Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az Anyósom állandóan a Párom...

Az Anyósom állandóan a Párom exeit emlegeti! Engem nagyon zavar mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Már pár éve együtt élünk a párommal, most házasodtunk össze, de még mindig téma az ex.

Páromnak (20 évesen ) volt már egy meggondolatlan házassága, ami egy évig tartott, szóval ő már elvált.Nekem ilyen még nem volt, sőt komoly kapcsolatom se sok. Nagyon szeretjük egymást, de nekem kicsit nehéz volt ezt elfogadni, hogy neki én már csak a 2. felesége lehetek.Tudom hogy az a múlt, és nem szabad vele törődnöm, és már nem is érdekel, de az anyós mindig teszi a megjegyzéseket. Pedig szeret engem, sokszor mondja,hogy jobbat nem is kívánhatna a fiának.Meg én vagyok az egyetlen normális barátnője.

De azért lépten nyomon megjegyzést kapok valamire. Családi ebéd is a volt házassága bénaságairól szólt. Én értem, hogy nem jó értelembe emlegeti, de miért kell egyáltalán?! Így elég nehéz nekem is kiverni a fejemből, meg nem a múltra gondolni, ha minden ebédnél ez a téma.

Pl az akkori esküvőről is van egy albumnyi fénykép előhívatva. Nem is dobták ki, hiszen ez is Párom életéhez tartozik. Oké, az én kedvemért nem kell kidobni, de valamiért mindig szem elé ki teszik. nem is értem és már Páromat is bántja. Főleg mert nekem ez elég rossszul esik.És volt h a párom szólt már az anyjára, hogy ne emlegesse ezt már, és erre megjegyezte, hogy ne haragudjunk, de mindig elfelejti hogy ÉN ilyen hisztis, féltékeny vagyok. Hát nem vagyok az, de más rokon exei sincsenek emlegetve minden hétvégén.Szóval ha beszélünk vele, akkor is még én jövök ki szarul,mert hisztis vagyok. Mit csinálhatnék még vele?már nincs kedvem menni se hozzájuk, előre ideges vagyok, hogy megint erről lesz szó.

2014. júl. 24. 10:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%

Hozzánk be is van jelentve a drágám Exe.

Ellenben ha - ritkán és véletlenül - én hozom szóba valamelyik előző kapcsolatomat, nyomban kitör a vihar, amit a drágalátos Ex még szít is, hogy ez mennyire nem illendő az én részemről.

Mindennek fényében úgy gondolom, hogy a Kérdező túlreagálja a dolgokat. Lenne csak az én helyedben, visszasírná, amije most van.

2014. júl. 24. 10:50
 12/31 A kérdező kommentje:

Mit reagálok túl? hogy szülinapi ebéd közbe a volt feleség a téma? nem igazán értem hogy a te helyzeted miért másabb mint az enyém.

Egyébként nálunk is ez megy,hogy ha én említek meg egy exet, akkor "miért ez a téma?" kérdést kapom meg.De más emlegetheti ezerrel

2014. júl. 24. 10:57
 13/31 anonim ***** válasza:
0%
Velünk lakik az Ex. Előző voltam. Hazug dumával idefurakodott.
2014. júl. 24. 11:00
 14/31 anonim ***** válasza:
65%

Mekkora egy gennyláda anyós! Na, de biztosan van neki is gyengepontja, ha nem is az ő exei, valami kell, hogy legyen, amivel visszavághatsz.

Mondjuk, az volna talán a legcélravezetőbb, ha ilyenkor rászólnál, hogy neked ez rosszul esik és egyszer-kétszer még oké, ha szóba jön, na de hogy állandó jelleggel... Mondhatja, hogy hisztis p*csa vagy, ne érdekeljen, mert ez nem igaz, ez minden nőnek ugyanolyan rosszul esne, még az anyósnak is szerintem. Aztán, ha határozottan rászólsz, leállítod, akkor lehet, meglepődik és többet nem mondogatja.

2014. júl. 24. 11:01
 15/31 A kérdező kommentje:

és ti ezt megengedtétek? :O

Hogy éltek? a családdal együtt, vagy kettesben, plusz az ex?

2014. júl. 24. 11:01
 16/31 anonim ***** válasza:
83%
az anyosod csak jatssza a hulyet, direkt emlegeti a multat es elsosorban teged akar piszkalni vele, nem a ferjed. en a helyedben asitoznek meg ilyeneket mondanek mondanek kozben: 'maradt meg krumpli?' 'ugy innek egy kavet igy ebed utan.' A latszolagos kozony zavarni fogja, mert akkor hiaba az egesz, ha teged nem irrital
2014. júl. 24. 11:03
 17/31 anonim ***** válasza:
82%
Kérdezd meg te is, hogy miért ez a téma?
2014. júl. 24. 11:05
 18/31 A kérdező kommentje:

Ó. próbáltam ilyesmivel, de nem veszi észre magát.

Most épp unokát is akar, szóval felváltva emlegeti a kettőt.

Gyereket mi is szeretnénk már, de nem anyós kedvéért, és nem így, hogy egyszer még az exről van szó, aztán már a kisunokáról. Mi vagyok én "fejős tehén?" szüljek amikor ők akarják, olyan gyereket neveljek, amilyet ők szeretnének, de azzal hogy nekem mi hogy esik, azzal nem nagyon törődnek?

2014. júl. 24. 11:06
 19/31 anonim ***** válasza:
84%
El kell kerülni az anyóst, egy gonosz, primitív némber, nem hozzá mentél hozzá, hanem a férjedhez. A te életedet nincs joga megkeseríteni. A férjed, ha akar, menjen oda egyedül, és ti se hívjátok. Ha a férjed nem áll ki melletted, az viszont elgondolkodtató.
2014. júl. 24. 11:14
 20/31 anonim ***** válasza:
75%

Továbbra sem értem, hogy

1. miért mentek hozzájuk rendszeresen, ha anyós így viselkedik

2. a férjed nem áll ki melletted? nem véd meg az anyja előtt? ha a fia is "megfenyegetné" anyóspajtit, hogy egyikőtök sem megy át, ha nem változtat, az talán hatna (ha rászóltok, és folytatja, és tovább tűritek, az nem ér semmit)

3. ugyanez a helyzet a gyerekvállalással is., egy-kétszer hagyjátok, ha szóba hozza, de közöljétek, hogy ez KETTŐTÖK dolga, majd szóltok, ha a téma aktuális lesz

2014. júl. 24. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!