Nektek anyósotok mennyi idő után ajánlotta fel, hogy tegezzétek?
Nekem após 1 év után, anyós meg csak 3 év után engedte meg. Az én szüleim viszont soha nem fogják megengedni a páromnak, mert szerintük csak így lehet tisztelni a másikat.
De szerintem anyós nekem még jó sok évig nem engedte volna, ha nem teszem szóvá hogy a kisebbik fia haverjai miért tegezhetik, ha én nem. Azóta engedi. Sokkal könnyebben beszélek így vele, bár még kicsit új a dolog, de majd megszokom, nagyon jól esett tőle ez a gesztus.
6-os vagyok
Fél év bocsi..( többi hibát nem is javítom)
Egyébkent mi sem voltunk gyerekek amikor összejöttünk, apu első talalkozásnál ajanlotta fel, anyu sosem, kb8 hónap után észrevetlenül tert át a férjem a tegezesre..anyu meg is jegyezte nekem, nem megsértődött rajta, csak meglepődött tök fiatal egyebként, (most 50, akkor még csak44 volt) mégis valahogy ő magázódni szokott, apu meg tegeződni mindig, úgyhogy vannak furcsa szituk amikor társaságban bannak, apu haverjai 30körüliek és sokan agázzák anyut, aput meg tegezik persze, mert haverok:):) ennek ellenére anyuval is közvetlenek..
Az exeméknél pl csaka. Saját szüleit nem magázta a srác, de a gsülő tesőját, házastársát, nagyszülőket...mi den elnőtt eokont magázott, náluk ezzel adják meg a tiszteletet..
Szeintem nem szabad ezen fennakadni
Az én szüleim páromnak az első találkozásnál felajánlották (előzmény: húgomnak 7 éve van barátja, aki párommal egy idős és ő már akkorra évek óta tegeződött velük, így evidens volt).
Anyósék talán fél év után itták meg velem a pertut, mert addigra derült ki számukra, hogy még sokáig cipel haza a kisfiúk :) (előzmény: én voltam az első barátnő, aki haza lett hozva - bátya sem mutatott addig be senkit) Sógornőmmel azonnal összetegeződtek, miután velem akkorra már 2 éve ez volt a szokás.
Amúgy magázódva is tök közvetlen volt a viszonyunk.
Amúgy nálunk is dédimet mindenki magázta, csak mi gyerekek tegeztük. Mikor nagyobb voltam, akkor kérdeztem meg, hogy miért nem tegezi mindenki. Mondták, hogy ez a szokás, de én nyugodtan tegezzem továbbra is. Elfogadtam és ment tovább az élet.
2 hónap után
én anyukám első találkozáskor már mondta a férjemnek, hogy tegeződjenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!