Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szeretnénk összeköltözni a...

Szeretnénk összeköltözni a barátnőmmel, de "anyós após" nem tartja jó ötletnek, aki járt hasonló cipőben kérem írjon. Ti mit tennétek? Részletek lentebb.

Figyelt kérdés

Lassan egy éve lesz már, hogy együtt vagyunk a barátnőmmel és mind a ketten szeretnénk egymás mellett élni, aludni felkelni. Saját szüleimmel semmi probléma nincs ők támogatják az összeköltözést. Elég érettek is vagyunk, van állásunk bár elég messze élünk jelenleg egymástól, részben ezért is szeretnénk összeköltözni, az hogy hol az mindegy. Mind a ketten eltartjuk magunkat, beosztjuk amink van. A lány szülei vallásosak, gondolom szeretnék, ha előbb eljegyezném. Ezt jelenleg nem tartom jó ötletnek, hiszen ha el is jegyezném nem lehet tudni mi sül ki az összeköltözésből, még ha most 100 %-ig is megvagyok győződve arról, hogy vele élem le az életem, bizony az élet néha nem úgy alakul ahogy szeretnénk, lehet hosszú távon nem működne jól a kapcsolat.

Barátnőm a mai napon megemlítette az összeköltözést anyukájának és teljesen ellenzi, az anyukája nem mondta hogy miért. Jelen felállásban jó ötlet lenne, ha kiálnék a barátnőm mellett és megbeszélnénk "anyós apóssal" hogy mi ezt miért szeretnénk és őket is meghallgatni? Vagy jobb lenne, ha a barátnőm intézné ezt el a saját szüleivel?

A másik véleményem a dologgal kapcsolatban: Eddig nem sűrűn volt ilyen az életemben, hogy leendő anyóssal és apóssal vitatkozzak és ez a szituáció eleve sakk matt, én hogyan tudnám meggyőzni őket, hisz nekik az a dolguk, hogy védjék a lányukat, pedig egész jól kijövök mindenkivel nagyon kevés emberrel van problémám, aki tud erre jó megoldást találni az ne tartsa magában. :)

2014. jún. 23. 18:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azt nem irtad milyen sürün találkoztok vagy hogy hány évesek vagytok.

19éves voltam mikor bejelentettem a szüleimnek hogy összeköltözöm az akkor 23éves barátommal.Gondolhatod hogy nem nagyon örültek, a párom szülei még annyira sem.

Mivel azelőtt itt a faluban senki nem költözött össze papir nélkül meg is szóltak minket.Eljegyzés volt az összeköltözés előtt egy héttel,igy valamelyest a szülők is lecsitultak.Jővőre lesz a 10éves házassági évfordulónk,szóval úgy néz ki jól döntötünk.

2014. jún. 24. 08:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Hány évesek vagytok? Ez tényleg nem mindegy.

Amúgy nálunk is ez volt a helyzet. Mi leültünk négyesben, én a párom, anyu, apu és úgy adtuk elő a terveinket. Nagyon nem tetszett az ötlet senkinek mit nem mondjak..... én 19 voltam, párom 23, mindketten Pesten laktunk külön-külön albiban, ő dolgozott én még tanultam, össze akartunk költözni. Én nem örültem volna ha nincs ott a párom amikor közöljük a "hírt". Így sokkal jobb volt.

A vége az lett, hogy hangos ajtócsapkodás, sírás mellett elcuccoltam otthonról. Így utólag nem vagyok rá büszke, de megtörtént, jobb lett volna ha elfogadják a szüleim is, de erre esély sem volt. 1-2 hét alatt aztán belenyugodtak. Eltartottuk magunkat, a párom dolgozott, én is a suli mellett aztán. Soha olyan boldog 3 évem nem volt azóta sem:-) Gyerekek voltunk még, szegények voltunk, de gondtalanok :-)

Azóta házasok vagyunk, eltelt 10 év, kisfiunk 15 hónapos:-)

2014. jún. 24. 13:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Hmmmmmm, hát ez egy mérföldkő lesz számunkra az biztos, én 26 vagyok a barátnőm 23 éves. A szülök valószínű azért tartják problémásnak, mert a lányuk nemrég végzett, de még nincs diplomája nyelvvizsga hiánya miatt. Egy éve dolgozik és lehet, hogy a diploma hiánya miatt lehet nem tudják jövőre foglalkoztatni.
2014. jún. 24. 18:18
 14/16 anonim ***** válasza:

EGY HUSZONHÁROM ÉVES NŐ FOGLALKOZIK AZZAL, HOGY A SZÜLEI MIT ENGEDNEK, MEG MIT NEM????????? Ez nagyon beteg... Tanácsom: Ha nem lép, cserélj barátnőt. Konkrétan 21 évesen én döntök arról, mit akarok csinálni, nem hogy 23 évesen, egy kereső, felnőtt nő. Hány évesnek nézik? 16-nak?

Ha van egy minimális önállóság érzete, vagy saját akarata, összepakol, elköltözik és éli az életét.

Hát ilyet se hallottam még, hogy ennyi idősen, kereset mellett valaki hagyja, hogy dirigáljanak neki a szülei.

2014. jún. 24. 21:11
 15/16 anonim ***** válasza:
55%
Ugyan ez volt a helyzet nálunk is. Én már egy ideje (3 éve) albérletben élek, de nem egy palota. Barátnőm elvégezte egyetemet, van munkája, jött az ötlet, költözzünk össze. Szülei mindenféle baromsággal előálltak, hogy miért nem költözhet hozzám barátnőm. Ilyen jellegű dumákkal jöttek, hogy ronda a kert, kicsi a lakás (40 nm2), büdös van (egy hétig nem voltam otthon és nem volt szellőztetve úgy jöttek be). Barátnőm viszont odaállt és megmondta az anyjának, hogy ez az Ő élete és nem fog beleszólni még ebbe is. Vagy elfogadja, vagy nem muszáj többé tartaniuk a kapcsolatot egymással. Azóta már együtt élünk, mindenki lenyugodott. Minden csoda 3 napig tart. Én 25 párom 24.
2014. okt. 6. 15:50
 16/16 anonim válasza:
-.-' 18 éves korától a szülő szava tanács jellegű. Onnantól nincs hatalma a szülőnek ahogy betöltötte ezt a kort a gyerek. :\
2014. nov. 17. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!