Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez mennyire normális? A...

Ez mennyire normális? A barátnőm anyjáról van szó.

Figyelt kérdés

Nem dolgozik, egyedül él már 10 éve.

3 gyereket "tart el" kb most lettek 18 évesek, a barátnőm 20

a 70 éves nyugdíjas szülei és az értelmiségi öccse tartja el, és a gyerekeket is.

A háztartás olyan mint egy putri, állnak a fölösleges dolgok mindenütt, a szemétdíjat volt, hogy nem fizette, ezért a kert végében állnak zsákokban a szemetek.

Nem takarít, a wc, fürdő, konyha, egyszerűen minden tiszta mocsok, nem mossa ki a cuccokat rendszeresen, nem csinál semmit, a napi program abból áll, hogy átmegy kajáért a nyugdíjas szüleihez, meg kér pénzt, abból meg elmegy bevásárolni. Ha valami nagyobb tartozása, vagy kiadása van, az öccse állja, aki magas beosztásban dolgozik, de azért nem keres annyira mégse jól.

Emellett dirigál, minősíthetetlen hangnemben beszél a lányával, velem is. A lányok 3 naponta fürdenek, de a fia, csak hetente, mielőtt átmegy a barátnőjéhez, hogy ne fogyasszanak sok vízet, de így is az öccse fizeti ki a havi számláit.

Emellett özvegyi nyugdíjat és családi pótlékot is kap, havi majdnem 110 ezret, amiből, ahogy én elnézem, semmit nem költ a házra, vagy a gyerekekre, fogyasztószereket, díszeket, édességet, bigyókat vesz.

Mit lehet vele kezdeni?

2014. ápr. 2. 20:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Álljon meg a menet! Csak azért a tulajdonod, mert az anyád után fogod örökölni. Amíg ő él, addig ő lakik benne.
2014. ápr. 2. 20:54
 22/29 A kérdező kommentje:
Háááát... NEM :D Sajnálom, hogy el kell keserítselek, de (és a nagyszüleim is megerősítették), hogy a testvéreim és az én nevemre lett véve a ház. :)
2014. ápr. 2. 20:59
 23/29 anonim ***** válasza:
57%

Ismét a 18 as vagyok.Rengetegen vannak ugyanebben a cipőben.Az én egyik ismerősöm is.Ezért ezt a tippet tőle tudom mondani neked.Az iskolában a zuhanyzóban fürdik.Visz magának szappant és törölközőt.Nyáron egy gyárban dolgozott ott ia volt mód a fürdésre.Mikor engedik hogy otthon fürödjön kimossa a fürdővizében a szennyeseit.

A takarìtás náluk se megy,mert ő hiába csinálja meg ha 2 tesó plusszpiszkos szülők lesz@r..k a wc-t.

HA felveszik fősulira megmenekül és koleszban lesz.Ha nem.ő munkát fog vállalni és külön megy.A lakás x része ettől.még az övé marad.

Nem sokat tudsz változtatni sok év hanyagságon.Valakinek természetes a piszok.Észre sem veszi mi van körülötte.Amugy én nem.azt irtam,hogy egyedül te hanem mondjuk tesókkal egyszerre rengeteg hypoval(olcsó)végig az egész lakáson 1 nap alatt piff paff kész lennétek.

2014. ápr. 2. 21:03
 24/29 anonim ***** válasza:
Nem vitatkozom veled. Lényegtelen, hogy kinek e nevén van a ház, a haszonélvező a lényeg. Mindegy attól még te a mocsokban laksz, kétszer fürdesz egy héten, se egy normális munkád vagy egy jó végzettséged, se normális családi háttered nincs. Össze-vissza kamuzol, nem értem miért. Nem is értem miért írtad ki ezt az egészet.
2014. ápr. 2. 21:04
 25/29 A kérdező kommentje:

18-as, a nővérem, és az öcsém is nappalison vannak, nem igen sikerül bevonni őket. Öcsi még hajlik is rá, sőt, de újabban 7végénként már a bnőjéhez megy,amit meg is értek. Én is azon vagyok, hogy ha felvételi nem jön össze, akkor munka. Külföldre hívtak már babysitternek, de a felvételi miatt azt mondtam, még nem.

Addig meg imádkozhatunk azt hiszem, hogy haladjunk a lakrésszel valahogy veszekedés és konfliktusok nélkül.

2014. ápr. 2. 21:12
 26/29 anonim ***** válasza:
23%

azért megnézném, ti ebben a helyzetben hogy tudnátok tanulni (mert ugye végzettség kell egy normális álláshoz).

Esetleg nem lehetne családsegítőnél jelezni a helyzetet? Hátha tudnak tenni valamit... kivizsgáltatni anyádat, h minden rendben van-e nála...

Amúgy haszonélvező ő a házon?

2014. ápr. 2. 23:28
 27/29 anonim ***** válasza:
89%
24-es vagyok: Hiába pontoztok le, az egész iromány egy nagy hazugság! Először ő a lány pasija, utána meg a lány. Ha ő a pasi, akkor semmi köze a barátnője anyjának életmódjához, nemhogy még odaköltözzön. Ha meg ő a lány, akit annyira sajnál a pasija, akkor meg ugyanúgy takaríthat, hiszen nagy mellénnyel jelzi, hogy a ház egy harmada az övé, akkor nekiállhat kitakarítani, rendet csinálni. Ennyi.
2014. ápr. 3. 07:04
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a hozzászólásoakt, de vagy megszoksz vagy megszöksz. Ha valami nem tetszik, akkor szépen meg lehet mozdulni és megcsinálni, vagy elköltözni onnan. Örülj neki hogy befogadott és megtűr az otthonában, miközben ilyen hálátlan és rosszindulatú vagy vele szemben.

Mire fel állítassz te felé elvárásokat? Ki vagy te?

Mellesleg te sem vagy jobb, az ugyebár rólad is sok mindent elmond, hogy hajlandó vagy egy "putriban" élni. Na és a lányai? Hogy képesek lányok létére így élni? Tudod a tisztaság nem pénz kérdése...

Én ahogy serdültem, megfogtam szépen a felmosót, vagy éppen a mosogatószivacsot, és csináltam, ahogy édesanyámtól láttam. Magamtól! Nem kért meg senki, egyszerűen feladatomnak éreztem hogy segítsek tisztán tartani az otthonunkat, amiben közösen élünk. És nem azért, mert én valami csodalény lennék. Hanem mert ez a normális.

Szánalmasnak tartom a nyavajgásodat, miközben elvárnátok a háztartás egyetlen tagjától hogy rendben tartson mindent. Talán össze kéne fogni, a közös érdek miatt, erre nem gondoltatok még? Mindenkinek ki kéne venni a részét a ház tisztán illetve rendben tartásából, és akkor nem lenne putri.

Nekem ez alapján a leírás alapján mind mocskosnak tűntök, nem csak a barátnőd anyja.

És most attól gondolom sokkal jobb lett hogy kipicsogtad magad a neten...észlény.

2014. ápr. 18. 02:30
 29/29 anonim válasza:
58%
Én csak egyet nem értek ha annyira rossz a helyzet hogy még a vízzel is spórolni kell akkor mi a feléből van pénz netre!?
2014. júl. 23. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!