Tanácstalan lettem! Szarjam le, vagy vállaljam be és tegyem helyre keményebben?
Nézd! Annál többet nem kívánhatsz, hogy rajongásig szeressék a gyereketeket. Szerintem nincs ebbe semmi rossz. Adni szeretnének, ki akarják mutatni a szeretetüket.
A hogyannal én se értenék egyet, de nem haragot szítanék, és nem is azt kérném, hogy ne adjanak neki, csak megkérném őket, hogy ne játékot, hanem közös élményt adjanak inkább.
Pl vigyék el a vidámparkba, állatkertbe meg fagyizni, meg mindenhová ami eszükbe jut, és a gyereknek érdekes. Bábszínház stb. Mond meg, hogy örülsz az odafigyelésüknek, de a sok játéknak nem. Inkább olyat adjanak, ami egy életre szól. Egy élményt, egy emléket.
1. oszd el 3 nagy csomagba a játékait és 2 hetente cserélgesd a csomagokat - így mindig újra felfedezi újra új lesz neki :-)
2. ami felesleg, vagy sok add el, cserél el, ajándékozd el....
Ajándékozzátok el egy részét olyanoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy játékot vegyenek a gyerekeiknek. Karácsonykor nagyon sok ilyen felhívás volt!
És úgy tudom, hogy sok oviban is gond a játékok megvásárlása.
Én örülnék, ha a nagyszülők adnának ajándékot a gyerekemnek. Valamilyen szinten minden papa, mama el szeretné kényeztetni a kis unokát, szerintem nem jelenti ez azt, hogy akkor majd nem fog örülni később semminek.
Tőled nem kell, hogy megkapja azt, amit kiejt a száján vagy nem kell, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja, hogy oda menjetek, ahova ő akarja.
Lehet ezt szerintem ellensúlyozni.
És akkor majd tisztába lesz azzal, hogy csak a nagyszülőknél érhet el könnyebben dolgokat, nálatok és máshol nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!