Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az van amit az anyós mond?

Az van amit az anyós mond?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz döntésbe mentünk bele, sajnos anyagi megszorultságból, az anyós házához építünk hozzá, félig már kész.

Viszont az anyós egyre inkább tolja ránk a seggét és mindenbe beleszól. Itt van például a csatorna. Ő ragaszkodik hozzá, hogy szakemberrel végeztessük el a bekötést (egy 110-es csövet kell elvinni az összefolyóig a kertben, már csatornázott a ház, szakember 40 ezret kért úgy, hogy velem ásatná fel az árkot is)

Mi pont azért vagyunk itt mert nem élünk akkora luxusban, hogy ilyen szakikat tartsunk el és én is meg tudom csinálni a bekötést.

Mi a francot csináljak, hogy az anyós leálljon? Nekiáll és nyomja mintha nyúznák, le se szarja mennyit tettünk ebbe a helybe. A barátnőmnek alig bírok szólni, hogy ne folytassuk, mert az lesz a vége, hogy vagy megölöm, vagy itt kell hagyni a sok beleszart pénzt.

Van békés megoldás? (miért ilyen ostobák az emberek?)

2014. máj. 6. 04:37
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

Ja és az anyós manipulációja kb úgy néz ki, hogy úgy mentünk oda, hogy megcsinálunk mi magunk mindent.

Aztán az anyós közölte, hogy ebben a házban mindent szakember végez (látszik is, minden szar, csöpög, dugul)

Aztán már én is ott tartok, hogy várom a pénzt hogy kifizessem amikor ez igazából az anyós kívánsága.

Viszont ha elkezdem felásni, jön ki, hogy "ti mit csináltok? ki engedte meg?" jólvan övé a ház haszonélvezeti joga, mittudomén, de ez egy féreg, itt nyomorgok a barátnőmmel ő meg ilyen luxus dolgokat vár el ha meg nem tetszik neki akkor megy a cirkusz.

Most legyen az, hogy azt mondom holnap jön lerakni a szakember, aztán mondjuk kitalálom hogy mégse jön lerakom én? ez volna a legegyszerűbb, akkor pampogni sem fog, a szakival meg a banya orra előtt beszéltük meg, hogy én fogom felásni. szóval nem gyanakodna.

2014. máj. 6. 04:43
 2/32 A kérdező kommentje:

Kb csak addig leszünk itt amíg nincs elég pénzünk valami sajátra, vagy jobbra, de úgy érzem azt sem fogjuk kibírni :D ha meg ilyen luxus kérései vannak.

Mondjuk a barátnőm azt mondja, hogy a csatorna az ami tényleg kényes de másba nem tud majd beleszólni mert zárt ajtók mögött leszünk. Aztán max ha elmegyünk ő fogja használni amin dolgoztunk, de az is lehet, hogy bezárjuk, vagy lebontjuk a fenébe az egészet utólag. (én a barátnőmnek váltig állítottam, hogy azt sem fogja engedni, hogy lebontsuk majd amit felépítettünk magunknak)

2014. máj. 6. 04:47
 3/32 A kérdező kommentje:
Most 40 ezer forint megér ennyi szarakodást szerintetek vagy szarjak bele, aztán fogjam úgy fel, hogy albérletben ennek a többszörösét fizetném minden hónapban csak azért, mert ott lehetek?
2014. máj. 6. 04:48
 4/32 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a barátnőm se nagyon tudja kordában tartani, aztán mindketten szenvedünk már miatta.
2014. máj. 6. 04:48
 5/32 anonim ***** válasza:
80%

Rossz ötlet volt nekiugrani így építkezni.

Lakjatok ott, szedjétek össze magatokat anyagilag, aztán irány egy albérlet. Még az is békésebb körülmény lenne, mint ez.

2014. máj. 6. 06:01
 6/32 anonim válasza:
48%
Jo draga de bekes aztan sosem lesz sajat hazunk hanem johetunk vissza majd a kedves anyoshoz folytatni epitkezni ha gaz van, marha nem koltoztet addig be alberloket. Miert van olyan erzesem h azok az anyosok akiknek az lenne a dolga h kedves oregasszonyok legyenek egyszeruen csak poziciora hajtanak az uj csaladon keresztul. Mint a kutyaknal a falkavezer szerep. Ero kell nekik, penz, hatalom... Nem inkabb nyugodtan hagyni a masikat ha mar a szerencsetlen ide epitkezik mert megbizik benne...
2014. máj. 6. 06:08
 7/32 anonim válasza:
32%
Marmint hazatok, bocsi
2014. máj. 6. 06:08
 8/32 anonim ***** válasza:
83%

Hívj egy havert, mintha ő csinálná a csatornát-szakemberként.

Vagy nem megy el valamikor az anyós otthonról? És addig megcsinálnád te....

2014. máj. 6. 06:09
 9/32 anonim ***** válasza:
61%
És miért nem a párod állja a csatorna díját? Hiszen az anyukájának a házához lett építve, neki mégiscsak több köze van hozzá még akkor is ha házasok vagytok, válásnál pedig a közösen szerzett vagyon feleződik, ki kéne, hogy fizessen. Mivel a párod anyukájáról van szó, a párodnak kellene a sarkára állni és egy kicsit elbeszélgetni a kedves mamával, ezt mondd is el neki, a kapcsolatotok érdekében. Nálunk a férjem költözött hozzám, így talán kicsit hasonló a szitu, de nem is ő fizet pl. garázsépítést, felújításokat, ha el kéne költöznünk az otthonunkból akkor szinte csak én veszítenék, és apukámé maradna a csinos lakás de a férjem félretett pénzén még mindig tudnánk hol lakni. Csak egy ötlet. Ami most idegesít, később még jobban fog, ha nincs más választás csak az együtt élés akkor nézzetek utána, hogyan lehetne különválasztani a hozzáépítést vagy harmadoljátok a kiadásaitokat, anyósod is vegye ki a részét, biztos akkor már nem hívatna drága szakembereket.
2014. máj. 6. 07:01
 10/32 anonim ***** válasza:
47%

A szennyvíz csatorna nem gond. Nyugodtan meg kell neki mondani, hogy az átvételt úgyis szakember fogja ellenőrizni (mert feltételezem, hogy ez hivatalosan lesz bekötve és átvéve !!), tehát csak akkor veszi át, ha megfelelőnek tartja a kivitelezést. Mert a kivitelezést, azt bárki megcsinálhatja, erre előírás nincs.

Az egész dolog nagyon felemás. Nem tudom, hogy te vagy-e az, aki már tett fel hasonló kérdést az élettárs anyjához költözéssel és építkezéssel kapcsolatban. Szóval, ha az "anyós" a tulajdonos, akkor mindenbe van beleszólása és nyilván ő is érzi a helyzet visszásságát, ezért is ilyen ideges. Készült-e valami előzetes írásos megállapodás? Mert most az a feneketlen zsák az ügy, amibe feccölöd be a munkát meg pénzt és ugyanakkor semmi közöd hozzá. Kicsit azért a barátnődnek is utána kellene nézni, mert ő is sáros ebben a dologban. Feltehetően (és ne vedd rosszindulatú kötekedésnek) "palira" vesz téged, hiszen ő nyilván ismerte a saját anyját, sőt tisztában van a helyzet jogi oldalával is (esetleg nem szakemberként, hanem a józan ész alapján). Ha nem volt előre minden lepapírozva hivatalosan, akkor nem tudsz semmit sem utólag igazolni, ha mégis lapátra kerülnél. Az emberek meg tényleg ostobák, de számítsd közéjük magadat is!

2014. máj. 6. 07:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!