Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tanácstalan lettem! Szarjam...

Tanácstalan lettem! Szarjam le, vagy vállaljam be és tegyem helyre keményebben?

Figyelt kérdés
A párom szülei (nevelő apja van, akinek nincs saját gyereke) többszöri kérés ellenére sem értik meg, hogy egy gyereknek nem kell állandóan új játékot venni, mert egy idő után nem fog örülni semminek, van már sok játék, szerintem elég, ha neves alkalmakkor kap, ami bőven van egész évben! Erre bármit kinyög a gyermekem, már legközelebb megkapja. Most volt karácsony, már vettek neki egy 85. vonatot, gyereknapra lesz címszóval! Kértük szépen, amikor egy kicsit határozottabban mondtuk, közölte, hogy kuss, neki elvei vannak! Tudom, hogy a gyerekemen keresztül kompenzál az apósom, hiszen állítólag szegények voltak, és neki nincs saját gyereke, de miért szarja le ilyen szinten, amit kérünk tőle? Nagyon mérges vagyok!
2014. jan. 31. 10:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem gonoszság, amit írtam! Apósom csak 5 éves korától nevelte a páromat, és tetszik, nem tetszik, igen is látszik rajta, hogy nincs saját gyereke, hogy nem csinálta végig azt, amit az a szülő,aki születésétől kezdve nevel egy gyereket! Úgy gondolom, hogy a nagyszülőnek tiszteletben kellene tartania, amit a szülők kérnek, és elvárható tőlük egy minimális következetesség!
2014. jan. 31. 13:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Csak" 5 éves korától? Tehát felnevelte, mint bármelyik apa. Köszönettel tartozik a férjed. Több köszönettel, mint akit az édesapja nevelt.

A szeretetét így fejezi ki, akár az édesként nevelt fia, akár az unokája iránt.

Nem érdemeltek se ilyet, se másféle kedveskedést, mert az ellenérzést előbb-utóbb megérzi az unoka, és sajnos át is veszi.

2014. jan. 31. 14:12
 13/16 anonim ***** válasza:

Egy szülőnek az a dolga, hogy nevelje a gyerekét, egy nagyszülőnek meg az, hogy kényeztesse az unokáját. A gyerekek nem hülyék, tökéletesen tudják kinél mit lehet megtenni. Nincs abban semmi rossz, hogy gyakrabban ajándékozzák meg, ez nem jelenti, hogy a jövőben nem fogja értékelni a dolgokat.

Arra meg, hogy "csak" 5 éves kora óta neveli: ez igenis nagy dolog. Sok esetben a saját apa is ilyen korban kezdi igazán kivenni a saját gyerekének a neveléséből a részét, mert amíg túl kicsi nem tud vele mit kezdeni. Ez az ember felnevelte más gyerekét, a sajátjaként szerette, ez a legfontosabb. Nem az az apa, aki megcsinálja a gyereket és szarik rá, hanem aki felneveli. Inkább örülj, hogy a gyerekedet is saját unokaként szereti.

2014. jan. 31. 14:26
 14/16 A kérdező kommentje:
Alapvetően jó a viszonyunk, csak bizonyos dolgokban túlzásba esik, miért ne jelezzem, ha valamit igen is rosszul csinál a gyerekemmel kapcsolatban. Úgy gondolod, hogy valakire mindent hagyjunk rá, mert felnevelte más gyerekét, emiatt hagyjuk futni, még akkor is, ha éppenséggel a gyerekemre nincs túl jó hatással? Nem így működik a dolog! Azt meg, hogy ki mit érdemel, Te Kedves Válaszoló pont nem tudod eldönteni az interneten keresztül, azért, mert ezt a problémát felvetettem, még nem ismersz sem minket, sem a nagyszülőkhöz fűződő kapcsolatunkat teljes mélységében, ezért ne sarkosíts! Inkább szólogass be valaki másnak, úgy látom az nagyon megy, és tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy erre a kérdésre már nem válaszolsz többet!
2014. jan. 31. 14:32
 15/16 anonim ***** válasza:
hát 5 éves korban is gyerek a gyerek:D Nem értem az miért nem olyan nagy dolog mintha szülesétéől fogva lett volna vele:S 5 évesen még kőkeményen nevelni kell és ennyi.Mindenki ajánlotta ajándékozd el az ajándékokat(mert őszintén a gyerek a legtöbb ajándékára tuti nem emlékszik,öcsém is csak akkor sírt,hogy neki kell amikor látta hogy anyukám viszi a padlásra,addig azt sem tudta hogy van neki pl. az az autó),apósnak meg hagyd ajándékozzon.Ez nem fog elmúlni mert csak így tudja kifejezni a szeretetét...
2014. jan. 31. 19:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezen már túl vagyok én is :) 1 szóltam,nem kell annyi játék!! Nem vették a lapot...

Aztán bármit hoztak,játékokat azonnal raktam el,ki sem bontottuk.Megrökönyödve kérdezték mit csinálooooook? Mondtam,elteszem későbbre mikor a mostaniakat megunja,akkor mindig valamilyent előszedek és egy ideig jól el lesz vele.

Azóta megkérdik mire lenne szüksége karácsonyra,születésnapra stb.

2014. febr. 8. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!