Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek miért nem tegezhetem?

Szerintetek miért nem tegezhetem?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, a barátommal 2 éve együtt vagyunk és szinte mindig én járok hozzájuk, nagyon sokat ott vagyok, és elvileg szeretnek is. Barátom anyukája kb. 2 hónap után felajánlotta a tegezést, az apjánál is direkt rákérdezett a barátom tesója, de nem mondott rá semmit és azóta is magázom. De annyira zavaró már hogy csak mindig én köszönök csókolomot, ez is olyan bénán hangzik, de most "jó napot" meg "viszlát"-ot se köszönhetek neki 2 év után mert az meg olyan hivatalos, amúgy 48 éves. És az is olyan furcsa, hogy a barátom haverjai akik velünk egyidősek, simán letegezik. Szerintem meg részemről illetlenség volna, ha csak letegezném anélkül, hogy engedélyt adott volna rá, de a csókolom is zavar.. Most nem tudom velem van-e baj... barátom lánytesójának a párja is tegezheti, ők huszonévesek. Szerintetek? :(
2014. aug. 14. 15:39
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem meg ha zavarná szólna. Én biztos nem tegezném akkor le.
2014. aug. 14. 15:51
 12/42 anonim ***** válasza:
76%
18 évesen szerintem nem illik tegezni, ne csodálkozz.
2014. aug. 14. 15:56
 13/42 A kérdező kommentje:
Én is ezen gondolkoztam, hogy ha zavarná, már biztos szólt volna. Viszont így nem is tudok vele normálisan beszélni vagyis bármi van, inkább az anyjához szólok, mert őt tegezhetem és ez sokkal könnyebb. A csókolom igazából olyan megalázónak hangzik a részemről, bár már az sem állna a számra hogy jó napot mert az meg szerintem nagyon hivatalos. Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2014. aug. 14. 15:56
 14/42 anonim ***** válasza:
78%

Én is tegezem a párom anyját apját magázom és sose kérdeztem meg, hogy tegezhetem-e, mert nem is érdekel. Tudod, ha már 5 éve együtt élünk szóval nem valami haver vagyok, hanem végül is a család tagja, és nem ajánlja fel akkor nem. És, ha most felajánlaná, már csak azért se tegezem le, ha eddig nem zavarta, akkor most se zavarja!

26/L

2014. aug. 14. 15:57
 15/42 A kérdező kommentje:
#12, de a barátom lánytesójának a párját 19 évesen ismerték meg, és ő tegezhette.
2014. aug. 14. 15:58
 16/42 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem meg egy kicsit túlreagálod, gyereke lehetnél simán magázva is el kellene tudnod beszélgetni vele. Tanáraiddal hogy beszélsz akkor?
2014. aug. 14. 15:58
 17/42 A kérdező kommentje:
Szerintem nem reagálom túl, csak szimplán rosszul esik ami szerintem normális, azok után hogy a "vejének" megengedi. Eddig szinte sosem beszélgettem senkivel akit magáznom kellett, félénk típus vagyok és kerültem az ilyen beszélgetéseket.
2014. aug. 14. 16:00
 18/42 anonim ***** válasza:
87%
Te lány vagy, ha jól értelmezem, nem egy fiúhaver, ő meg egy férfi. Már nagykorú is vagy, ez egy kicsit bonyolultabb, hogy kinek is kéne felajánlania.
2014. aug. 14. 16:02
 19/42 anonim ***** válasza:
54%

Magyarázd el Neki, hogy jobban tudnál viszonyulni hozzá, ha tegeznéd, nem éreznéd feszélyezve magad és, hogy zavarná-e az, ha tegezed. Persze nyomatékosítsd, hogy a tisztelet ezentúl is megmarad!

Tegezve is magázva is el lehet küldeni bárkit a búsba és tökmindegy, hogy maga marha, vagy te marha csak a magázódáshoz többet kell beszélni. :)

2014. aug. 14. 16:07
 20/42 anonim ***** válasza:
81%
Én sem tegeződtem soha a fiam egyik barátnőjével sem. Nem is próbáltak meg letegezni. A mostani barátnőjével nagyon komolyodik a kapcsolat, ha eljegyzi, fel fogom ajánlani a tegeződést. Nálunk csak a családba kerülés után szokás tegeződni. Egyébként én alapból sem tegeződöm, elég konzervatív vagyok. Letegezni egy idősebb embert, főleg fiúnak nőt: nos, ez nagyon nagy neveletlenség, (haver anyjának letegezése), én alapból visszamagáznám az ilyen embert, vegye észre magát...
2014. aug. 14. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!