Anyós folyton mondja, hogy vegyünk egy lakást mit tennétek?
Barátnőm az anyjával él, ketten egy ~100nm-es 3 szobás házban. Mindig náluk vagyunk, mert az kertes és több mindent lehet csinálni, mint a mi ~50nm-es panelházunkban.
Igazából heti max 2 nap amíg náluk vagyok. Kaját mindig szoktam fizetni ha megyünk bevásárolni.
Anyjának valamiért mégsem tetszik a dolog és folyton nyaggat, hogy vegyünk egy lakást és költözzünk össze barátnőmmel. Barátnőmnek 2,2 millió félretett pénze van, nekem semmi.
Most tényleg én vagyok a hülye, hogy ennyi pénzre nem akarok felvenni mondjuk 8 millió hitelt?
Ráadásul csak fél éve járok a barátnőmmel, kicsit korai lenne az összeköltözés.
22F
Kilences, szép próbálkozás ;)
Én Skandináv országban élek, és ismerem az ottani helyzetet veled ellentétben. És nem egy olyan embert ismerek, aki nyomorog a nyugdíjából.
Te is olyan vagy, aki azt hiszi, hogy külföldön a kerítés is kolbászból van.... B-)
Szerintem ha anyósood ennyire forszírozza a témát, akkor egyértelmű, hogy nem vagytok kívánatosak ott, ezért nem kell ott lenni, hiába nagyobb ott a ház. Igaza van annak, aki írta, hogy az az ő háza, ha egyedül akar lenni, akkor azt tartsátok tiszteletben.
Ha nem akartok még összeköltözni, akkor ne tegyétek, ti tudjátok merre halad a kapcsolat, mikor értek meg rá. FÉl év együttjárás szerintem nem olyan kevés az összeköltözéshez, főleg, ha ugyanazok a terveitek egymással, van félretett pénzetek, munkahelyetek. Barátnőd mit szeretne egyébként? Mert róla nem írtál semmit...
Mondjuk ne lógj minden hétvégén náluk (nekem a heti 2 nap az automatice hétvége, lehet, máshogy jársz, akkor bocs). Jó idő van, menjetek ki természetbe, ide-oda.
Egy idő után engem is zavarna - bármennyire elfogadó is vagyok -, ha minden héten 2-3 napon keresztül egy kvázi vadidegent kéne kerülgetnem.
Amúgy azért mondja, mert zavarja a dolog. Menjetek hozzátok is, vagy szűkítsd le az átjárást havi 2-3 napra.
nekem vicces, h korai lenne az összeköltözés, de azért a nénit anyósnak hívod...:)
Menjetek ki közösen külföldre, még fiatalok vagytok, és néhány év alatt azért egy szép alapot lehetne összegyűjteni ketten. Én is ezt tettem.
"Egy hitel sose jó anyagi befektetés. Lásd a devizahitelesek hogy megszívták."
Hitelből is van szar is meg jó is.
"Kilences, szép próbálkozás ;)
Én Skandináv országban élek, és ismerem az ottani helyzetet veled ellentétben. És nem egy olyan embert ismerek, aki nyomorog a nyugdíjából.
Te is olyan vagy, aki azt hiszi, hogy külföldön a kerítés is kolbászból van.... B-)"
Akkor még nagyobb hülyeség a mondanivalód, mert ezek szerint pusztán azért nincs "magántulajdon" (bár az is valakié, csak kiadja) mert annyira elérhetetlen. Hát vigasztalja ezzel magát akinek nincs rá pénze, de a saját otthonnak hátránya gyakorlatilag nincs, előnye meg annál több.
18: marha nagy előny, húsz évig spórolni. Inkább nyaralni megyek, autót veszek, ÉLEK, ahelyett, hogy kuporgassak.
:)
Ezért boldogok a skandinávok, és ezért ilyen depressziós a magyar nép.
Már aki 20 évig spórol.
A hitel törlesztőrészlete, amennyiben nem vagy teljesen hülye nem több, mint az albérleti díj lenne. Amit az albérletben is kell fizetni, tehát abból a pénzből se így, se úgy nem veszel autót és nem mész nyaralni. Csak egyik esetben a feneketlen kútba megy, másik esetben meg 10-15 év múlva a tiéd az ingatlan és soha, senki nem veszi el.
Ellenben nem kell attól félned, hogy bárki kidob a lakásodból, mert mégis kell neki, mert inkább eladja a fejed felől. Persze, mehetsz perelni, de attól neked nem lesz jobb, hogy egy rakás pénzt beleölsz az egészbe és majd pár évvel később esetleg kihozza a bíróság, hogy igazad van. Addig ugyanúgy tovább kell állnod, vagy megkereseríti az életedet a tulajdonos. Nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy a kutyáddal, macskáddal, tengerimalacoddal, gyerekeddel nem engednek beköltözni, mert állattal nem lehet. Vagy a zongoráddal. Nem kell megszabadulnod tőle, ha már nem akarsz ott lakni, vagy máshol kell dolgoznod. Ki is adhatod, míg árulod. Ha költesz rá, akkor az értékét is növeled, magadnak. Olyanra alakítod, amilyenre csak akarod, és nem kell olcsóban és ideiglenesben gondolkodnod, meg abban, hogy engedi-e a tulaj, meg ha engedi se, akkor sincs értelme, mert úgy se viszed magaddal, vagy a következőbe nem lesz jó és amúgy is ki tudja ott meddig maradhatsz. A sajátod az a tiéd, és mindig az lesz, és mindig ott lesz és bármikor visszamehetsz és senkinek sem kell elszámolnod vele.
Ha szerinted EZ depresszióssá teszi az embereket, akkor nagyon tévedsz. Az embereknek ma Magyarországon a jövőbéli lakhatási kárdéseknél sokkal alapvetőbb gondjaik vannak (kaja, ruha, bérlet, mozira sincs stb.) teljesen függetlenül attól, hogy miben lakik, mennyiért és akar-e majd sajátot.
Egyetlen előnye van annak, ha nincs saját lakásod. Ha adócsaló vagy, akkor nem tudja lefoglalni a NAV. De akkor meg úgy is leültetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!