Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós folyton mondja, hogy...

Anyós folyton mondja, hogy vegyünk egy lakást mit tennétek?

Figyelt kérdés

Barátnőm az anyjával él, ketten egy ~100nm-es 3 szobás házban. Mindig náluk vagyunk, mert az kertes és több mindent lehet csinálni, mint a mi ~50nm-es panelházunkban.

Igazából heti max 2 nap amíg náluk vagyok. Kaját mindig szoktam fizetni ha megyünk bevásárolni.

Anyjának valamiért mégsem tetszik a dolog és folyton nyaggat, hogy vegyünk egy lakást és költözzünk össze barátnőmmel. Barátnőmnek 2,2 millió félretett pénze van, nekem semmi.

Most tényleg én vagyok a hülye, hogy ennyi pénzre nem akarok felvenni mondjuk 8 millió hitelt?

Ráadásul csak fél éve járok a barátnőmmel, kicsit korai lenne az összeköltözés.

22F

2014. aug. 11. 22:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
53%
Egyébként hozzátenném, hogy a munkám és a hobbim révén is a barátiköröm és a kollégáim nagy része amerikai, angol, német, osztrák és társaik. Akikre itt mindig hivatkoznak, hogy bezzeg ők nem vesznek sajátot. Persze. Mert mind tudja, hogy nem vagy nagyon nehezen érheti el, mert túl sok. De a legnagyobb részüknek végső célja a saját lakás ott is. Csak ott még nehezebb elérni, mint itt. Sőt, ott sok esetben házaspárok olyan hiteleket fizetnek, hogy csak lesek. Van, hogy az egyik fél fizetése teljes egészében megy a havi törlesztőbe, hogy még én is csak nézek. 1800 euró, 2000 dollár.. Hitelhez is nehezebb jutni. Persze hogy bérel.
2014. aug. 12. 16:19
 22/27 anonim ***** válasza:
Január elsején pl. a kis New Year's Resolutions táblán (Új évi fogadalmak) elég előkelő helyen szerepel mindig nálunk a "downpayment for an apartment/house/land". (első fizetési részlet/foglaló/ lakásra/házra/telekre) A nyugatiaknál. Akiknek eszükbe sincs venni. Aztán persze nem mindnekinek sikerül, de vágyik rá.
2014. aug. 12. 16:24
 23/27 anonim ***** válasza:

:)

A volt főnököm szerint a "kertvárosi amerikára" volt jellemző a saját lakás mánia; de ott is csak az olcsó ingatlanhitelek idején. Mondjuk Ő new york-i (Queens-ben nőtt fel, most a City-ben él a családjával) és ott még a tehetősek is bérelnek. Van, hogy ugyanazt az ingatlant generációról generációra. Arrafelé a milliárdos kínaiak vesznek ingatlant, igaz, ők egész épületeket vesznek meg, nem cicóznak holmi lakásokkal :))).

Neki pl. nem célja a saját ingatlan, inkább egyéb dolgokba fektetett (hajó) és materializálja a keresetét (gyűjt ezt-azt...). Más életfelfogás.

2014. aug. 13. 08:13
 24/27 anonim ***** válasza:
47%
még túl fiatal vagy, de vegyél semmit közösen , ha a lány akar lakást magának vegye meg ő egyedül. Ne írj alá semmit.Ne kezeskedj semilyen kölcsönnél.
2014. aug. 13. 10:14
 25/27 anonim ***** válasza:
68%

Nézd én nem vitatkozok veled, mert semmi értelme. Egyszerűen te is olyan vagy, aki nem tud magának ingatlant venni és megmagyarázza, hogy az a jó, függetlenül attól, hogy semmi sem meggyőző, amit mondasz. Hivatkozol a nyugatiakra, akik szintén akarnak sajátot, csak nekik nehezebb. Hivatkozol arra, hogy az ingatlanra költendő pénzt inkább autóra és nyaralásra költöd, holott akkor a híd alatt kéne laknod, mert az albérlet is ugyanannyi.

A kérdező szempontjából ez édes mindegy, mert nekik úgy sincs most pénzük semmit venni, neki meg főleg nincs max. a csajának.

De azt hirdetni, hogy a saját otthon hülyeség, mikor a magyarországi hiteltörlesztők és albérleti díjak között nincs érdemben különbség, a bérbeadásnak meg nincs kultúrája, mindenki csak a minél nagyobb pénzt akarja kivenni a "felesleges" lakásából, baromság. Ezt alátámasztani azzal, hogy csak a magyarok akarnak saját lakást, holott ez hülyeség, szintén baromság. Ne a milliárdosokról hadoválj, hanem az átlag emberekről. Ne azt nézd, hogy NINCS nekik, mert nem bírják megfizetni, mert nem adnak nekik hitelt stb. hanem azt, hogy ők is szeretnének.

(Amúgy a forbes márciusban közölte, hogy még mindig 38%-al olcsóbb venni saját otthont, mint bérelni. Az is biztos a barmok magazinja.)

2014. aug. 13. 14:24
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy kérdező egyszerű:

Szervezzetek magatoknak máshol programot. Itt nem a lakásvásárlás a lényeg, hanem az, hogy az anyós ezzel finoman kijelentette, hogy már nem igazán szeretné, hogy ott legyél ilyen sokat. Lehet, hogy neked a heti 2 nap nem sok, de én is unnám (pedig toleráns vagyok), ha heti kétszer egy idegent kéne a saját lakásomban kerülgetni. Lehet, hogy az anyós egyedül szeret lenni. Ő lakása, tiszteletben kell tartani. Hozzád is mehetne a barátnőd, nem baj ha kisebb a lakás. Vagy ha jó idő van, akkor a szabadban azt csináltok amit akartok.

Én a helyedben most szüneteltetném egy ideig az anyóshoz való járkálást.

2014. aug. 14. 09:05
 27/27 anonim ***** válasza:

Ok. Van egy drágán vett ingatlanod, amitől ha akarnál sem tudnál megszabadulni (akár fél áron sem), mivel a kutyának nem kell. Ezért hadoválsz arról, hogy hülyeség az, hogy valaki tényleg nem akarja megfosztani magát és családját a keresete élvezetétől (esetleg befektet vmi másba), hanem mindenki mindenáron lakást akar, mert ez az élete értelme. :) Vagy simán csak keseregsz a hiteled felett... azt én nem tudhatom. Válaszd ki Te, hiszen; Te keverted magad bele a katyvaszba! Frusztrál, nemde? Új szomszédok felezték esetleg a piaci értéket, vagy lazán csak nem kell senkinek?

Nem vitatkozom, de: nem mondtam, hogy M.o.-on mindenki lakást akar, ahogyan azt sem, hogy nyugaton senki. Te állítod, hogy mindenki akar - holott hullafix, hogy csak Te és pár majrés görcsöl felette.

A kérdezőnek semmiképpen sem ajánlom a lakásvásárlást. Behajtással foglalkozom; tudom, miről beszélek.

2014. aug. 21. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!