Ez mennyire normális? A barátnőm anyjáról van szó.
Nem dolgozik, egyedül él már 10 éve.
3 gyereket "tart el" kb most lettek 18 évesek, a barátnőm 20
a 70 éves nyugdíjas szülei és az értelmiségi öccse tartja el, és a gyerekeket is.
A háztartás olyan mint egy putri, állnak a fölösleges dolgok mindenütt, a szemétdíjat volt, hogy nem fizette, ezért a kert végében állnak zsákokban a szemetek.
Nem takarít, a wc, fürdő, konyha, egyszerűen minden tiszta mocsok, nem mossa ki a cuccokat rendszeresen, nem csinál semmit, a napi program abból áll, hogy átmegy kajáért a nyugdíjas szüleihez, meg kér pénzt, abból meg elmegy bevásárolni. Ha valami nagyobb tartozása, vagy kiadása van, az öccse állja, aki magas beosztásban dolgozik, de azért nem keres annyira mégse jól.
Emellett dirigál, minősíthetetlen hangnemben beszél a lányával, velem is. A lányok 3 naponta fürdenek, de a fia, csak hetente, mielőtt átmegy a barátnőjéhez, hogy ne fogyasszanak sok vízet, de így is az öccse fizeti ki a havi számláit.
Emellett özvegyi nyugdíjat és családi pótlékot is kap, havi majdnem 110 ezret, amiből, ahogy én elnézem, semmit nem költ a házra, vagy a gyerekekre, fogyasztószereket, díszeket, édességet, bigyókat vesz.
Mit lehet vele kezdeni?
munkát vállalni, albérletbe költözni. (nem mindenhol kopogós öreg néni adja ki albérletbe a szobáját).
A mostani helyzetnél csak jobb lehet, nem?
Tudod, ki a hajléktalan?
Az drágám, akinek nincs hova mennie, de a barátomat befogadtam, VAN hova betérnie, és rettenetesen jó, hogy mindenki úgy viselkedik, mint egy kisbíró.
Az anyámmal számtalanszor próbáltunk egy ágra vergődni, sajna nem jön össze, a nagyanyám 20 éve könyörög neki, hogy menjen el dolgozni, nekem nem kellett könyörögni, amikor csak volt valami iskolai szünet elmentem, nyáron hennáztam a Balatonon, év közben újság kihordás stb. nem hiszem, hogy minket kéne szidni, inkább a kérdésre kéne válaszolni, ha meg nincs 5let, akkor tessék szépen továbblapozni a kérdések listáján.
16-os, egyenlőre a felvételimre készülök, (20 nap múlva lesz) addig szüneteltettem az állás keresést.
15-ös, a tulajdonomért azért harcolok, ha már van, és megtehetem.
18-as, a barátnő vagyok, kicsit átvettem, mert a barátom épp fát hasogat, hogy este ne fázzunk meg
a testvéreimmel meg hiába rágjuk a fülét anyámnak, nem enged semmit sem, de írtam is, hogy ha nincs itthon abban a kis időben (amikor itthon vagyok) takarítok amit tudok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!