Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy ne mérgesedje...

Mit tegyek, hogy ne mérgesedjen el a helyzet?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a páromnál lakom (félig az övé) de itt él az anyukája is, akinek hol van pasija, hol nincs. Majdnem havi rendszerességgel váltogatja őket - mindegyikhez odaköltözött idáig, vezette a háztartást, közben ugyanúgy ide is hazajárt ezt-azt megcsinálni, holott én mindent megcsináltam munka után, sőt! sokkal higiénikusabb vagyok, mint ő (nem 1x szedtem ki penészes, megmaradt kajákat innen-onnan, nem győzök utána elpakolni és rendet tartani, bár ő mindig papol nekem mi a tisztaság... hát AZ AMIT ÉN CSINÁLOK AZ, ha rajta múlna minden szó szerint megrohadna).

Most van egy nagy szerelme, akihez különös módon nem akar odaköltözni, de eljár, mindent megcsinál ott is, de kora reggel már jön ide és csinál ezt-azt, vagy amit éppen kigondol. Nekem igaz ott a munkahelyem, de hamar végzek (du 1-kor már itthon vagyok) és én is tudnék mit csinálni, de nem tudok, mert nem hagyja. Nagyon haragszok rá, mert ha a párom nem lenne, ő már rég az utcán lenne. A párom a házban mindent kicserélt (bútorokat, bejárati ajtót, voltak/vannak felújítások), sőt anyós s*gge alá tolt 1 autót is, szóval mindene megvan anyósnak, és az a baj, hogy mindenre most már feljogosítva érzi magát, holott hálás lehetne, hogy ennyi mindent tett érte a fia, de nem... Most ott tartunk, hogy anyós mindenbe beleköt, a magánéletünkbe, abba, hogy mit - mire és miért költünk, (mi persze tiszteletben tartjuk minden téren) ő 1 centet se fizet semmibe (elkölti manikűrösre 2 hetente, hetente 2x-3x fodrászra, meg drága ruhákra, amiktől mi se férünk, pedig útban van a baba és az ő cuccaitól nem tudunk a kicsinek helyet biztosítani) Párommal azt találtuk ki, hogy mivel 2 különálló lakrészt ki lehet alakítani ezért anyósnak "megint" átépítjük a másik különálló részt (idáig raktár volt) és ő fog majd ott lakni úgy, hogy hozzánk nem nagyon lesz bejárása, így nekem is megvan a háztartásom és persze a magánéletünk, meg neki is.

A felújítás elkezdődött kb 1 hónapja, de nagyon úgy érzem, hogy ő oda nem akar lemenni vagy nem fog, pedig mindennel fel lesz szerelve (konyha, fürdő... mindennel) Ha meg mégis leköltözik, akkor is folyamatosan be fog hozzánk járkálni, kupászkodni, beleszólni mindenbe, a babát is helyettem akarja nevelni majd és én ettől nagyon félek.

Beszélni se lehet vele, mert ha szépen mondjuk mered ránk bambán, ha erőteljesebben akkor már bőg és nem képes semmihez se tartani magát, amit kér tőle az ember, ő meg elvárja, hogy úgy ugráljunk, ahogy ő fütyül... Pedig nem nagy kéréseink vannak és egyszerűen nem bírunk vele.

A legjobb lenne elköltözni, de azt sem lehet, mert a páromé ugye a ház (félig),és azt mondta nem fog innen soha elköltözni, ha el is megyünk se élnénk meg egy másik házban, mert az anyja jönne mindig tartani a markát. Mi minden segítséget a feneke alá toltunk és annyit se képes megtenni, hogy minket békén hagyjon vagy vmit, amivel nekünk is könnyebb lenne...

2014. júl. 18. 21:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ha nekem 1x lesz gyerekem, ès ők is a választottjával idejönnek akkor mi cserèlünk, ők maradnak a főèpületbe, mi meg le kettecskèn ès biztos vagyok benne, hogy nem fogok az èlükbe avatkozni, az elejètől kezdve megbeszèlünk mindent ès ennyi.

Meg azt sem èrtem, hogy anyós mit gondolt? Hogy majd a fia èlete vègèig őt fogja istápolni ès havonta újjabbnál újabb pasikkal találja magát szembe?

Meg a párom már elmúlt 35 èves, mi közel 6 ève vagyunk együtt, mi elszakadni nem szeretnènk, nagyon jó a kapcsolatunk, csak ugye anyós bezavar nèha. Nem elvenni akarom tőle, a párom is el akar tőle határolódni, nem ezt tervezte, hogy az anyjával ennyi baj legyen, csak hát 2 tűz között van, tudja, hogy ez nagyon nem jó így, de remènykedünk benne, hogy anyós èszreveszi, hogy meg tudunk állni a saját lábunkon.

2014. júl. 19. 00:48
 12/20 anonim ***** válasza:
43%
ez nem népszerüségi verseny az ő háza és pont, egyszerüen nektek kel onnan költözni vegyetek saját házat, senki nem fogja onnan kirakni mert te szülsz egy gyereket
2014. júl. 19. 02:03
 13/20 anonim ***** válasza:
49%

1.) Ha az anyósod ennyire szörnyű lenne, akkor a párod nem akarna vele maradni, szóval erős a gyanú, hogy kicsit túlzol.

2.) Ha nem túlzol, akkor meg hülye a pasid, egy töketlen anyámasszonykatonája.

3.) Ahogy elnézem a stílusod, minél többet írsz, annál jobban felszínre jön az igazi éned. Az elején még csak "pasija" volt, a végén meg már "k*rópajtása".

Akár igazad van, akár nem, és szájon törölném azt a nőt, aki így beszél az anyámról.

4.) Ha nem tetszik az anyósod, akkor tessék, lehet pénzt előteremteni, és lakást venni.

5.) Nagyon rossz lesz a pillanat, amikor összecsomagolsz, és elköltözöl onnan. Anyósnak elég gúnyos mosoly lesz a szája szélén. Függetlenül attól, hogy ő milyen, te is egy alpári bunkó vagy! Anyósod is, és a pasid is jobban jár, ha megszabadulnak tőled.

2014. júl. 19. 04:03
 14/20 anonim ***** válasza:
Könnyű utólag mondani,de egyelőre nem kellett volna ennyit költeni a házra, főleg h. láttátok milyen az anyós. Tudom,h.a fele ház a parode, de ha nektek így nem jó, koltozzetek el,és amíg anyós él, ne koltsetek a házra. Vagy nézd a jó oldalát: ha meg lesz a baba, lesz egy segítséged.
2014. júl. 19. 05:30
 15/20 A kérdező kommentje:

Mèg hogy èn vagyok a bunkó?

Nem tudom nektek mi lenne a vèlemènyetek ha ti anyósotok, netán a saját anyátok csinálná ezt, hogy havi szinten hordaná haza a pasikat...

Azèrt írtam, hogy k*rópajtás, mert ez az igazság, anyós ki is jelentette pár pasira, hogy ettől vagy attól nem akar komolyat csak szexelnek,most ezek után milyen vèlemènyünk legyen? Kisvárosban èlünk ès szinte mindenki ismeri ès ők sincsenek szebb vèlemènnyel róla, èn sose k*rváztam le, csak.annyit mondtqm mindig, hogy nem lesz ennek jó vège, de ő tudja.

Nem tudom mièrt ítèltek el, lehet hogy tènyleg az ő háza IS, de sztem tènyleg mindent mehtettem azèrt, hogy ne legyen vita, csak ő hiszi azt hogy mindent eltűrűnk ès nekem ebből van elegem, ennyi.

Ha meg tènyleg felesbe van a ház, akkor mièrt nem lehet külön èlni, de mègis egy udvarba?

Felnôtt emberek vagyunk, mièrt nem lehet minket úgy is kezelni?

A párom is ki van tőle elhihetitek, de mit kezdjen azzal hogy semmit nem hajlandó megtenni? (pl: ne törődjön azzal, amihez pont semmi köze hozzá, a válasz ès a kifogás az- hogy neki joga van tudni... HÁT NEM, ő folyton sustorog a hátam mögött, ha rákèrdezek tán velem van a baj az a válasz h hagyjam má... na akkor kèrem fordítva is így kène....

A párom nem fog soha költözni... most ezèrt is èn vagyok a szemèt ès húzzak el???? Ez komoly????

2014. júl. 19. 09:29
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj leszel megalkudni, az meg, hogy anyósod szexel e, és ha igen, kivel meg hogy meg hányszor, az az ő dolga. Az is, hogy hányan nézik le, vagy nem ez miatt.
2014. júl. 19. 13:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

12-es

Nem az ő háza, csak a fele az övé, a másik fele a fiáé.

2014. júl. 19. 13:55
 18/20 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, persze, hogy nincs joga TUDNI, és persze, hogy nincs joga beleszólni a ti életetekbe.

Viszont neked sincs semmi jogod beleszólni az övébe.

Abba sem, hogy hány pasija van, abba sem, ha egyesek csak szexre kellenek neki. És az sem a te dolgod, hogy ennek milyen vége lesz.

Nem is értem...panaszkodsz hogy ő beleszól ebbe-abba amihez pont nincs köze, te meg ítélkezel olyan dolgok felett amihez pont neked nincs. Egyiketek sem jobb a másiknál.

És ez így senkinek sem jó.

Alakítsátok át úgy a házat, (ahogy látom, megtehetitek) hogy két külön lakás legyen, külön bejárattal, és ne kurkásszatok egymás életében.

2014. júl. 19. 14:11
 19/20 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon gondold meg, hogy szülsz-e ide!

A párodnak, ha olyan fontos vagy, azt is szem előtt kellene tartania, ha neked valami nem tetszik. Ha erre sem képes, csak azt hajtogatja, hogy ő mit nem fog tenni, akkor részéről nem vagy komoly.

ott élsz náluk, ők a kiskiralyok.

2014. júl. 19. 14:27
 20/20 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy mi mindig tiszteletbe tartottuk anyóst! Nem szóltunk soha semmibe, csak abba, hogy a mi magánèletünk kizárólag ránk tartozik, ha vmibe be akarjuk avatni akkor persze bizalommal megosztjuk vele. Mèg a párom sem hánytorgatta fel 1x sem a pasiügyeit, èn meg aztán főleg, elèg volt az, amit láttam/tapasztaltam ès èn is úgy gondolom, hogy semmi közöm hozzá, csinálja ha ő ettől boldog, de akkor ő is tiszteljen meg azzal, hogy a mi dolgainkba nem avatkozik.
2014. júl. 19. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!