Anyós pár napig a házunkban lesz, jogosak a félelmeim?
A tágabb rokonság jön ide látogatóba pár hétre, mi akkor pont elutazunk egy kis időre. Anyós megkérte, hogy lakhatna-e nálunk pár napig, mert az ő lakása tele lesz.
Mi persze mondtuk, hogy természetesen.
Csak az a félelmem, hogy anyós mindig is nagyon szeretett másokkal rendelkezni, beosztani az idejüket és utasítgatni őket. Attól félünk, hogy ígéretével ellentétben nem csak ő fog nálunk lakni, hanem az egész rokonság, nagy családi banzáj lesz nálunk. A férjem szerint igen jó esély van erre, hisz eddig is gyakran bombázott ilyen kérésekkel. Csak akkor még kis lakásban laktunk és nem mindig tudtunk bevállalni vendéget.
Nyilván nem utasíthatjuk el, hisz az ember segít az anyjának. Nyilván legrosszabb esetben is a rokonaink jönnének, tehát nem vadidegenekről van szó. De valahogy akkor is zavar, hogy semmi rálátásunk és beleszólásunk nem lesz az egészbe és anyós kezében van a házkulcs. Párom még soha nem adott neki kulcsot a lakáshoz, mert mindig félt hogy túlzottan szervezkedik és beszállásol valakit hozzánk, mi pedig kínosan utasíthatjuk vissza a már megígért szállást. Például az esküvőnkre is meghívott valakit akit mi nem akartunk...elég furán jött ez ki nekünk, mert így meg "kellett" hívnunk. Végül szerencsére nem tudott eljönni.
Szóval nem akarom anyóst sem megbántani. Meg milyen dolog lenne már, hogy ők zsúfolódnak a lakásban, míg nálunk üresen áll a ház... csak zavar ez a "vakon odaadom a házkulcsot" dolog.
Van erre valami megoldás? Vagy csak fogadjam el, lesz ami lesz?
Hát azért nincs neki hely, mert bizonyos rokonokat bizonyos rokonokkal össze akar rakni, mert úgy van a rokoni kapcsolat. Nála 3 szoba van, mind foglalt lesz. Gondolom napközben megy oda hozzájuk segíteni.
Mi sajnos nem tudjuk elnapolni az utazást, egy éve tervezett külföldi út az én rokonaimhoz egy hatalmas szülinapra, szóval ez esélytelen.
Igen a szomszéd esetleg jó megoldás lehet, köszönöm.
meg kell neki kerek perec mondani, hogy nem mehet oda senki más
illetve azt mondanám még, hogy a szomszéd át fog menni, mert megígérte hogy megszerel valamit, amíg ti nem vagytok ott, úgy hogy ne lepődjön meg
akkor csak nem merne odacsődíteni egy rakás embert, ha tudja, hogy a szomszéd úgy is elmondja
Már mondta a párom neki, hogy nem szeretnénk, ha nagy bulit csinálna. Belement, de tudjuk ez még nem garancia. Ő olyan azonnal döntő ember és általában nem nagyon törődik mások kéréseivel. És az ígéretével ellentétben jó eséllyel azt hoz hozzánk, akit éppen akkor jónak gondol (már csak azért is, hogy megmutassa, a fiáéknak "milyen szép házuk van"). Ezzel a párom is egyet ért. Azt mondta vagy elfogadjuk így (tudván hogy családi party is lehet nálunk) vagy megtagadjuk a segítséget. Én teljesen rábíztam a döntést, hisz az ő családja és nem mondhatom meg neki, hogy ne segítsen rajtuk.
Már volt olyan például, hogy vacsorára hívtuk és jött egy tök vadidegen tanítványával (zenész). Utólag megtudtam, beoltotta, hogy majd babysitterkedhet nálunk, pedig mi már sokszor mondtuk neki, hogy nem akarunk babysittert, ilyen tanítványt legalábbis nem. Csak hát az ingyen szállás motiválta őt, azért mesélte ezt a lehetőséget pár tanítványának. Látnotok kellett volna, hogy az a vad idegen nő hogyan méregette a házunkat és a babánkkat, szó szerint odaképzelte magát hogy majd ott fog élni...na mindegy ez régebben volt már.
Szóval párszor anyós kihúzta már a gyufát....de mostanság jó fej nagyon ezért igyekszünk mi is így állni hozzá. Ráadásul 1-2szer már vigyáz a babánkra is (1 éves) tehát úgymond le vagyunk kötelezve neki (és szokta is mondani, hogy akkor viszonzásképp ezt meg ezt szeretne...)
Hát azt hiszem max a szomszéddal tudom ellenőriztetni, hogy minden rendben volt-e...a gondolatot pedig, hogy más úgymond beleül a keservesen megdolgozott házunkba (mégha rokon is), elfogadom. :-(
együtt lehet az unokával és ezért elvárja h ti még hálásak legyetek is neki????
hát én tuti nem bíznám rá többet ....
Hát sajnos ahogy közeledik az időpont, nem nagyon tudunk más megoldást kitalálni.
Anyós esetenkénti segítségére pedig szükség van, mert nem tudjuk mindig megoldani a babafelügyeletet (nincs elég szabink), fél napokra szokott segíteni (mondjuk havonta-kéthavona egyszer).
Elzárunk egyes szobákat (nyilván csak a hálókat tudjuk bezárni), de ettől függetlenül simán idehozhat akárkit, a házat magát, főbb helységeket látni fogja.
Tudom szemét vagyok, de nem is az a bajom, hogy nem szívesen fogadok vendékegek, csak nem szívesen látok vendégül a tudtom és jóváhagyásom nélkül másokat (se rokont se idegent). Más lenne a helyzet ha mondaná, hogy xy-t hozná ide körbevezetheti-e...
De hát nincs mit tenni...anyós úgy a jó ha porhanyós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!