Tényleg annyira elítélendő ha valaki úgy szül gyereket, hogy nincs háza lakása?
Nem. Egyik ismerősöm most szült gyereket, párja szüleinél laknak, nagy ház, szépen elvannak.
Én mondjuk nem szülnék gyereket így, de valaki így is meg tudja oldani, így jó nekik, ez van.
Nem elítélendő, ugyan akkor ne jöjjön ide sírni milyen anyós após a saját lakásásba, és hogy ő micsoda szent ember mert tűri, mintha nem neki tennének szívességet.
Másrészt azért 2 normálisan kereső pár, akiknek "telik" gyerekre azoknak már bőven albérletre is tellene.
Nem kell saját tulajdon, csak egy albérlet.
És nem baj, ha a szülőknél laknak, de általában nem 20 szobás palotában lakik a három generáció együtt, hanem kicsi helyen.
Sok tényezős z a gyermekvállalás kérdés, amiből csak az egyik fontos a lakhatás.
Nálunk megoldott a saját otthon- mégis azt gondolom, hogy ma Magyarországon több gyermek születik albérletbe vagy szülőkhöz, mint a saját (tehermentes, megfelelő stb.) ingatlanba.
Ebből a szemszögből tehát nem kizáró ok szerintem sem és nem egyértelmű felelőtlenség.
Az viszont valószínűleg igaz, hogy sokkal kevesebb az az eset, amikor az óriási fullextrás házban egyedül maradó idős házaspár mellé beköltözik az ifjú pár egy teljesen eszeparált, külön bejáratú, önálló konyhás-fürdős-mérőórás ingatlanrészbe és boldogan élnek együtt. Van ilyen is bizonyára- csak elenyésző számban.
Amennyiben van közös használatú helyiség(ek), meg kell osztozni dolgokon, be kell tartania az ifjú párnak apavető rendet, amit az "öregekl" megszoktak, vagy amikor a fiatalokat továbbra is gyermekként kezelik otthon- na ezek azért nagy konfliktusforrások és főleg érzelmi indíttatásúak, nem is anyagiak.
Szerencsés lenne az a sorrend, hogy együttélés- közös otthon, majd gyermekek- de a többségnek nem adatik meg.
Ettől még nem felelőtlen mindenki.
Az viszont az én értékrendem szerint igen, aki saját maga eltartására is részben képtelen (legyen az anyagiakban vagy egyszerűen csak odaviszi a pasiját/csaját a "mamahotelbe", mert lusta önállósodni), akiben nincs meg a törekvés az önállósodásra, haladásra, kivárásra, esetleg takarékoskodásra.
Nemcsak a házassághoz és a gyermekvállaláshoz, de az idősebb korosztállyal való együttéléshez is kell egyfajta "felnőttes gondolkodás", tolerancia, kompromisszumképesség- ennek hiányában jelentősen megnehezedik az élet :)
Szerintem az, miért kell más nyakára szülni, akkor is a nyakára, ha van külön kereset. Ki lehet venni albérletet, nem kell saját lakás/ház. Aztán majd a szülők elvárják, hogy a nagyszülők úgy ugráljanak ahogy ők fütyülnek, mert nekik ott a bébi.
Az élet rendje hogy kirepülünk és máshol rakunk új fészket!
azért több oldala is van ennek a dolognak..
szerintem úgy felelőtlenség, ha nincs alternatíva..
tehát ha valamin összeugranak a fele, mert ez rendkívül gyakori..
addig minden szép és jó amíg nincs gyerek, de ha megszületik, akkro anyós após, vagy éppen a menyecske kifordul önmagából..
tehát legyen annyi tartalék, hogy el tudjanak menni albérletbe, ha ilyen történik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!