Jogos, amit az anyósjelöltem kér tőlem, vagy nem?
Lassan két éve járok a barátommal, de még nem költöztünk össze (részben, mert ő rosszul keres, de eleve fél éve táppénzen van, mert nyáron eltört a gerince és még nem tudjuk, visszaveszik-e egyáltalán).
Na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudni kell az Édesanyjáról, hogy nem egy egyszerű asszony.
Eleve elkéri a fia összes fizetését, (igen, odaadja, mert akkor addig sikítozik neki, amíg meg nem unja, vagy újabban öngyilkossággal fenyegetőzik, mert az jó...)
Tudni kell, hogy nem egyedül él, van férje ugye a barátom Apja, aki kb. semmibe nem szól bele, mert Anyukája akkora terrort tart.
Évek óta ez a nő hitelt hitelre halmoz, és nem győzi fizetni, igazából idő kérdése, hogy belebukjon. most nem mennék bele, hogy ezeket mire meg miért vette fel, nem is ez a lényeg.
Heti egy két este vagyok náluk hétköznap, mivel fogyózom már nem is nagyon eszem akkor.
Hétvégén vagy ott vagyunk, vagy nálunk (ott kicsit többször).
Na most eljött az a pont, hogy pénzt kért tőlem - mondván nem tudja miből utaznak majd be dolgozni (kíváncsi vagyok az öreg mit lát majd ebből a pénzből). már régóta pedzegette a fiának, hogy kérjen tőlem pénzt, nyilván ő nem merte mondani, meg amióta táppénzen van én több mindent álltam neki, mint amennyit egy nő egy férfinek szokott, de szeretem, ő is megtenné értem, ebből nincs probléma. Néha be is vásároltam nekik, múltkor kenyeret, sajt, felvágott, stb. nem egyszer.
De az anyósnak ezek után már nem szívesen adok, mert nincs miből nagyon, hisz nekem is van családom, még otthon élek, stb... és ha tudnám, hogy ételt vesz belőle, vagy fát a fűtéshez, azt mondom rendben. De ne rajtam hajtsa már be a rohadt tartozásit, mert ezt nem bírja bevenni a gyomrom.
A barátom persze szégyelli a családját, de nem akarok vele ezért összeveszni, bár tény, hogy jó lenne ha végre ő is összeszedné magát és elhúznánk, de nem látok erre belátható időn belül esélyt...
Most szerintetek ezt én reagálom túl és alanyi jogon jár neki a pénz, vagy nem?
Nem az a bajom, hogy adni kell, csak na... ismerem, és nem szeretem ezt az egészet. De lehet én gondolkodom rosszul.
Nem tudom, mit tegyek.
25L
nem olvastam végig, mert kiakadtam azon, hogy nem költöztetek össze, mert még nem tudod, visszaveszik-e a melóhelyére a gerinctörés után.
És ha akkor tört volna el, mikor együtt éltek, elhagyod?
Az nem jogos, ráadásul értelmetlen is, hogy azt mondod, erre adsz, arra meg nem. Most nem tökmindegy, hogy te adod neki azokat a bankjegyeket, amiből a hitelt fizeti és ő veszi ki az automatából azokat, amiből a fát veszi vagy fordítva? A végeredmény ugyanaz: te hozzájárulsz x összeggel a költségvetéshez, az elosztás meg úgyis rajtuk múlik.
Szerintem a megoldás az, hogy nem mész oda. Legyetek inkább nálatok :)
Ha rendszeresen huzamosabb időt töltesz náluk, illő anyagilag hozzájárulni a költségekhez es itt nem csak élelmiszerrol van szó.
Amúgy rendkivuli anyagias, számító nőnek tunsz, jobban járna a parod, ha szakítana veled.
a hangsúly nem az összeköltözésen van hanem az anyós jogtalan kérésén.
nyílván arra értette a kérdező,hogy nem költöztek még össze,hogy nem tudnának fen tartani egy lakást. gondolom a fiúhoz anyós miatt nem akarnak menni. hozzájuk meg más okból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!