Anyósom abortuszra küldte volna a feleségem, akkor miért én vagyok a rossz?
27F
Anyósomékkal közöltük, hogy babát várunk. Erre elkezdett ordítani, és azt mondta, hogy nem is ismer a lányára, hogy én elcsavartam a fejét, és elrontottam az életét, elvettem a lánya álmait. Azt vágta hozzánk, hogy nem fogjuk tudni eltartani, és feleségemnek (26L) túl korai a gyerek, mert semmit nem dolgozott még, és nem kapunk semmilyen támogatást a gyerekre.
Másik nap reggel, a párom azt vágta a fejemhez, hogy elrontottam az életét, és megy, elveteti a kicsit, és nem a kicsi a legfontosabb, hanem Ő! Az élete, a jövője!
Aztán amit előtte megbeszéltünk párommal, azt is meg kellett változtatni, vagyis a lakóhelyünk. Azt mondták, hogy dobjam fel a munkám, és teremtsem meg a mindennapi betevőt a családnak, ha már annyira akartam a gyereket.
Szerencse a kaparást nem vállalta párom, de most ott vagyunk, hogy nem fog ismerni a gyerek, mert nem akarok pont most egy várandós feleséggel munkát váltani.
Azt mondták, hogy majd utazgassak minden nap, vagy oldjam meg. Jelzem több száz kilométerről van szó.
Azóta elmondták a feleségemnek, hogy nincs kitagadva, és anyósom is elismerte, hogy ő akarta az abortuszt, de nem lett, szóval, ez nem probléma.
Ahogy mások is írják, ez valóban kicsit kusza.
Munkahelyet azért ne válts, hogy olyat keress, ami közelebb van az anyósodékhoz, mert még inkább bele fognak szólni az életetekbe. (ha lehet ennél jobban...) Azt írod, hogy jól keresel. Akkor pont az lenne a felelőtlen döntés, ha most ebben a helyzetben váltanál azért, hogy anya-lány közelebb legyen egymáshoz. Feleséged 26 évesen miért nem dolgozik/dolgozott még? Mit csinált ő eddig?
Azt pedig meg kéne vele beszélned, hogy ne hagyja az édesanyjának, hogy beleszóljon az életetekbe. Ha ezt most nem tisztázzátok le vele, a baba születése után még rosszabb lesz a helyzet!
Párom szeretne még tanulni. Nincs ellenemre, gyerek mellett is megoldható! És nem is elleneztem a dolgot. De már most költözzünk, és én ingázzak a melóm, és a családom között.
A mostani munkámból is lazán el tudnám tartani a családot.
De nem látom, hogy miért én lettem hirtelen a rossz ember.
Páromnak nem is kellene soha dolgoznia, mert nyugisan ellenénk. De ő mindenáron azt akarja elérni, hogy dolgozzon, és olyan fizuja legyen, amiből, ha úgy alakul, hogy el kell válnunk, akkor tudja egyedül is nevelni a gyereket.
Mondjuk ez anyósom szövege, tőle hallottam párszor, de reméltem, hogy páromon nem marad meg épp ennyire.
Azért vagy ostoba - nem rossz -, mert elvettél egy mama örök pici kislányát, aki nem akar felnőni, aki nem akar leválni anyukáról, és az életetekben ott van egy harmadik örökké: na nem a gyerek, hanem anyuka.
Azt ugye tudod, hogy a nyámnyilaságodnak hála tönkretettél egy életet? Egy ártatlan kisgyerekét. Már a magzat is tudja, hogy nem kívánt gyerek lesz.
Anyósod olvasson kevesebb szappant: nem létezik kitagadás, csakis jigilag, annak peidg nagyon komoly okainak kell lenniük, amely okok taxatíve fel vannak sorolva a Ptk-ben (legalábbis Orbánék előtt, amikor még létezett jogrendszerm a PTK-ben fel voltak sorolva, épp eleget vizsgáztam belőle).
A hülye játszmázás, amibe belekergettek arra megy ki, hogy válj el a felségedtől, akinek már megcsináltada gyereket, mert a nagymaminak cska unoka kellett (de úgy, hogy mégse), a lányának gyerek, de úgy, hogy mégse, és mindezért te vagy a hibás, a gyerek pedig a családi bűnbak lesz.
Ez a család olyan beteg, hogy az eszméletlen. Mit keresel te itt?
Kedves kérdező!
Nagyon pozitív benned, hogy el tudod, és el is akarod tartani a családod.
Viszont a feleségedet is értsd meg. Egy nő nem csak anya, hanem ember is. Neki is lehetnek céljai a gyereken kívül is. Ha tanulni akar, az jó, de hogy ez miért 26 éves korában jön elő, mikor 18-26-ig, vagyis 8 éven keresztül ezek szerint nem sok mindent csinált, ezt én sem értem nőként sem. Én is 30 felett diplomáztam, de addig dolgoztam.
Az a nagy baj nálatok, amit nem is értek, hogy a feleséged jobban hallgat a családjára, mint arra a férfira, akit ő választott élete párjául. És itt most nem azt hangsúlyozom, hogy valakire csak azért hallgatni kell, mert "pasi", hanem mert ő a párja. Nekem ez furcsa. Én a párommal tudok mindent megbeszélni, még olyant is, amit esetleg a szüleimmel nem. Itt sok olyan dolog is van, ami túlmutat a konkrét kérdésen. A párod miért nem bízik benned?
Nyilván fontos a családja is, sőt, de vannak dolgok, amit veled kéne megbeszélnie, közösen kellene döntenetek. Ha nem vagy alkesz, munkakerülő, és nem vagy, akkor a kettőtök kapcsolatának kéne elég erősnek lenni ahhoz, hogy ezt elrendezzétek.
Soha nem jó, ha a család és az férj egymással haragban van. Ráadásul, mivel jön a baba, új családot alapítottatok.
A nejed szerintem még nem nőtt fel. A mai napig, így terhesen sem fogja fel, hogy ő is a családot fogja képviselni a kis jövevény előtt. A nejed maga is gyerek, és úgy is gondolkozik.
"Viszont a feleségedet is értsd meg. Egy nő nem csak anya, hanem ember is. Neki is lehetnek céljai a gyereken kívül is. Ha tanulni akar, az jó, de hogy ez miért 26 éves korában jön elő, mikor 18-26-ig, vagyis 8 éven keresztül ezek szerint nem sok mindent csinált, ezt én sem értem nőként sem. Én is 30 felett diplomáztam, de addig dolgoztam. "
Ebben igazad van, de ha egy nő tudja, hogy ő tanulni akar még, vagy mást csinálni és egyenlőre gyereket nem akar, akkor miért nem tesz ellene, hogy ne legyen még gyereke? Én csak ezt az egyet nem értem. Tehát nem védekeztek rendesen, vagy egyáltalán nem, megtörtént a dolog és utána meg miért a férj a rossz? A feleség is ugyanott volt, mikor az a baba megfogant.
nálunk egy csomó helyen adnak kismama kedvezményt szal ebből a szempontból még jól is jöhet a dolog.
a helyzet az kérdező hogy látszik hogy anyuka szívből utál téged és szét akar titeket szedni ami a nyámnyila lányának köszönhetően sikerülni is fog. tényleg szegény kisbabát sajnálom az egész történetben, jobb lenne neki ha meg se születne.
bocs, ha értetlenkedem, de valaki irja már le légyszi nekem, hogy akkor most a kérdezö, kivel él?
vagyis, ha van felesége, gondolom ök külön éldegélnek valahol, kettecskén a feleségével, akit eltart.
de, hogy jön a képbe az anyos pattogása? most a feleség, akkor hol lakik, és kivel?? és mi az, hogy tartsa el akkor a kérdezö a családot, gondolom a felesége, ha nem dolgozik, akkor most is ö tartja el..vagy mi van???
Nem értem a feleségedet, sok szempontból.
1. Tanulni akar, és nem dolgozni, hogy majd jól fizető állása legyen. Oké, de mikor. Ha 26 évesen belekezd egy második diplomába nappalin, lesz majdnem 30 mire végez, és nem fog tudni labdába rúgni a fiatal pályakezdők mellett, mert munkatapasztalata ugyanúgy nincs, viszont a hülye is tudja, hogy bármikor elmegy szülni.
2. Gyerek mellett levelezőn, vagy felnőttképzésben simán lehet tanulni (én is azt csináltam), akkor ráadásul két legyet üt egycsapásra, a családalapítás is megvan, és tanul is. Semmivel nincs hátrébb, mintha csak tanulna. (egyébként annak költségét ki fizeti? Gondolom te, ha még nincs jövedelme)
3. Ha már feleségül ment hozzád, furcsa, hogy eddig nem kerültek szóba a hosszú távú tervek, és ilyenkor kell ennek kiderülnie.
Tanács: eszedbe se jusson munkát váltani, ha pedig nyugodt életre vágysz, próbáld meg a kis családodat minél messzebb költöztetni anyucitól. Egyébként soha nem lesz nyugtotok, és a legfőbb baj, hogy a feleséged befolyásolható. Ez házasság előtt nem derült ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!