Ez mennyire normális? A barátnőm anyjáról van szó.
Nem dolgozik, egyedül él már 10 éve.
3 gyereket "tart el" kb most lettek 18 évesek, a barátnőm 20
a 70 éves nyugdíjas szülei és az értelmiségi öccse tartja el, és a gyerekeket is.
A háztartás olyan mint egy putri, állnak a fölösleges dolgok mindenütt, a szemétdíjat volt, hogy nem fizette, ezért a kert végében állnak zsákokban a szemetek.
Nem takarít, a wc, fürdő, konyha, egyszerűen minden tiszta mocsok, nem mossa ki a cuccokat rendszeresen, nem csinál semmit, a napi program abból áll, hogy átmegy kajáért a nyugdíjas szüleihez, meg kér pénzt, abból meg elmegy bevásárolni. Ha valami nagyobb tartozása, vagy kiadása van, az öccse állja, aki magas beosztásban dolgozik, de azért nem keres annyira mégse jól.
Emellett dirigál, minősíthetetlen hangnemben beszél a lányával, velem is. A lányok 3 naponta fürdenek, de a fia, csak hetente, mielőtt átmegy a barátnőjéhez, hogy ne fogyasszanak sok vízet, de így is az öccse fizeti ki a havi számláit.
Emellett özvegyi nyugdíjat és családi pótlékot is kap, havi majdnem 110 ezret, amiből, ahogy én elnézem, semmit nem költ a házra, vagy a gyerekekre, fogyasztószereket, díszeket, édességet, bigyókat vesz.
Mit lehet vele kezdeni?
Tehát én megértem, hogy traumaként élte meg a férje elvesztését, és a 3 gyereket is nehéz eltartani, de állítólag már akkor is koszos volt amikor a férje mellette volt. Azóta meg rendkívül leromlott a helyzet.
A gyerekek egy szobába vannak bezárva, legutóbb a barátnőm kiköltözött mert a nővére még odatett két macskát! Egy macskahordó dobozban tartja őket egész nap! Az almot az ágya mellé teszi! Tehát látszik, hogy egy ember már beleőrült az anyja dolgaiba, de csak nem engedi el. A barátnőmet kimenekítettem a helyzetből, de mivel közel élünk az anyjához, sajnos kapunk így is az áldásból rendesen. (gyakorlatilag a ház végében levő üres házrészt kezdtük el felújítani a barátnőmmel) elköltözni nagyon hamar szeretnénk majd, de még nem tudunk.
Ja igen, folyton szól, hogy hajtsam le a wc ülőkét, történetesen azért, mert iszonyat büdös belül a wc, mert nem takarítja, nos én lehajtom mindig, de nemrég megjelent a kezemen egy közepes bőrbetegség, olyan mintha meg lenne égve, és gyakorlatilag itt volt elegem....
Lassan szétrobbanok.
Ja igen, marha jó, megpróbáltam a barátnőmet a nagyanyjához költöztetni, erre a nagybátyja kitette, hogy beteg, idős a nagyanyja (iszonyat luxusban él) menjen máshova, erre kocsival kipakolta a cuccait az anyjánál.
Pedig a barátnőm ideje 90%-ban segített a naganyjának, a számlákat kifizette, és két hatalmas üres szoba van a házában.
Na igen, egy ideig nálunk laktunk, ott minden rendben volt, csak bekattant az édesanyám és lepasszolt a barátnőm családjához, nem mehetek haza, mert kijelentettek az ingatlanból (elvette a kulcsaimat, kijelentett, ha hazamegyek megtámag) szóval nem önként mentem bele ebbe a hülye helyzetbe :)
De szeretem a barátnőmet... nem ő tehet erről
A barátnöd felnött ne akarjon már a nagymama nyakára költözni nehogy már téged is vigyen ha már az anya lakásába téged is odaköltöztetett...
mit képzeltek úgy mégis
Kitakarítani nem enged, hogy ő azt megcsinálja MAJD, semmihez ne nyúljunk, ez megy évek óta, én amikor nem volt itthon takarítottam amennyit az időm engedte, iskola (általános és gimnáziumban) mellett, és NEM az igénytelenség miatt nem fürdök le minden nap, hanem mert még arra sem veszi az energiát, hogy a kádból kitakarítsa a lerakódott vízkövet és egyebet.
Mellesleg a ház 1/3 része a tulajdonom, és remélem megértitek, ha nem akarok kopogós és feledékeny házinéni mellé költözni albérletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!