Tényleg annyira elítélendő ha valaki úgy szül
gyereket, hogy nincs háza lakása?
Vannak azért szerető, normális családok is.
Bár én is azt gondolom, hogy azért 25 körül már helyesebb valami önálló lakhatás biztosítása, főleg, ha pár, s főleg, ha jön a gyerek.
2014. ápr. 1. 18:11
Szerintem nem az a baj, ha nincs saját tulajdonú ház, lakás. Semmi gondot nem látok a hitellel, albérlettel, ha van biztos munkahely, megfelelő végzettség és kilátások a jövőre.
Azt viszont felelőtlennek tartom, aki még ezt sem engedheti meg magának, de gyerek azért kellene, így odaszül mások nyakára...
Ha nincs pénz/lehetőség önálló életre, akkor gyerekre sincs! A gyereket magának szüli az ember, nem az anyósnak vagy a szülőknek...
2014. ápr. 1. 19:19
Szerintem nincs baj,ha valaki a szülőkkel lakik és oda vállal gyereket,mert nem mindig a fiatalok miatt van erre szükség. Nálunk is muszájból történt. Mi is anyukámékkal lakunk és nemrég születet a kisfiúnk a lényeg,hogy nem itt akarunk megöregedni,de csak így lehetet induló tőkét gyűjtenünk,hogy házat vehessünk. Szóval az otthon lakás működhet egy ideig.
2014. ápr. 1. 23:23
14/22 A kérdező kommentje:
Egy normális családban (ha van elég hely a szülői házban) nem lehet probléma, ha oda születik a gyerek. A baráti körömben is volt ilyen, azóta már külön tudtak költözni, nem hiszem, hogy ettől rosszabb család lennének, mint mások. Szerintem nagyobb gond, amire sok példa is van a környezetemben, hogy nem kell gyerek, amíg nincs karrier, azután amíg nincs saját ház, azután amíg nincs x összeg félretéve a gyerekvállalásra, azután amíg valami újabb és újabb feltétel nem teljesül, aztán egyszer csak azt veszik észre, hogy szépen kifutottak az időből a tökéletes körülményeikkel együtt. Csak a saját környezetemből tudnék vagy három példát mondani erre.
2014. ápr. 2. 11:44
16/22 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is több tényezős a dolog. Anyagilag soha nem lesz ideális időpont a gyerekvállalásra, mindig van mire költeni, spórolni ha van gyerek ha nincs, de egyértelmű, hogy csak akkor szabad gyereket vállalni, ha anyagi biztonság megvan. Szerintem az se mindegy hogy valaki városon vagy vidéken lakik. Pesten vagy nagyvárosban könnyebb albérletet találni, fizetni, vidéken ez szinte esélytelen. Meg az se mindegy hogy hova költöznek anyóshoz vagy szülőkhöz, 200 nm-es kétszintes házba, vagy 50 nm-es másfélszobás panelba. Én alapjáraton nem ítélek el senkit, csak kíváncsi voltam a véleményetekre.
Attól függ. Van, ahol ez természetes, hogy együtt élnek, akár csak a kezdetekkor. Meg van ahol megbeszélik előre.
Ez inkább akkor gáz, mikor valaki idejön pampogni, hogy mennyire utálja az anyósát, aztán kiderül, hogy ő adott fedelet a feje fölé, meg a pénz is ő adja, mert a kérdező nem is dolgozik, de azért szüli a gyereket, sokszor nem is az elsőt...
2014. ápr. 2. 15:54
Ismerek olyat nőt akinek mindkét gyerek családostól hozzáköltözött, mert nem bírták anyagilag a becsúszott gyerekkel meg a számlákkal...
2014. ápr. 2. 16:02
19/22 A kérdező kommentje:
Azért mert együtt laknak és anyóspajtás fizet még nem kell szeretni :-) mindenkinek szíve joga utálni, attól még nem biztos hogy igaza van :-) relatíve kevés embert ismerek aki i mádja...szerintem intelligens ember nem él vissza azzal ha ő adja a fedelet, és fordítva is igaz.Amenyecskének is alkalmazkodni kell. Leírva egyszerűnek hangzik :-) ahol sok felnőtt ember él ott óhatatlanul van vita is. Csak intelligens módon kell megoldani.
Csak tudod ált. aki odaköltözött és kap fedelet, meg fizetnek helyette annak a legnagyobb a szája, és pattog, hogy ő szült és bezzeg ő!
Mikor inkább csöndben kéne lennie!
2014. ápr. 2. 17:09
Kapcsolódó kérdések: