést, az apjánál is direkt rákérdezett a barátom tesója, de nem mondott rá semmit és azóta is magázom. De annyira zavaró már hogy csak mindig én köszönök csókolomot, ez is olyan bénán hangzik, de most "jó napot" meg "viszlát"-ot se köszönhetek neki 2 év után mert az meg olyan hivatalos, amúgy 48 éves. És az is olyan furcsa, hogy a barátom haverjai akik velünk egyidősek, simán letegezik. Szerintem meg részemről illetlenség volna, ha csak letegezném anélkül, hogy engedélyt adott volna rá, de a csókolom is zavar.. Most nem tudom velem van-e baj... barátom lánytesójának a párja is tegezheti, ők huszonévesek. Szerintetek? :(
20: "Egyébként én alapból sem tegeződöm, elég konzervatív vagyok. Letegezni egy idősebb embert, főleg fiúnak nőt: nos, ez nagyon nagy neveletlenség, (haver anyjának letegezése), én alapból visszamagáznám az ilyen embert, vegye észre magát..."
Ha figyelmesebben elolvasod a hozzászólásom, akkor láthatod, hogy azt írtam, egyoldalú volt. Körülbelül 21-22 éves koromig vártam, hogy felajánlja, utána léptem magamtól. Nyilván más nevelést kaptunk, de nálunk meg a csendőrpertu az, ami neveletlenségnek, megalázónak számít. Felnőtt ember vagyok, nem fogok egy olyan 40-es nőt magázni, aki tegez.
2014. aug. 14. 19:50
32/42 anonim válasza:
Én hobbiból kiolvastam illem és protokollkönyveket. Ezekből egyértelműen kiderül, hogy 16 éves kor fölött már illik magázni egy nőt, és emellett csak a nő kezdeményezheti a tegeződést. Mint ahogy a kézfogást is. Kivétel ha rangban magasan fölötte áll a férfi, vagy két generációs különbség van. PL. nagyapa letegezhet. A te esetedben ráhagynám leendő apósomra, hogy ostoba módon letegezzen, és elvárja, hogy magázzad. Tudjad, hogy ez primitív, tudatlan viselkedés. Szánalmas az ilyen férfi.
2014. aug. 14. 19:57
33/42 anonim válasza:
Ennel en cifrabbat meselek!19 voltam mikor volegenyemmel osszejottunk.Valahogy evidens hogy akkor meg csokolommal koszontem a szuleinek.Most viszont 27 evesen mar egy csöppet kellemetlen!Meg anyosjeloltnek hagyjan,de apospajtinak is csokolom?!Iszonyat...de a "jonapot" szamomra is olyan rideg.Viszont anyoska meg anno megmondta nekem hogy ő ilyen teren regimodi es o nem tudja nekem azt felajanlani hogy tegezhetem.Ezt en mind meg is ertem,de egy kerdes:Eljegyzesunkon a lanya olyan szepen letegezte az en szuleimet(apukam tisztaban van az etikettel es o minden nonemu ismerosomet mar vagy 10 eve lekezitcsokolomoz)es raadasul akkor talalkoztak eloszor.Anyospajtinak nem kellett volna a sajat lanyat megtanitania arra amit ugymond ő elvar?!Nekez ez ezert volt ennyire fura!Mondtam is paromnak lehet kegkozelebb en is bejatszom a "Hello,szia!"-t naluk,de azt hiszem abbol aztan sertodes lenne.Kerdezem en,miert?!
2014. aug. 14. 21:34
34/42 anonim válasza:
Számomra olyan érthetetlen ez a magázódás... Én is érintett vagyok, 26 éves vagyok 10 éve vagyok a párommalés az anyukáját én is magázom. Nem hozta fel a témát, én meg nem erőltettem. Az apukája még a kapcsolatunk elején felajánlotta a tegeződést.
Érthetetlenségem abból adódik hogy pl.: azért egy hosszabb párkapcsolatoknál főleg ha a pár már házasságban is van, miért nem lehet családon belül tegeződni? Nekem ez olyan távolságtartónak tűnik, nekem magázódva nem tűnik olyan erősnek a családi kapocs.
2014. aug. 14. 21:55
35/42 anonim válasza:
34-essel értek egyet! :)
2014. aug. 14. 23:04
36/42 anonim válasza:
Nálunk nem szokás anyós, após tegezése. Ez mindig is így volt, szerintem még jó ideig így is lesz. Azzal nem értek egyet, hogy a családi kapcsolatokat befolyásolja a tegezés- magázás. Engem utálnak anyósomék, de szívesen tegezőgtek volna. A kapcsolatunk mindig is rossz volt, fagyos, szeretetmentes, mint az ő családjuk. Én soha nem számítottam családtagnak náluk. A páromat nagyon szeretik a szüleim, teljes jogú családtag, mindent megbeszélnek vele is, mégis magázódnak. Nálunk szeretetteljes, nyogodt, rendezett a családi légkör, pedig magázódás van. Én ezt szoktam meg, engem nem zavar.
2014. aug. 15. 08:51
37/42 anonim válasza:
Ne tegezd le, mert az illetlenség. Ha ezt szeretné, akkor már régen beleegyezett volna. Megértem, hogy a "csókolomozás" ciki, tehát nyugodtan térj át. Még mindig inkább a "jó napot" meg a "viszlát", mint egy veszekedés amiatt, mert elkezdted tegezni, pedig ő nem engedte meg. Ha ebből a célzásból sem ért, akkor bele kell törődnöd. Egyszer majdcsak meggondolja magát.
2014. aug. 15. 20:21
38/42 anonim válasza:
Tudatlan ember, nem neki kellene ajánlani a tegezést, hanem neked. Ő férfi, te nő.
Párod miért nem mondja meg neki, hogy ne tegezzen téged?
2014. aug. 15. 22:18
39/42 anonim válasza:
furcsa helyzet,de próbálkozz be.ha rád szól akkor majd magázod tovább.ez a magázás dolog főleg akkor furcsa amikor 40 körül vagy és magáznod kellene az idősebb rokont,ami még ok,de akkor mért nem magáz vissza?végül is nem egy taknyos gyerek az ember addigra..nem értem mért olyan nagy dolog ez a tegezés dolog manapság.főleg családon belül,végül is nem idegenekről van szó.
bocs elkanyarodtam a témától..
2014. aug. 18. 19:27
40/42 anonim válasza:
Na érdekes, nekem meg felajánlotta anyós, após kb. 1 éve (6 éve vagyunk együtt a párommal), de én a mai napig nem tegezem őket... Valahogy nem jön a számra.. pedig fiatalosak, aranyosak.Talán esküvő után, ha majd egyszer lesz! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!