Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van még aki a férje családját...

Van még aki a férje családját a férje családjának tartja és nem a sajátjának?

Figyelt kérdés

Feljött ez a téma és én úgy mondtam, hogy a férjem családja, erre rámszóltak, hogy mióta házasok vagyunk az az én családom.

Az én családom az én családom, amiben felnőttem, amiben otthon érzem magam, ami sokat jelent neki, egyszerűen TÖBB és MÁS, mint ők, Nekem ők a férjem családja.

Mi alapítottunk családot magunknak, de ettől én nem érzem úgy, hogy én az ő családjuk része lennék vagy ők az enyémé. Egyszerűen lehet, hogy szokás így mondani, de attól, hogy mi házasságot kötöttünk, én semmivel sem állok hozzájuk közelebb sem érzelmileg sem sehogy, mint azelőtt. Nyilván nem vagyok, bunkó meg elutasító, de egyszerűen nem tudok úgy gondolni rájuk, hogy úh ők a családom.

Van ezzel más is így? Egyáltalán, a család szerintem egy érzés egy nem is tudom milyen viszonyrendszer, ez hogy alakulhatna ki attól, hogy most én házasságot kötöttem valakivel? Ettől még +12 ember iránt se nem érzek többet, se nem ment végbe semmiféle változás a kapcsolatunkban.

2014. márc. 1. 21:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
55%
Én is úgy érzek mint te. Nincs velük baj, de pl. kivagyok attól, hogy ha átmegyünk, akkor az apósom úgy beszél az anyósomról, hogy az "anyátok, ezt csinálta, ezt sütötte, stb". Nekem nem az anyukám, köszönöm abból van egy teljesen megfelelő. De ezt nyilván sose fogom megemlíteni nekik.
2014. márc. 1. 22:17
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

En a csaladom a csaladomnak tartom. A ferjemmel alapitott csaladit a sajat kis csaladomnak. De a sajat, a gyerekkori es a ferjem csaladjat is egy nagy kozos csaladnak fogom fol egyben. Termeszetesen az o tavolabbi rokonsagaval kevesbe vahyok tisztaban, de pl. ha ot meghivjak csladi esemenyre, akkor termeszetes, hogy az ram is vonatkozik.

Az en felfogasom szerint, ahohy lesz kozos gyerek automatikusan "egy csalad" lesz a ketto, hiszen a gyereknek a ferj szulei is nagyszulok es az anya szulei is nagyszulok es neki az mar ugyanugy a sajat csaladja lesz, ahogy most pl. te vagy en is a sajatunkat tartjuk sajatunknak;-).

Termeszetesen, ha te nem szereted ezt a mostantol te is a csaladhoz tartozol erzest, akkor ne eroltesd csak tiszteld/tiszteljetek kolcsonosen egymas csaladjat.

Regen ugy tudom azt mondtak a nők beházasodtak valahova, mert a szulok kiházasítottak oket :-) (onnantol a ferj csaladjaba "tartoztak"). Vannak akik pedig a gyerekeikre nem azt mondjak, hogy pl. két gyermekem van, hanem azt, hogy két csaladom van. (talan taj jellegu megfogalmazas) De aranyos es huen tukrozi ezt az ez is a csaladom az is a csaladom temat:-))).

2014. márc. 1. 22:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, milyen jogon szólnak rád, vagy javítanak ki. Erre nincsenek szabályok vagy kötelezettségek, mindenki eldönti, mennyire akar részt venni a férje/ felesége családjának az életében. Persze törekedni kell a normális viszonyra, de csak akkor, ha a szimpátia kölcsönös. Családnak pedig végképp nem vagy köteles tekinteni őket, elvégre nem velük házasodtál. Ez nekem olyan abszurd. Mintha például minden osztálytársat barátnak kellene tekintened csak azért, mert úgyis egy osztályba jártok, sokat vagytok együtt, ...stb.
2014. márc. 1. 22:39
 14/20 anonim ***** válasza:
86%

A páromnak csak az anyjával van közelebbi kapcsolatom. (Sajnos.) Ez is úgy beszél, hogy 'anyátok' meg stb. Na maradjunk annyiban, ha ilyen anyám lenne, már öngyilkos lettem volna. Van nekem anyukám, akivel szemben sértésnek érzem, hogy ez az elmeháborodott az anyámnak mondja magát. Meg olyanokat mondd, hogy 'mi hárman' (a párom, én meg ő). Nem, ilyen sincs, hogy mi hárman. Olyan van, hogy a párom és az anyja meg én és a családom, vagy olyan, hogy én és a párom ketten, de olyan egyáltalán nincs, hogy mi hárman. Attól is irtózok, hogy ő lesz a gyerekeim egyik nagymamája. (Remélem addigra több ezer kilométerre leszünk egymástól.)

A többi rokonnal egyébként megvagyok (akiket ismerek), kedvesek és aranyosak. Őket sem tekintem a családomnak, de ha választanom kellene, inkább rájuk mondanám, hogy "család", mint erre az ostobára.

2014. márc. 2. 07:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem, nem érzem a férjem családját az enyémnek, mert idegenként kezelnek, sajnos szinte az egész családból a rosszindulat tükröződik.
2014. márc. 2. 09:27
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Először is definiáljuk a család szót.

A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családok tagjai általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek (általában ugyanazon rasszba tartozóak).

A statisztikában család: a szülők és a velük egy háztatásban élő nem házas gyermekeik -> így 3 típust különböztet meg -> házaspár, házaspár gyerekkel, egy szülő gyerekkel. Ezt szokás családmagnak vagy nukleáris családnak nevezni.

A Családszociológia könyvben család fogalma a szokásosnál tágabb, annyiban hogy családnak tekinti a jogilag nem rögzített tartós együttélési formákat is és annyiban szűkebb, hogy csak a tartós kapcsolatban állókat (együtt élőket) tekinti családnak.

A család kisebb egysége a → rokonságnak, amely több családot foglal magában.

Ezek alapján a férjed családja, nem vér szerinti rokonságodba tartozik. Tehát, nem a családod!

Hogy milyen érzelmekkel vagyunk irántuk, az másik témába tartozik. Szerethetjük őket jobban mint a családunkat, de attól még nem tartoznak a családunkhoz.

2014. márc. 2. 09:34
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
kérdező! A te anyujád,apukád,tesód a férjedet ismerősnek targja csak vagy családtagnak? Mert ha a te szüleid a férjedre családtagként tekint akkor visszafele miért ne lenne ugyanolyan?? Vagy a te férjed a te szűleidre csak ismerősként gondol? Nem hiszem..csak nyilván te elzárkozol a férjed családjától..de gondolom azt elvárod hogy a férjed a te családoddal is ugyanúgy bánjon mint a sajátjával..néha az e,bernek tükörbe is kellene nézni..
2014. márc. 2. 10:51
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
*tartja.....rossz a billentyűm :D
2014. márc. 2. 10:52
 19/20 A kérdező kommentje:
Én nem várok el senkitől semmit. Nekem tök mindegy, mit érez velük kapcsolatban. Én sem kezelem a szüleit elutasítóan, vagy rossz indulattal, de nekem nem jelentenek annyit, hogy a családnak hívjam őket. Ha az én szüleim a férjemnek igen, annak örülök. Ha nem, akkor nem. Igazából nem is érdekel. Ne legyen velük bunkó, ha találkoznak és ennyi.
2014. márc. 2. 20:46
 20/20 anonim ***** válasza:
87%
Én sem érzem a férjem családját saját családomnak, a szüleim, és testvérem, plusz nagyim az ÉN családom, és a férjemmel és kislányunkkal az a MI családunk, nincs velük bajom, de különösebb érzelmi kapcsolatom sem, persze a férjem miatt a legjobb oldalamat mutatom nekik, kedves vagyok velük meg minden, de akkor is félig idegenek még ha házasok is vagyunk már másfél éve.
2014. márc. 6. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!