Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek a helyemben,...

Ti mit tennétek a helyemben, belenyugodnátok vagy kitörne belőletek a parasztgyalázat?

Figyelt kérdés
Nos, hogy is írjam. 6 éve nősültem, és sajnos annyira ostoba voltam, hogy belementem abba hogy a feleségem szülei mellet lévő telekre épitsünk házat, pedig apám mindig mondta hogy gondoljam meg mert látszik a vejeken hogy nagyon dörzsölt parasztok, apám pedig nagyon jó ember ismerő és igaza is lett. 1 év alatt felépült a ház, berendeztük, beköltöztünk, másik évben gyönyörűen megcsináltuk a kertet, az udvart meg mindent. Az első 2 év viszonylag normálisan telt, de már voltak kissebb incidensek az apóssal, anyóssal, de úgy voltam vele hogy még csak most kerültem ide, szokni kell a vidéki életet meg a vidéki embereket (nem panelházi városi vagyok, városon nőttem fel, de kertesházi városiként). Úgy a komolyabb gondok 2 éve kezdődtek, mivel sajnos a mi telkünk és az anyósoméké között nincs kerítés hanem szabad a járás, amit ő ki is élvez és reggel 6 és 7 között már tiszteletét teszi nálunk, majd este ismét áttelepszik mint a gomba, ezzel nem is lenne gond, de mindenbe beleszól és mindent megakar szabni hogy mit és hogyan. Az após gazdálkodó, pótkocsival nem tud tolatni, ezért rákapott arra az elmúlt 3 évben hogy az én térkövezett udvaromon jön be és az udvar-kert közötti határvonalon ráfordul az ő udvarára, megjegyzem hogy a tavaly telibe vágta az udvaron álló szobromat, amit nagybátyám készített az esküvőnkre, egyszóval az egy emlék volt. Gazdálkodó, de egy arra való szersámja nincs, sőt egyáltalán nincs, mivel az én szerszámaimat viszi el mert kérni nem kéri csak viszi és persze elfelejti visszahozni, de ha kulcsra zárom a garázst akkor panaszkodik a feleségemnek hogy én mindent elzárok előlük, ez nem is lenne baj mert egyébként nem sajnálom de mindent megkritizál hogy ezért vagy azért nem jó, az egy lom, miért kell olyan szart megvenni stb. A beszélgetés az úgy zajlik, hogy ők beszélnek én meg hallgatom, aztán ha mondok valamit, akkor azonnal robbannak hogy én mit beszélek hülyeséget, az nem úgy van, honnan találok ki ilyen marhaságot és hasonlók. A családi összejöveteleknél megszabott ételeket lehet készíteni miattuk ami disznóhusból és csirkehúsból áll és ez kimerül abban hogy sült hús és pörkölt, mivel mást nem esznek meg, ha én pedig marha, kecske, bárány, vadhúsból főzök ételt a kertben vagy sütök tárcsán, grillen, akkor abban a másodpercben jönnek, nézik, bámulják és kezdődik a szövegelés hogy azt úgye nem akarjuk megenni meg hogy néz az ki, meg milyen színe van a húsnak, ők azt nem eszik meg, azért csinálok olyan ételt hogy ők ne tudjanak enni belőle stb és persze anyósom azonnal megy a feleségemhez hogy mi az hogy én főzök vagy sütök (mivel apósom egy kávét nem tud főzni, ebből adódóan csak a nők főzhetnek mert amit férfi csinál az csak kotyvasztás, nem akarom dicsérni magam de apámmal elég sok főző versenyt nyertem). Faterom egy nagyon jó humorú fazon, aki szeret poénkodni, amit apósom mindig azzal intéz el mivel nem érti a poént, hogy már megint a marhaságot beszéli, közben pedig apám a család többi tagjával (anyós kivételével) tökéletesen elszórakozik, elnevetgélnek, elbeszélgetnek... A minap elég keményem összeveszett apám apósommal, mivel apósom szó szerint kérdőre vonta hogy miből vett magának egy X5-ös BMW-t, szerintem 68 évesen, 40 év ledolgozott munkával megérdemli apám hogy vegyem magának egy ilyen szintű autót. Szóval ezek történnek nap mint nap, és már lassan 4-ik éve, feleségem persze mindig próbálja bemagyarázni hogy a szüleinek van igaza, amit kezdek egyre jobban unni. Egy ideje foglalkoztat a gondolat hogy eladom a házat, mivel azt teljes egészében apámék építették és fizették, és a feleségemmel együtt (persze csak ha hajlandó elköltözni a szülei szomszédságából) a szülővárosomba költözünk.
2014. ápr. 29. 18:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ülj le és őszintén mondd ezt el a feleségednek. Egyébként, nehéz a helyzeted, sajnállak. Legközelebb hallgass apádra, komolyan.
2014. ápr. 29. 19:25
 12/29 anonim ***** válasza:
9%
Te tulajdonképpen nem panaszkodsz, hanem dicsekszel...
2014. ápr. 29. 19:30
 13/29 anonim ***** válasza:
30%

Édes szivem, ha az ök telkukre epitettel , ( azt mondtad adomanyoztak a telket) akkor törveny szerint , minden ami a telken epult es van az az ÖVÉKÉ!

Ezt mar sokan megjárták, bar ne lenne igazam, de te onnan penzt nem latsz!

Ezt ök is tudjak , azert olyan pofatlanok!

Nincs kizarva, h el akarnak üzni onnan es csak kihasználtak!

Ha papiron tudod igazolni, a befektetett penzeket, talan van eselyed valamicsket kiszedni.

Probald meg kimenekiteni a vagyontargyaid amig az asszony nincs otthon, legalabb annyival maradj.

Nagyon sajnalom!

Te ott nincs mit eladj, ha a telek az apóséké

Hivj fel egy ugyvedet

2014. ápr. 29. 19:33
 14/29 anonim ***** válasza:
60%

Te nagyon megjartad anyagilag es nemcsak, mert zaklatnak, es a tárgyaidat rongálják, nem tartják tiszteletbe a dolgaid

Ez kimeriti a bantalmazas fogalmát!

Holnap lépj de ne kürtöld el apóséknak feleségnek, amig ugyveddel nem beszeltel , h tudd mit es hogy, addig fölösleges !

Te onnan az utcara kerulsz , bar ne lenne igazam!

2014. ápr. 29. 19:37
 15/29 anonim ***** válasza:
48%
Tehat : hiaba van a haz a neveden, ha a telek az apóséké!
2014. ápr. 29. 19:42
 16/29 anonim ***** válasza:
87%
Ha az adott helyrajzi számú ingatlannak a kérdező a 100 %-os tulajdonosa, akkor szabadon rendelkezik felette.
2014. ápr. 29. 19:48
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

Nem rendelkezhet sajat hazzal a mas telkén!

Sajnos eza törveny ! Ez a magantulajdon aloli kivetel!

Mondom, remelem nincs igazam , öszinten sajnalom a jóhiszemu embereket!

2014. ápr. 29. 19:54
 18/29 anonim ***** válasza:
Kinek a nevén van a telek?
2014. ápr. 29. 20:09
 19/29 A kérdező kommentje:
Kerítés azért nincs, mert amikor épült a ház még nem ismertem őket ilyen szinten. Azt hittem hogy béke és nyugalom lesz, nem láttam értelmét a kerítésnek, álmomban sem gondoltam volna hogy pár év múlva ez lesz. A telekkel az van, hogy valamikor régen megvették anyósomék a szomszédjuktól mert kellet a kert nekik. Azt kaptuk meg, de át lett írva az én nevemre anno, mert apám ezt kérte tőlük mielőtt elkezdtünk építkezni. Azt nem gondolom hogy csak azért hívtak ide hogy kisemmizzenek, mivel sógorommal is ezt csinálják, hogy neki is beleszólnak vagyis próbálnak mindenbe, csak neki annyi a szerencséje hogy nem itt laknak helyben, hanem három településsel odébb, így csak hétvégente találkoznak vagy amikor valami családi esemény van.
2014. ápr. 29. 20:19
 20/29 anonim ***** válasza:

ez csak akkor lesz még cifrább, ha gyerek is lesz.

Ide a kerítés már nem elég, mert ugyanúgy fognak nyavalyogni, mint a zárt garázs miatt.

A feleségednek kellene rendbe tenni a dolgokat. Ha erre nem képes, akkor költözés!

Vagy válj el: #1 már szeretne ölelgetni téged! :D Hiába, ritka erre a normális pasi. Gyorsan rá is vetődnek a szingli facér gyk-s háziasszonyok.

2014. ápr. 29. 20:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!