SOS! Nem akarok anyósomhoz költözni. Mit tehetnék?
Párom most fel akarja újítani a házat amiben lakunk, ezért anyósomhoz kellene költöznünk.
Ők már így is nyolcan laknak egy házban (unoka, dédunokák). Hogy oldjuk ezt meg?
Ezt én sem értem. Anyósnak hívják a HÁZASTÁRS édesanyját.
Ha nem kell a házasság, minek kell a hozzá tartozó megnevezés?
Házastárs esetén anyós, após, a többi esetén a barátom/barátnőm anyukája. Azért ne tegyük már egyenlővé a házasságot a többi párkapcsolattal....
Istenem...remélem jól esett a májatoknak az a lepontozás. :D Csámcsogjatok tovább a megnevezésen, ami végülis a kérdés szempontjából lényegtelen.
A Párom anyja, vagy az anyósom...megnevezéstől függetlenül ugyanolyan kapcsolatban állunk egymással.
Meg nehogymár 15 év együttélés után valaki ne nevezhesse anyósnak. Ez nevetséges. Lehet, hogy az a kapcsolat többet ér, mint sok házasság. :) Ez nem ezen múlik. De ez a gyakorikérdések, mit is vártunk. Kiragadtatok valamit és most azon csámcsogtok.
Kérdező! Hiba volt ezt ide kiírni, normális választ nem tudnak adni :) Csak unatkoznak és oltogatnak.
"A Párom anyja, vagy az anyósom...megnevezéstől függetlenül ugyanolyan kapcsolatban állunk egymással. "
Tévedés. A házasság nincs egy szinten a többi párkapcsolati típussal.
Idézés a Lexikonból:
"Az anyós vagy napamasszony a házastárs szülőpárjának női tagja. Az úgynevezett házassági rokonságok közé tartozik, amely a leszármazáson alapuló vérrokonsággal ellentétben házasság útján létrejött rokoni kapcsolat."
Tehát a tingli-tangli együttjárások, élettársi kapcsolatok esetén nem használjuk. :)
"Tehát a tingli-tangli együttjárások, élettársi kapcsolatok esetén nem használjuk. :)"
Tehát az előbbi kommentelő 15 éves kapcsolata "tingli-tangli", de a 3 hónapos házasságok már komolyak. Értem. Mesélj még kérlek.
"tingli-tangli együttjárások"
Tessék értelmezni.
Egyébként számomra az a kapcsolat, ahol jogilag IS és gazdaságilag IS felvállalják egymást a párok, vagyis házasságot kötnek, össze sem hasonlítható a sima együttéléssel. Bocsi.
Istenem!Ezen problémáztok???A kérdés szempontjából most lényegtelen,hogy anyósnak hívjuk a drága mamát vagy a barátom anyukájának.
Engem az érdekelne kedves kérdező,hogy mi a helyzet?Mire döntöttél?
19
De nem is háborodsz fel, hogy " dehát nem is a férjem"
Ha valakinek anyósa van, annak az emberek fetételezik, hogy férje is.
Pl ebben a kérdésben ez egy fontos különbség, az, hogy az ismerősikörben anyósának nevezi valaki a párja anyját, az az ő dolga, mindenki tudja, hogy nem házasok, de ilyen helyzetben nem mindegy, ha valam van a hivatalban vagy olyan helyen sem azt mondod gondolom, hogy az "anyósom", mert én igen, emrt anyósom van, előtte a párom édesanyjának hívtam.
Vagy nekem az apősom nem él, de az anyósomnak van párja már vagy 10 éve..nem hívom apósomnak, akkor sem tenném, ha házasok volnanak, annak ellenére, hogy az esküvőnkön apósom helyén ült, és aszertartáson is úgy vette ki a szerepét, és viselt kitűzőt, mint az én édesapám.
Bocs az off miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!