Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tanácstalan lettem! Szarjam...

Tanácstalan lettem! Szarjam le, vagy vállaljam be és tegyem helyre keményebben?

Figyelt kérdés
A párom szülei (nevelő apja van, akinek nincs saját gyereke) többszöri kérés ellenére sem értik meg, hogy egy gyereknek nem kell állandóan új játékot venni, mert egy idő után nem fog örülni semminek, van már sok játék, szerintem elég, ha neves alkalmakkor kap, ami bőven van egész évben! Erre bármit kinyög a gyermekem, már legközelebb megkapja. Most volt karácsony, már vettek neki egy 85. vonatot, gyereknapra lesz címszóval! Kértük szépen, amikor egy kicsit határozottabban mondtuk, közölte, hogy kuss, neki elvei vannak! Tudom, hogy a gyerekemen keresztül kompenzál az apósom, hiszen állítólag szegények voltak, és neki nincs saját gyereke, de miért szarja le ilyen szinten, amit kérünk tőle? Nagyon mérges vagyok!
2014. jan. 31. 10:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%
Örülj mindennek amit kap, jobb, mintha magasról tenne a gyerekre. Szerintem tedd félre most a saját elgondolásod és mérged és örülj a gyerekkel és velük.
2014. jan. 31. 10:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tényleg annyi játéka van már, hogy nem örül semminek, akkor mutasd meg neki, hogy milyen öröm másoknak adni és szabadulj meg pártól.
2014. jan. 31. 10:40
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

Nézd! Annál többet nem kívánhatsz, hogy rajongásig szeressék a gyereketeket. Szerintem nincs ebbe semmi rossz. Adni szeretnének, ki akarják mutatni a szeretetüket.

A hogyannal én se értenék egyet, de nem haragot szítanék, és nem is azt kérném, hogy ne adjanak neki, csak megkérném őket, hogy ne játékot, hanem közös élményt adjanak inkább.

Pl vigyék el a vidámparkba, állatkertbe meg fagyizni, meg mindenhová ami eszükbe jut, és a gyereknek érdekes. Bábszínház stb. Mond meg, hogy örülsz az odafigyelésüknek, de a sok játéknak nem. Inkább olyat adjanak, ami egy életre szól. Egy élményt, egy emléket.

2014. jan. 31. 10:40
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

1. oszd el 3 nagy csomagba a játékait és 2 hetente cserélgesd a csomagokat - így mindig újra felfedezi újra új lesz neki :-)

2. ami felesleg, vagy sok add el, cserél el, ajándékozd el....

2014. jan. 31. 10:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki.
2014. jan. 31. 11:03
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékozzátok el egy részét olyanoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy játékot vegyenek a gyerekeiknek. Karácsonykor nagyon sok ilyen felhívás volt!

És úgy tudom, hogy sok oviban is gond a játékok megvásárlása.

2014. jan. 31. 11:03
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
én nem hagynám, vedd észre hogy ez túlnőtt a játéktémán, ez hatalmi harc. nekem ott telt volna be a pohár, hogy "neki elvei vannak" hát már elnézést, de nekem is vannak, és a saját gyerekeimnél talán azok a mérvadók nem a tieid kedves apóska!!! jól kiosztottam volna. még te is megteheted. nehogymár ő döntse el milyen elvek szerint nevelkednek a TE gyerekeid, ki nem sz-rja le hogy ő nem csinált magának "elrontanivalót"
2014. jan. 31. 11:09
 8/16 anonim ***** válasza:
Sokfele válogatást és 2-3hetente cserélgetést én is ajánlom. :)
2014. jan. 31. 11:12
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én örülnék, ha a nagyszülők adnának ajándékot a gyerekemnek. Valamilyen szinten minden papa, mama el szeretné kényeztetni a kis unokát, szerintem nem jelenti ez azt, hogy akkor majd nem fog örülni később semminek.

Tőled nem kell, hogy megkapja azt, amit kiejt a száján vagy nem kell, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja, hogy oda menjetek, ahova ő akarja.

Lehet ezt szerintem ellensúlyozni.

És akkor majd tisztába lesz azzal, hogy csak a nagyszülőknél érhet el könnyebben dolgokat, nálatok és máshol nem.

2014. jan. 31. 11:14
 10/16 anonim ***** válasza:
Neked most ez jött össze, ha a papa le se sz*rná az unokát, akkor azért háborognál. Ha nem színtiszta gonoszság lenne tőled, akkor ki se tértél volna arra, hogy nem vér szerinti, meg hogy nincs neki gyereke. Anyósodról nem tudtál ilyet írni. Majd kitalálsz valamit, hogy őt is savazhasd.
2014. jan. 31. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!