Mit gondoltok? Szerintetek ez normális dolog?
1. A barátod anyukája nem az anyósod, hanem a barátod anyukája. Majd ha összeházasodtok, akkor esetleg...
2. Minő érdekes egybeesés, hogy rajtad kívül mindenki "bunkó, beszólogatós" a történetben, mindenkinek rossz a jelleme, ha meg még gazdag/okos is, akkor tuti az ördögtől való. Nem vagy te egy kicsit irigy?
3. Mi a lótúróért kell neked valaki másnak a barátnőjére féltékenykedned, irigykedned? Miért életcélod, hogy olyan pozícióba kerülj a család szemében, mint ő? Ha nem jössz ki velük, akkor nem, ez van! Nem minden ember illik össze és jön ki egymással, ez természetes. Itt a probléma megoldását nem az "anyósodtól" kell várnod, hanem a FIÚDTÓL, neki kellene kiállnia melletted az édesanyjával szemben (pl. a meghívásnál ragaszkodhatott volna hozzá, hogy ott legyél, de neki ez nem volt fontos; az édesanyjával is rég beszélhetett volna, hogy változtasson a hozzáállásán veled szemben...)
Szóval a probléma kulcsa nem az okos, szép barátnő és a "hülye" anyós, hanem a HÜLYE FIÚD, aki látja, hogy neked ezek a piti dolgok rosszul esnek, de tojik rá magasról. Szóval fejezd be a másokra való irigykedést és beszélgess el VELE inkább!
Én nem azt vettem ki, hogy senkivel nem jön ki, csupán azokat az embereket emelte ki a többi közül, hiszen róluk szól a kérdés/velük van a probléma.
Sajnos az emberek ilyenek... valakivel szimpatizálnak, valakivel nem... csak van, akiben van annyi kultúra, hogy ettől függetlenül tud normálisan viselkedni a másikkal, és vannak a bunkók...
Ilyen helyzetekben a barátodnak ki kellene melletted állnia, és nem kérésre, hanem magától!
Te ettől függetlenül törekedj arra, hogy kedvesen(még ha távolságtartóan is) és tisztelettudóan viselkedj az anyukájával, nem kell rontani a helyzeten...
Max. igyekezz minél kevesebb időt tölteni a problémás személyekkel egy légtérben...
#2-t ki és miért pontozta le?
Igaza van, és kész!
1, A barátod ezeket magától eddig hogyhogy nem vette észre? Én nem gondolom, hogy csak akkor kéne megvédenie téged, ha már házasok lesztek...
2, Miért nem mondtad ezeket neki eddig? Mert hogy így gyűjtögeted a sérelmeket, és aztán kifakadsz, az nem vezet jóra, és a végén az anyját "választja". Mindig csak az aktuális dolgot kell elmondani neki. Pl. nem értem, hogy miért nem mentél el az eljegyzésre? Mert az anyja azt mondta, rendben, de miért nem beszéltél a barátoddal is, hogy ő mit szeretne? Ő ott volt nélküled, és nem szólt az anyjának, hogy neked is ott kéne lenned? Nekem nagyon furcsa, hogy az egész történetben mindenki szerepel, csak a barátod nem, pedig ha szeret, neki kéne elérnie, hogy a családja is jobban nyisson feléd. Már réges-régen szólnod kellett volna neki, és végig őszintének lenni (nem nyersen őszintének, és nem beszólni az anyjára, csak tényszerűen elmondani, mi történik), hogy egyáltalán tudjon róla...
Pl. Most indíthatsz azzal, hogy: Te mit szólsz ahhoz, hogy nem leszek ott a bátyád esküvőjén, mert nem hívtak meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!