Ez tényleg neveletlenség volt a részemről?
Anyósomnál voltunk a hétvégén, családi összejövetelt tartott a szülinapja alkalmából.
Nem volt olyan nagy banzáj, a két gyerekét és az ő családjukat hívta meg.
Ebédeltünk, leszedte az asztalt és elvonult az unokáival játszani.
Én meg fogtam magam és elmosogattam, hogy ne neki kelljen és addig is tudjon unokázni.
Utána láttam rajta, hogy valami nem tetszik neki, de ráhagytam, gondoltam biztos rossz napja van.
Másnap aztán telekürtölte a rokonságot azzal, hogy én mekkora büdös bunkó vagyok, és mennyire megszégyenítettem őt azzal, hogy elmosogattam nála, mintha ő valamiféle utolsó, koszos nő lenne, vagy pedig annyira öreg, hogy nem képes saját maga megcsinálni.
Nekem ez nagyon rosszul esik, mert egyáltalán nem gondoltam ilyesmire. Egyszerűen így neveltek, és nekem természetes, hogy ha meghívnak valahová ebédelni (pláne családon belül), akkor az a minimum, hogy segítek rendet rakni és elmosogatni,
Ezeket elmondtam neki is, és bocsánatot is kértem tőle, de ő hajthatatlan, és azt mondogatja, hogy neveletlen paraszt vagyok, és a fiának nem szabadna együtt lennie egy ilyen nővel.
És lassan már kezdek elbizonytalanodni, hogy én gondolom rosszul, és tényleg sértően viselkedtem.
Szerintetek igaza van az anyósomnak, tényleg neveletlenség volt ez a részemről?
"
ahogy írtam az előbb, anyósom másik menye is mosogatott már nála kérdezés nélkül. Azt gondoltam, amit neki szabad, azt nekem is."
Értem én,hogy Te mit írsz,de látod mégsem.Ezért kell inkább kérdezi előbb.Nem kezel egyformán az anyósod benneteket,sztem Te sem minden emberrel bánsz egyformán ,vagy ,hogy is magyarázzam ezt.De legalább most már tudod,hogy máskor ne csináld,és hasonló helyzetben is,előbb kérdezz,utána cselekedj.Nem volt szép anyósodtól,hogy nem csak Neked szólt,hogy ezt nem jól csináltad,és nem viselkedtél Te sem túl okosan,hogy kérés nélkül olyat tettél,amit eddig nem.
anyósod egy utolsó senkiházi tróger
nincs mit szépíteni ezen, ilyen emberrel kár egy légtérben tartózkodni
#23,
nem, nem most voltam először. Eddig mindig azonnal elmosogatott, olyankor én szedtem le az asztalt, azzal nem volt gondja, mindig megköszönte. Illetve egy alkalom volt még, amikor nem állt oda rögtön mosogatni, akkor a másik menye mosogatott el. Azzal sem volt gondja.
Csak a két fiát hívta meg és az ő családjaikat, senki "idegen" nem volt ott.
Szerintem valamilyen szinten az még érthető is lenne, hogy nem akarja, hogy elmosogass. Rosszul eshet neki neki, hogy beleavatkoztál a dolgaiba, az ő konyhájában, stb. A másik menyét lehet, hogy régebb óta ismeri, jobb a kapcsolatuk. Az is lehet, hogy tényleg meg kellett volna kérdezni, felajánlani, hogy szívesen rendet teszel ha már ilyen finomat főzött nektek, addig ő nyugodtan unokázzon, ne dolgozzon többet a szülinapján.
DE!!!! A reakció amit utána mutatott az nem normális dolog! Enyhén szólva bunkón reagált! Megsértődött, te udvariasan bocsánatot kértél, ennek ellenére hajthatatlan, és minősíthetetlen hangnemben beszél rólad! Te megtetted amit kellett, elnézést kértél udvariasan, ennél többet nem tehetsz, emiatt már ne emészd magad! Ilyen dolgok miatt normális esetben nem borul ki ennyire a bili, egy családban sem! Valószínűleg tényleg veled van baja, ez csak egy ürügy olt, hogy végre beléd köthessen valamiért. Egy ideig én nem hívnám, nem keresném vele a kapcsolatot. Most már neki kell bocsánatot kérnie tőled!!!!! Várd meg szépen!
Nagyon le vannak pontozva azok, akik szerint más házában hiába segítőszándékkal teszed, bármihez hozzányúlni bunkóság.
Itt is állandóan az megy, hogy az anyós hogy képzeli, hogy ezt meg azt csinál a fiatalok lakásában, meg milyen idegesítő, hogy ha megjelenik, és ablakot pucol, akkor a hatalmát fitogatja, meg direkt megmutatja, hogy a menye nem elég jól takarít stb.
Fordított helyzetben meg anyós tegye össze a két kezét?
Kommunikálni kéne. Meg kellett volna kérdezni, hogy elmosogathatsz-e. Nem otthon voltál. Lehet, hogy téged úgy neveltek, de mást meg úgy neveltek, hogy ha nem otthon van, akkor kérdez mielőtt hozzápiszkál dolgokhoz, mindegy milyen szándékkal.
Hát kövezzetek meg, de attól függetlenül, hogy nem kérdezte meg, nem rosszindulatból, hanem segítő szándékkal csinálta. Én nem hogy bocsánatot nem kértem volna, de ha már megtetted, és ezek után is parasztozik, akkor azért megkérdezném, hogy ő nem érzi-e annak magát, amiért első alkalommal nem szól, hanem az egész rokonság előtt bunkónak titulál, mert segíteni akartál.
A minimum az ő részéről is az lett volna, hogy legalább azt mondja, hogy kislányom, kösz a segítséged, de legközelebb ne, nem szeretem, inkább én megcsinálom. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!