Jogos, amit az anyósjelöltem kér tőlem, vagy nem?
Lassan két éve járok a barátommal, de még nem költöztünk össze (részben, mert ő rosszul keres, de eleve fél éve táppénzen van, mert nyáron eltört a gerince és még nem tudjuk, visszaveszik-e egyáltalán).
Na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudni kell az Édesanyjáról, hogy nem egy egyszerű asszony.
Eleve elkéri a fia összes fizetését, (igen, odaadja, mert akkor addig sikítozik neki, amíg meg nem unja, vagy újabban öngyilkossággal fenyegetőzik, mert az jó...)
Tudni kell, hogy nem egyedül él, van férje ugye a barátom Apja, aki kb. semmibe nem szól bele, mert Anyukája akkora terrort tart.
Évek óta ez a nő hitelt hitelre halmoz, és nem győzi fizetni, igazából idő kérdése, hogy belebukjon. most nem mennék bele, hogy ezeket mire meg miért vette fel, nem is ez a lényeg.
Heti egy két este vagyok náluk hétköznap, mivel fogyózom már nem is nagyon eszem akkor.
Hétvégén vagy ott vagyunk, vagy nálunk (ott kicsit többször).
Na most eljött az a pont, hogy pénzt kért tőlem - mondván nem tudja miből utaznak majd be dolgozni (kíváncsi vagyok az öreg mit lát majd ebből a pénzből). már régóta pedzegette a fiának, hogy kérjen tőlem pénzt, nyilván ő nem merte mondani, meg amióta táppénzen van én több mindent álltam neki, mint amennyit egy nő egy férfinek szokott, de szeretem, ő is megtenné értem, ebből nincs probléma. Néha be is vásároltam nekik, múltkor kenyeret, sajt, felvágott, stb. nem egyszer.
De az anyósnak ezek után már nem szívesen adok, mert nincs miből nagyon, hisz nekem is van családom, még otthon élek, stb... és ha tudnám, hogy ételt vesz belőle, vagy fát a fűtéshez, azt mondom rendben. De ne rajtam hajtsa már be a rohadt tartozásit, mert ezt nem bírja bevenni a gyomrom.
A barátom persze szégyelli a családját, de nem akarok vele ezért összeveszni, bár tény, hogy jó lenne ha végre ő is összeszedné magát és elhúznánk, de nem látok erre belátható időn belül esélyt...
Most szerintetek ezt én reagálom túl és alanyi jogon jár neki a pénz, vagy nem?
Nem az a bajom, hogy adni kell, csak na... ismerem, és nem szeretem ezt az egészet. De lehet én gondolkodom rosszul.
Nem tudom, mit tegyek.
25L
Mondjuk, na nincs annyi pénzük, hogy albit fizessenek és eltartsák magukat, akkor nem értem miért kellene összeköltözniük. Teljesen felesleges és hülyeség is lenne.
Ugyan mire?
heti 1-2 napot van ott, nem kellene pénzt kérnie tőle, fura lenne
és mennyi pénzt kér tőled anyós? minden hónaoba jegyzeteli majd, hogy hány napot voltál ott és arra a napokra kiszámolja az 1/3 rezsit?
egyébként én meg azt mondanám, hogy neked otthon kell leadni a pénzt és így nem tudsz fizetni :D
Nem, dehogy jogos!
Úgy tűnik, anyós vérszemet kapott attól, hogy te bevásárolsz, és fizetsz ezt-azt a párodnak. Még csak nem is vagytok házasok, sőt, együtt se éltek, neked semmi közöd a nő pénzügyeihez. A pénz így senkinek sem jár "alanyi jogon", de ha ilyen sorrendet állítasz fel, a párod és a szüleid vannak elől támogatnivalóként, anyós pedig fel sem kerül a listára...
Feleslegesen kötekedtek néhányan!
Nem vagyok pénzéhes! Szimplán azért nem költöztünk össze, mert ha fél év után visszamegy első nap melózni, lehet azonnal kapja a felmondó levelet, mert eddig se volt rá szükség. Akkor lenne értelme addig albérletet kivenni?? Nem.. a táppénze meg nem elég, azt is az anyja kapja meg.
Pénzéhes mi?? Meg elhagynám?? Leírtam, hogy mindent én fizetek neki és azóta is én ápolom!!!! Úgyhogy ne nevezzetek pénzéhesnek!
Az egy más szituáció volt. Tervezték az összeköltözést, már folyamatban volt a dolog, amikor a csaj munkanélküli lett, és a pasi emiatt lefújta, mondván nem akarja eltartani.
Itt viszont szó sem volt erről, egyszerűen mindketten otthon élnek a szüleikkel. Nem hiszem el, hogy nem lehet érezni a különbséget.
Szerintem jól látod, kérdező, az anyós az Te pénzedből (is) akarja feltölteni a saját hibája miatt kiürült családi kasszát, és ez nem jogos.
Viszont szerintem túlságosan elnéző vagy a pároddal szemben. Az ő hibája is, hogy belement egy ilyen helyzetbe, és nem is nagyon próbál kijönni belőle. Kicsit el kéne vele beszélgetned, mert akit így tud terrorizálni a bolond anyja, annak biztos van valami defektje. Pl. nem teszi helyre az anyját, amikor oltogatja, hogy kérjen tőled pénzt??!! Normális az ilyen? Te meg még ezek után is gondolkodsz, hogy merjél-e szólni, nehogy összevesszetek? És ha azt gondolod, hogy egy esetleges elköltözés után ez változni fog, akkor Te vagy a legnaivabb ember a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!