Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetünk még anyósomért?

Mit tehetünk még anyósomért?

Figyelt kérdés

Apósommal kb 3 éve váltak el. Apósom nem bírta tovább elviselni, hogy anyósom nem takarít, csak gyűjtögeti a szemetet stb. Anyósom nem volt hajlandó mosni, se takarítani. Apósom hozzánk hozta a ruháit, hogy neki legyen tiszta ruhája. Sokszor nálunk evett, mert otthon nem volt semmi ennivaló, és ha anyósom főzött is, nem volt tiszta tányér amiből ehetett volna.

Szóval megunta, beadta a válást és elköltözött az öccséhez.

Anyósom azóta még jobban elhagyta magát. Tesómmal voltunk nála takarítani tavaly nyáron. Mindent lefertőtlenítettünk, kimostunk, elmosogattunk stb.

Azóta ismét felgyülemlett a kosz, szemét. Terhes vagyok, úgyhogy idén már nem szeretnék nála takarítani.

Anyósom azt mondta, szeretne hozzánk költözni, és eladná a lakást, és az árát nekünk adná... Hát, köszönjünk inkább nem. A születendő gyerekkel sem vagyok hajlandó odamenni.

Próbáltam/próbáltunk anyósnak segíteni. Felajánlottuk, hogy fizetünk egy takarítónőt aki heti 2-3 alkalommal kicsit kitakarít. Feltöltöttük a tisztítószeres-készletét. De nem érez kényszert a takarításra.

Nem akarom magára hagyni, de most a születendő gyerekemre kell koncentrálnom.

2014. márc. 10. 21:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, hogy ezen lovagolok, tudom, hogy nem ez a lényeg, de após nem bírt egy tányért elmosni? Ha egész életében így állt hozzá, lehet anyósod ebbe fáradt bele
2014. márc. 10. 21:38
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
De amúgy ha apósodat ennyire zavarta a kosz, akkor miért nem rakott ő rendet?
2014. márc. 10. 21:39
 3/16 A kérdező kommentje:

Több évig tűrte, ahogy anyósom hanyagolja a házimunkát. Eleinte apósom elmosogatott,bevásárolt stb. Aztán megunta, hogy a felesége semmit nem hajlandó csinálni egész nap, pedig ráérne, mert nyugdíjas.

Te meddig tűrnéd? És nyilván nem csak arról az 1-1 tányérról van szó.

2014. márc. 10. 21:40
 4/16 anonim ***** válasza:
43%

Nyilván nem tetszene, hogy egyedül kell dolgoznom, de ebből: "hozzánk hozta a ruháit" nem az jött le, hogy ő bármit is csinál.

Egyébként gondolom valami történt, ami kiváltotta ezt anyósodnál, arra kéne rájönni

2014. márc. 10. 21:45
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem éltem velük együtt. Csak azt tudom, hogy apósom sokáig tűrte a dolgokat.
2014. márc. 10. 21:53
 6/16 anonim ***** válasza:
68%
Meg kellene szervezni neki egy pszichoterápiát.
2014. márc. 10. 22:00
 7/16 anonim ***** válasza:
43%

Nem értem, hogy a sok nő miért a férjet hibáztatja, ha a felesége lusta volt?

Én is ismerek olyan 40 éves fiatalasszonyt, aki reggel 9-kor kel, összecsap valamit ebédre, ami sokszor alig ehető. Délután újra alszik és vacsora után vagy TV-zik vagy a gép előtt ül. Nagy ritkán elmosogat, de a tányérok-edények alját már nem. Takarítani egy-két hetenként szokott. Egyedül a mosást csinálja meg.

A férje ha hazajön, akkor a kertben dolgozik és nincs ideje a házimunkára.

Aki ilyen lusta azon sem a veszekedés, sem a jó szó nem segít.

Anyósodat már nem tudjátok megváltoztatni. De abba ne menjetek bele, hogy hozzátok költözzön.

2014. márc. 10. 22:09
 8/16 A kérdező kommentje:

Azt beszéltük a párommal, hogyha én a tegnapi étel után nem mosnám el az edényt, csak kitörölném papírtörlővel, és abba főznék ma valami mást, ő sem akarna itthon enni.

És ha koszos edényekbe főzött anyósom, akkor azon nem segít, ha apósom elmos 1 tányért.

Amikor már nem csak enyhe rendetlenségről van szó, hanem igénytelenségről...azt nem sokan tűrik, nem?

Ha mindketten nyugdíjasok, nem úgy fair, ha megosztják a házimunkát?

2014. márc. 10. 22:18
 9/16 anonim ***** válasza:
31%
Valami dokihoz el kéne vinni.
2014. márc. 10. 22:25
 10/16 anonim ***** válasza:
9%
Hagyd a fenébe az anyóst. Az epém elfakad, hogy egyes nők mennyire igénytelenek!
2014. márc. 10. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!