Te viccesnek találnád ezt a poént az anyós-jelöltedtől?
Sziasztok!
A vicc a következő:
Mi a karikagyűrű? Egy olyan cső, amibe belehúznak.
Ezt nekem és a páromnak (én vagyok a nő) mesélte el. Azt kell tudni, hogy még nem vagyunk házasok, másfél éve vagyunk együtt, egy éve együtt is lakunk, mindketten 30 év felettiek vagyunk.
Kezdettől fogva úgy érzem, hogy nem kedvel engem az anyósom, szerintem azért nem kedvel, mert úgy érzi, elvettem tőle a kisfiát.
Szerinted ezt célzásnak szánta, hogy mit gondol a házasságról velünk kapcsolatban?
Tudom, hogy nem kéne ezt felvennem, nem kéne, hogy bántson, mert nagyon szeretjük egymást a párommal, boldogok vagyunk együtt, de mégis nagyon rosszul esett.
A másik kérdésem az lenne, hogy hogyan függetlenítsem magam az ilyen bántó megjegyzésektől? Hogyan tudnám figyelmen kívül hagyni és gyorsan túllépni rajta, nem rágódni?
Köszönöm.
Miután most is elmosolyodtam a viccen, valószínűleg élesben sem sértődnék meg rajta.
Túl komolyan veszed!
29N, akinek a jövendő anyósa szintén "kicsit" problémás
Én ebből nem csinálnék problémát... Ez amúgy nem bántó szerintem, nem is értem veled kapcsolatban mire lenne célzás...a párod jegyez el végül is, akkor ő húz bele a csőbe, nem? :)
Szerintem olyasmit látsz, ami nincs...
Az eljegyzésünkkor apósom, miután a gyűrűket felhúztuk, azt mondta, hogy "Igyunk erre a nagy ijedtségre" :))))
Egyet jót nevettünk, oszt azóta is mesélem mindenkinek. Teljesen jófej a párom édesapja és tudom, hogy nem bántásból mondta....
Próbáld lepergetni magadról az ilyen megjegyzést, de megértelek. Én is kezdettől fogva éreztem, hogy az anyósom csak azért nem szeret, mert én vagyok az a nő, aki miatt elköltözött otthonról az egyszem drága kicsi fia. AZ esküvő után meg is mondta, hogy nem kedvel, mert elvettem tőle a gyerekét, és gúnyosan nevetve hozzátette, hogy nyugodjak meg, mert a férje összes korábbi barátnőjét is utálta. Szóvaél én nem veszekszem vele, de innetől kezdev tisztában vgagyyok vele, hogy nem velem van gond, ő nem tudja elfogadni, hogy egy 33 éves férfinak az a normális, ha saját élete van a saját családjával. Levegőnek nézem, annit beszélek vele, amennyit muszáj és kész. Mindig beszól valamit (az is baja, hogy mennyire sózom meg a levest, mert szerinte azt se úgy csinálom, ahogyan ő főzte a fiának), de az ilyen beszólásokra csak veszek egy nagy levegőt és nem szólok vissza. Egyszer már visszaszóltam, nem lett jó vége.
Szerintem te is próbáld meg meg se hallani az ilyen megjegyzéseket, és ne is feszülj bele, hogy megfelelj neki, mert bármit csinálsz, úgyis te leszel az az űtálatos dög számára, aki elvette tőle a fiát.
Attól függ milyen helyzetben jön elő, milyen hangsúllyal mondta, hogyan viselkedik egyébként veled.
Így elolvasva nekem vicces volt és nem jutott eszembe, hogy ez valami célzás, bántás, csak amikor tovább olvastam, amit írtál.
Szerintem sincs semmi bántó ebben. Nem is gondolnám szándékos célzásnak. Azt gondolom, hogy mivel feltételezed, hogy az anyósod nem kedvel túl érzékenyen reagálsz minden megjegyzésére. Azért magáról a házasságról neki is lehet véleménye nem?
Minden bántás nélkül, ilyen érzékenységgel nem lesz egyszerű neked ez a kapcsolat az anyósoddal. Vedd lazábbra. Az anyósod egy különálló ilyen-olyan személyiség aki már kialakult az évek során olyannak amilyen. Megismered és megtanulod kezelni, mert muszáj lesz. Válaszd le magad az ő véleményéről amihez joga van, úgy ahogyan neked is a tiédhez. Nem kell imádnotok egymást, de mivel egy férfit szerettek korrektnek kell lenni. Egyébként minden emberi kapcsolatban adódnak konfliktusok melyeket meg kell majd oldani, nem értem miért kell előre a semmiből problémát gyártani.
"mert úgy érzi, elvettem tőle a kisfiát" Egy ember nem tulajdon. Sem az anyósé, sem a tiéd. Ő önmagáé.
Az ezen megsértödsz, akkor VELED van valami baj - ha egy viccet nem tudsz viccnek érteni!!
Hogy ebben MI a bántó, azt értelmes ember nem tudja kitalálni, ehhez az kell, hogy valaki nagyon KERESSEN okot a megsértödésre!
Szerintem magadat próbáld észretéríteni, mert a te hozzáállásoddal van gond.
Ebben semmi sértő nincs. Ezen még én is elmosolyogtam magam!:)
Házas vagyok egyébként és szoktam mondani, hogy a férjem nem engem vett el 5 éve, hanem a kedvemet!:)
Nem kell ezt olyan komolyan venni.
Volt már anyósommal igen komoly vitám és hidd el, ez a vicces elszólás a közelében nincs annak, amit anno anyósom vágott a fejemhez egyszer-kétszer. Szerencsére rendeztük a problémánkat, azóta jóba vagyunk, de komolyan, ez messze van még attól, hogy megsértődj rajta.
Az még nem is jutott eszedbe, hogy lehet, hogy nem is célzásnak szánta, hanem figyelmeztetésnek?
(Ne vedd túl komolyan az ilyen dolgokat. Ha valamit célzásnak AKARSZ látni, akkor persze annak fogod, de hidd el, hogy ennek nincs értelme. Nem feltétlenül igaz, hogy bántani akar, akiről te azt feltételezed.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!