Jogos, amit az anyósjelöltem kér tőlem, vagy nem?
Lassan két éve járok a barátommal, de még nem költöztünk össze (részben, mert ő rosszul keres, de eleve fél éve táppénzen van, mert nyáron eltört a gerince és még nem tudjuk, visszaveszik-e egyáltalán).
Na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudni kell az Édesanyjáról, hogy nem egy egyszerű asszony.
Eleve elkéri a fia összes fizetését, (igen, odaadja, mert akkor addig sikítozik neki, amíg meg nem unja, vagy újabban öngyilkossággal fenyegetőzik, mert az jó...)
Tudni kell, hogy nem egyedül él, van férje ugye a barátom Apja, aki kb. semmibe nem szól bele, mert Anyukája akkora terrort tart.
Évek óta ez a nő hitelt hitelre halmoz, és nem győzi fizetni, igazából idő kérdése, hogy belebukjon. most nem mennék bele, hogy ezeket mire meg miért vette fel, nem is ez a lényeg.
Heti egy két este vagyok náluk hétköznap, mivel fogyózom már nem is nagyon eszem akkor.
Hétvégén vagy ott vagyunk, vagy nálunk (ott kicsit többször).
Na most eljött az a pont, hogy pénzt kért tőlem - mondván nem tudja miből utaznak majd be dolgozni (kíváncsi vagyok az öreg mit lát majd ebből a pénzből). már régóta pedzegette a fiának, hogy kérjen tőlem pénzt, nyilván ő nem merte mondani, meg amióta táppénzen van én több mindent álltam neki, mint amennyit egy nő egy férfinek szokott, de szeretem, ő is megtenné értem, ebből nincs probléma. Néha be is vásároltam nekik, múltkor kenyeret, sajt, felvágott, stb. nem egyszer.
De az anyósnak ezek után már nem szívesen adok, mert nincs miből nagyon, hisz nekem is van családom, még otthon élek, stb... és ha tudnám, hogy ételt vesz belőle, vagy fát a fűtéshez, azt mondom rendben. De ne rajtam hajtsa már be a rohadt tartozásit, mert ezt nem bírja bevenni a gyomrom.
A barátom persze szégyelli a családját, de nem akarok vele ezért összeveszni, bár tény, hogy jó lenne ha végre ő is összeszedné magát és elhúznánk, de nem látok erre belátható időn belül esélyt...
Most szerintetek ezt én reagálom túl és alanyi jogon jár neki a pénz, vagy nem?
Nem az a bajom, hogy adni kell, csak na... ismerem, és nem szeretem ezt az egészet. De lehet én gondolkodom rosszul.
Nem tudom, mit tegyek.
25L
Én biztos, hogy nem fizetném az anyósom kiadásait. Oldja meg a problémáit, ha már nem elég neki hogy a fiát is lehúzza az utolsó fillérig.
Az rendben van, hogy néha besegítesz, bevásárolsz, vagy valamiben ha úgy alakul kisegíted párod, vagy a családját. Van ilyen. De nem rendszeresen, és pláne nem várhatja ezt el tőled!
Én a helyedben megpróbálnám úgy megoldani a dolgot, hogy amíg a párod táppénzen van, addig legyetek nálatok. Nehogy az legyen hogy az orrod alá dörgöli azt is hogy ott élősködsz és fizess érte "rezsit" ha már ott töltöd az időt. Aztán ha a párod felgyógyult és maradhat a munkahelyén akkor gyorsan keresni egy albérletet és összeköltözni... Így a párodnak sem lenne probléma az utazás tőletek, együtt lehetnétek, és elszakadnátok az "anyóstól". A párod meg a sarkára állhatna és megmondhatná az anyjának hogy mindennek megvannak a határai....
Ilyen esetben a saját anyámnak sem adnék pénzt, már a bevásárlással is bőven túlteljesítesz, tekintve, hogy házasok sem vagytok. A barátod is rosszul teszi, hogy hazaadja a fizetését, az édesanyját pénzügyi gyámságba kéne vennetek, mielőtt a ház is elmegy.
Félreértés ne essék: nem hagyjuk cserben az őseinket, de ilyen esetben a kontrollálatlan pénzfizetés a lehető legrosszabb megoldás.
Sokat veszekedtünk mostanában a költözés témán a barátommal sajnos. Olyan néha, mint aki beletörődött ebbe a helyzetbe.. kényelmes neki.
Egyébként ha pl. kaját rendelünk a barátommal, alap, hogy megkérdezzük, hogy nekik is kell-e valami.
Múltkor kérdeztem az anyjától, hogy kell-e neki pizza, mire azt válaszolta nem éhes. Ismerem, milyen, ezért rendeltem a biztonság kevéért, de nem mondtam neki. Megjött a futár, kimentem a kajáért, mire visszamentem ott ült az asztalnál tányérral. Aztán a felét odaadta a kutyának...
Másik példa: ha mondjuk átjön egy barát hozzánk, hoz pár sört vagy valami más italt, és véletlenül nem kínáljuk meg (egyszer nem jutott neki véletlen) nem szól hozzánk napokig, mert bunkók voltunk szerinte.
Nem tudom, lehet én vagyok a hülye, hogy még tűröm...
20-as vagyok
"Olyan néha, mint aki beletörődött ebbe a helyzetbe"
Volt egy ilyen érzésem, ezért is írtam, hogy ne hidd, hogy a költözéssel bármi megváltozik. És pont ezért gondolom, hogy a párod viselkedése még nagyobb gond, mint az anyjáé, legalábbis olyan szempontból, hogy ha anyósodat nem bírod tovább, akkor lehet ritkábban átmenni, és inkább nálatok lenni a barátoddal, vagy ha elmentek albérletbe, akkor csak a legszükségesebbekre korlátozni a vele való kapcsolatot. De ha a párod továbbra is az anyja hiteleire szórja a pénzét, akkor az albérletet se fogjátok tudni fizetni. Szóval csak az után szabad komolyan foglalkozni az összeköltözéssel, hogy a barátod a sarkára áll, és rendezi ezt a helyzetet az anyjával (de ilyen nem lesz, szerintem ezt Te is tudod).
Nem, egyáltalán nem jogos, hogy pénzt kér tőled. Szerintem csak egy újabb potenciális áldozatot lát benned, akit le tud húzni. Ha egyszer adsz neki, akkor sosem lesz vége.
Itt csakis az lehetne a megoldás, ha a barátod elköltözne onnan, és nem az anyjának adná a fizetését, hanem élnétek belőle. De addig is tartózkodj tőlük, ne menj oda, mert ez enyhén szólva is túlzás, hogy ott vagy heti 1-2 napot, és ezért pénzt kér. Pláne így, hogy inkább a te szüleidnél vagytok.
Beszéld meg a pároddal, hogy te ebben nem szeretnél részt venni, és ha az anyja pénzt kér azért, hogy te odamehess hozzájuk, akkor inkább találkozzatok máshol.
Ne hagyd magad kihasználni, látod neki nem volt elég, hogy párszor bevásároltál, gondolta le lehet húzni több bőrt is rólad.
20-as:
Tudom, mire gondolsz. De hidd el, nagyon nehéz, mert nagyon szeretem :(
És félek, ha az anyja miatt szétmegyünk, örökre bánni fogom.
Azért kérdező egy kapcsolathoz ketten kellettek. Ha te beleadsz 100%-ot, a párod meg semmit, akkor az csak 50% a kapcsolat szempontjából. Te azzal nem tudsz mit kezdeni ha feladta, és beletörődött. Az anyját is neki kellene helyretenni.
Szép tőled, hogy kiállsz mellette, ápolod, de neki kell akarni meggyógyulni, te ehhez egyedül kevés vagy. Ő még saját magát is képes háttérbe szorítani az anyja esztelen költekezése miatt?!
Arra nagyon figyelj, hogy ha összekötöd vele az életed, akkor ne szórja az anyjára a pénzt, mert te is rámész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!