Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van, ha anyósról kiderül...

Miért van, ha anyósról kiderül, hogy jön vagy mennünk kell hozzá, akkor én teljesen kikelek magamból?

Figyelt kérdés

Olyan ideges leszek, hogy majd felrobbanok (már napokkal a találkozás előtt), mindenen elbőgöm magam ... és még sorolhatnám :(

Nem vagyunk jóban, nagyon nem. Van egy 3 és fél éves kisfiúnk, s miatta sűrűn kell találkozni. Gyakorlatilag minden hétvégén, s ezt azt jelenti, hogy én már szerdától azon kattogok, hogy már megint el kell viselnünk ezt a nőt. S tényleg muszájból találkozunk, mert a fiamnak nem hiányzik, apának nem hiányzik, nekem meg pláne nem, ha nem találkozunk. Ő erőlteti ránk magát.

Nem tudok megoldást kitalálni, hogy mindenkinek jó legyen, de kezdek ebbe beleőrülni. Ti hogy oldottatok meg hasonló helyzetet?

2014. márc. 8. 20:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Ő, már mi is megkaptuk a hátulról támadást. Egy ismerős szerelt nála valamit, s elkezdett panaszkodni, hogy mi sose megyünk, meg nem bízzuk rá a fiúnkat (apa saját maga mondta ki, hogy nem bízná a saját anyukájára). De fordítva sült el nála a dolog.
2014. márc. 8. 21:16
 12/27 anonim ***** válasza:

Nem az zavar, hogy energiavámpírkodik? Valahogy le kéne állítani ezt a viselkedést, mert ha nem unokázni megy, akkor tényleg felesleges. Ne reagáljatok a panaszáradatra, és ha akkor sem veszi észre magát, akkor kérdezzetek rá, hogy panaszkodni jött, vagy unokázni? Tudom ez sem a legszebb dolog, de valamit kezdeni kell vele. A panaszkodás borzasztó dolog.

1-es voltam

2014. márc. 8. 21:18
 13/27 anonim ***** válasza:
Mivel a férjed anyja, az ő dolga lenne ezt elintézni. Olvastam,hogy már próbálta, de nem igazán sikerült. Ebben az esetben nincs mit tenni, még határozottabban ki kel jelenteni, hogy nem. Nem és kész. Végső esetben legfeljebb nem engeditek be. Lehet, hogy durvának hangzik, de azt írtad, hogy ő sem törődik senkivel. Az sem fair, hogy ennyi rossz, nyomasztó napot okoz neked/nektek.
2014. márc. 8. 21:20
 14/27 A kérdező kommentje:

Annál jobban szerintem apa sem tud már rá nem reagálni, hogy igazából nem beszélgetést folytatnak, hanem végighallgatja (lehet ez is baj), de lovat nem adunk alája.

Ez a be nem engedés ... nem igazán tudom, hogy lehetne ezt kivitelezni. Mégiscsak nagymama, s milyen példát mutatunk akkor a fiúnknak?

2014. márc. 8. 21:32
 15/27 A kérdező kommentje:
Amúgy azt a kérdést már feltettük neki, úgy kb egy éve, hogy miért is jön valójában. Lepergett róla :S
2014. márc. 8. 21:34
 16/27 anonim ***** válasza:
72%
És ÍGY milyen példát mutattok? HOgy be kell hódolni a szokásoknak (mégiscsak nagymama), és a saját jó közérzetünk, nyugodt életünk nem számít. Panaszkodós, idegesítő, tisztára kivagyunk miatta, de viseld el kisfiam, mert muszáj. Így hogy fogja meghúzni a gyerek a saját határait? Hogy tanul meg neme mondani, kiállni magáért?
2014. márc. 8. 21:58
 17/27 anonim ***** válasza:
Azért nem beengedni bunkóság. Le kell állítani a panaszkodást és kész. Közbeszólni, nem végighallgatni, stb. Ez sokkal inkább kiállás magatokért, mintha be sem engeditek. Ha panaszkodik a párodnak, akkor első körben tegye fel a kérdést, hogy, rendben ez a probléma, de mit látna megoldásnak, mit tesz érte, mit szeretne? Sok ember nem akar megoldást, csak panaszkodni. Ezt nem szabad hagyni, mert ennek sosincs vége, addig fogja mondani ameddig van hallgatóság. Ha ennek ellenére csak tovább sopánkodik, akkor a párod szépen feláll, és közli vele, hogy ő átmegy hozzátok a másik szobába játszani (mivel a szabadnapját szeretné a gyerekével tölteni), menjen a kedves mama is, de a gyerek előtt nem szabad panaszkodni. Ha megy akkor megy, ha nem akkor ott marad egyedül. Ha nem rátok kíváncsi, csak hallgatóság kell neki a sirámaihoz, akkor keresni fog mást. Ha meg veletek akar lenni, akkor hátha leállítja magát ezzel a viselkedéssel. Mindkét verzióval jobban jártok annál ami most van.
2014. márc. 8. 22:05
 18/27 anonim ***** válasza:
Jó, oké, lehet, hogy anem beengedés már tényleg a legvégső megoldás, és nem túl szép dolog. De akkor is fenntartom, hogy az önmagunkért való kiállásból sokkal többet profitál a gyerek, mint abból, ha eltűrjük a rokonok hülyeségeit, csak azért, mert rokonok.
2014. márc. 8. 22:13
 19/27 anonim ***** válasza:
Az mitől jobb, hogy ott a nagyi, aki nem foglalkozik vele egyáltalán?
2014. márc. 8. 22:15
 20/27 anonim ***** válasza:

Én szerintem úgy oldanám meg, hogy egyik hétvégén elmondanám szépen, hogy egy hónapban egyszer jöjjön vagy kéthetente. Ha megérti marad a rendszer, ha nem akkor nem engedem be, csak akkor amikor ott lenne az ideje.

Kedves kérdező, ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..

2014. márc. 8. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!