Hogyan mondjam el anyósomnak, hogy apósom meg fog halni?
Akinek van ilyen tapasztalata leírná, hogy mit tett, vagy mit tenne? Segítsetek kérlek!!!!
Apósom hetek óta kórházban van, súlyos beteg. Tegnap beszéltem az orvossal, aki nekem mondta el a rossz hírt :-((( Attól félnek, hogy pár nap és vége :-((( Kérdeztem tőle, hogy ki tudja ezt? Az orvos azt mondta , hogy apósom nem. Neki nyilván nem nehezítik meg ezzel ezt az egészet, de anyósom se tudja. Kérdeztem az orvostól, hogy mit mondjak, ő mit mondana. Azt a választ kaptam, hogy ezt így direktben nem mondaná el, de éreztessem, hogy rosszabbodhat az állapota, mondjam, hogy kiszámíthatatlanul reagál a kezelésekre, kiszámíthatatlan az állapota. Ezt így el is mondtam, de nem hiszem, hogy felfogta, hogy ez mit jelent :-( Mit csináljak?????
A férjemnek elmondtam, ő kért meg, hogy beszéljek vele. Neki könnyebb így, én megteszem érte természetesen, de nem tudom hogyan????
én se feltétlenül értek vele egyet. Ráadásul ha én nem keresem meg, magától oda se jött volna..... Sajnos volt már ilyen eset a családban, a betegnek soha nem mondtak semmit,mindig a hozzátartozóval közölték. De könyörgöm, 1 órát kajtattam az orvos után, és ha nem keresem meg, akkor el se mondja????!!!!! Ez milyen már????? Nem hibáztatok én senkit, tényleg, de ez furcsa nekem egy kicsit.....
Összeszedem magam és beszélek vele. Köszönöm a tanácsokat!
"A betegnek soha nem mondják meg. Hát elég baj és gerinctelen dolog."
Szerintem ezt az orvosok jobban tudják. Egyrészt, nem is minden beteg érdeklődik. Lehet azért, mert nem akarja tudni? Anno nagyapámnak sem mondták meg, ráadásul mindig mikor valami kis rosszabb hírt tudott meg magáról, akkor tépte ki az infúziót, meg "dührohamot" kapott, meg teljesen ki akadt, hogy úgy is meg fog halni. Régebben öngyilkos is akart lenni. Neki tényleg jót tett volna, ha az arcába kapja, hogy maga meg fog halni. Egy idő után rájön az ember magától is, de addigra meg elfogadta.
Nem tudom, beszéltél-e már az anyóssal.
Én lehet, hogy azt csinálnám, hogy leülnék vele beszélgetni, megkérdezném, hogy hogy van, és amikor a papára terelődik a szó, akkor elmondanám, hogy amikor beszéltem az orvossal, sajnos nem voltak túl bíztató hírei, elképzelhető, hogy fel kell készülnünk a legrosszabbra rövid időn belül. Lehet, hogy az lenne a legjobb, ha minél több időt töltenének vele, mert nem sok lehetőség lesz rá. VAgy valami ilyesmi.
Szörnyű helyzet, nem voltam még ilyenben, és nem is szeretnék, nem írigyellek, de sajnos ezt túl szépen nem tudod közölni. :(
Majd írd meg, hogy mi volt.
Kitartás.
Nálunk a következö volt szitu.apukám leültette a tatát és egyszerüen elmondta hogy a mama rákos és az orvos szerint nem fog rendbejönni.Bár a tata ebbe nem nyugodott bele de el lett mondta.
A dédmamám halálhirét pedig én mondtam el gyerekként a mamának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!