Tegezhetem a kisfiam tanárát?
Szerintem ne kérd ezt tőle. Ha csak a gyereked jegyeiről beszélgettek, akkor az elég konvencionális kapcsolat kettőtök között, még akkor is, ha szimpátia van köztetek. Ha a tanár javasolja, hogy tegeződjetek, akkor rendben van, de amíg ő nem tartja ezt a módot megfelelőnek, addig ne akard ezt. A gyerek (és osztálytársai) előtt is rombolnád a tanár képét, esetleg tekintélyét is ezzel (hogy miért, ebbe nem akarok belemenni).
Az, hogy egyidősek vagytok, nem jelent semmit, a gyereked tanárának magázása valamiért "kijár" a tanárnak, megkövetelik a körülmények. A fodrászodat letegezheted, de mondjuk a fogorvosodat sem tegezed le egyből, csak azért, mert egyidősek vagytok. Valahogy így van ez a gyereked tanárával is.
Egy facebook ismeretségből ne vonj le messzemenő következtetéseket.
Ha barátság, netalán szerelem szövődne, az más lenne, de ilyen kapcsolatokba szerintem felelőtlenség lenne a tanárnak belemennie az egyik tanítványa anyjával. De ha mégis ilyesmi szövődik kettőtök között, akkor egy idő után gondolom meg fogja engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!