Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan állítsam le az anyósoma...

Hogyan állítsam le az anyósomat? Milyen gyakran illik meglátogatnia?

Figyelt kérdés

Anyósommal nem túl jó a viszonyunk. Ő típikusan az a senki sem tudja olyan jól, hogy mi kell az én fiacskámnak típus. Nem tudok olyat jót főzni, mint ő, nem tudom annyira rendben tartani a lakást, mint ő, stb.

Próbálok a viszonyunkon javítani, de ha egy kicsit engedek, máris mindenbe bele akar szólni.

Ezért eddig csak 3-4 hetente jöttünk össze családi ebédekre, általában anyósoméknál.

Férjem természetesen akkor mehetne, amikor csak akar hozzá, de ő sem megy, max rátelefonál.

Pár hete kiderült, hogy állapotos vagyok, a szülőknek elmondtuk a jó hírt.

Azóta anyósom napi szinten akar jönni unokát látogatni, de az a gyerek még meg sem született.

Már nem merek itthon lenni, mert ha jön, mindig osztja a tanácsokat, hogy mit kell ennem, mit kell vennem a gyereknek, már azt is tudja, hova fog a gyerek iskolába járni.

Ilyenkor késő estig itt ül, és mondja a magáét.

Férjem próbált rászólni, kérte, hogy ezekbe ne szóljon bele, ne jöjjön ilyen gyakran, de mintha meg se hallaná.

Mit csináljak vele? Már párszor csináltuk azt, este elmentünk sétálni, hogy ne találkozunk vele, de nem menekülhetünk öröké, főleg, ha majd megszületik a gyerek.

Nem akarok veszekedést, főleg azt nem, hogy emiatt a férjem viszonya megromoljon az anyjával, de már nem bírom.

Egyáltalán mit mondjunk neki, milyen gyakran illne látogatóba jönnie?

2014. jan. 17. 11:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%

"Férjem próbált rászólni, kérte, hogy ezekbe ne szóljon bele, ne jöjjön ilyen gyakran, de mintha meg se hallaná. "

Tehát meg lett mondva anyósnak hogy ne menjen folyton oda. De nem fogja fel. Ezen túl mit csináljanak? Könyörögjenek? Ne már...

2014. jan. 18. 13:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg vannak olyan anyosok akiknek nincs magánéletük és a gyerekeikkel akarják élni a családi életet. Nagyon nehéz helyzet, én is anyós vagyok, de én csak akkor megyek ha meghivnak, hozzám bármikor beállithatnak. Soha semmit nem kérdezek meg tőlük, mert amit elakarnak ugyis elmondják, de én rájöttem, hogy ki kell alakitanom egy magánéletet és ez nekem sikerült. Néha inkább én hiányzom a gyerekeknek, olyan jól el tudom foglalni magam. Tehát azt kellene megértetni az anyóssal, hogy külön család lettetek és ő meg probálja meg élvezni a nyugdijas éveit a saját korosztályával, férjével..utazgassanak stb..nekem ez nagyon jól bevált,mint anyós..
2014. jan. 18. 22:43
 13/16 anonim ***** válasza:
8%
Attól,hogy férjhez mentek vagy össze álltok az anyós fiával még nem jelenti azt meg áll a világ,mindenki mást ki kell zárni.Ha nem érdeklődne az lenne a bajod.Milyen már az is kikötni mikor mehet anyós apos látogatóba.Nekem ha azt mondaná a menyem ekkor meg ekkor mehetek,megnézhetné hányszor lépem át a küszöbét.Aztán a hajára kenhetné minden gondját gyerekét.Igaz a kisgyereken csattanna aki nem tehet róla hibbant az anyja,de ha anya megmondta akkor legyen.Majd elválna ki nem bírná elviselni ha nem lenne kényeztetve a csodaszép gyereke.Hát nem jobb a békesség?A nagyi is beinthet a válaszlépésekre,ne csak akkor legyen jó ha kell valami
2014. jan. 19. 04:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem beszélt első körben az anyós kizárásáról...arról volt szó, hogy folyamatosan zargatja a kérdezőt, és neki elege van, hiába szólnak rá.

Ha egy anyós nem érzi hogy nem jó amit csinál, azzal egy meny sem tud mit kezdeni....igen is le kell fektetni a szabályokat. bejelentkezni ha jönnének, stb....ez így lenne normális.

Az az anyós aki ezt nem fogja fel nagyon tudom sajnálni...

Ilyenkor jobb is hogy nincs gyerekünk és nem is lesz. Nincs kifogás a zaklatásra. Bár az én anyósom normális, és felfogná ha nyugalmat akarunk... Illetve nem nyaggatna minden nap rászólás ellenére...Mi pl akkor is havonta 1x mennénk látogatóba ha lenne gyerekünk, és akkor is megbeszélés után. Ez csak illendőség kérdése.

Nem fogunk sehová tolakodni hívatlanul, és elvárjuk hogy más se tolakodjon be hozzánk hívatlanul.

2014. jan. 19. 08:56
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát az én anyukámmal bizony megtette a sógornőm, hogy nem engedte be, annak ellenére, hogy éppen a 3 éves gyerekét vitte haza. Szegény kisgyerek dörömbölt az ajtón, de "anyuka" éppen haragudott, ezért nem engedte be őket. Ő is egy tipikus kis "én vagyok a világ közepe" meny, és mivel ők külön család lettek, a világ megszűnt létezni körülöttük. Nem ismer jó modort, udvariasságot, semmit... A gyerekekkel nem foglalkozik, ahol teheti lepasszolja őket, de a férjecskéje családja menjen a rákba, mert ők külön család. A férjecske úgy ugráljon ahogy ő fütyül, nem baj ha porig alázza az anyját és a férje családját.

Szánalmasak...

Persze a gyerekeken csattan minden, és pont tőlük fogja ezt visszakapni, mert ezt fogják megtanulni, hogy semmibe kell venni a szülőket, nem is kérni, csak követelni szabad, megköszönni mindent tilos, és a következetesség nagy bűn. A szeretet meg semmit nem jelent... Na ezt tanítják az ilyen menyek, mint az én elmebeteg sógornőm.

Kérdező, ami pedig téged illet, finoman közöld az anyósoddal, hogy időnként lenne más dolgod is, minthogy estig az ő társaságában üldögélj a kanapén. Én dolgoztam terhesség alatt végig, el sem tudnám képzelni, hogy ha jön mindig otthon legyek.

A havi egyszeri találkozás szerintem is durva amúgy, ha közel laknak a szülők. Azért ennyire nem kellene elszeparálódni és külön családot játszani. A nagyszülőktől nem kellene elszeparálni a gyerekeket, és nem csak akkor kellene igényt tartani rájuk, ha éppen kell valami.

Az ilyen önérzetes kis menyeknek, akik képesek kizárni az anyósukat, kívánok sok-sok fiúgyereket, és ugyanilyen menyeket!!

2014. jan. 20. 10:25
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki nyugodt hétvégéket akar, annak szerintem pont jó a havi 1 látogatás. Ez nem jelenti a nagyszülők kizárását. Csak azt, hogy mindenkinek jár a magánszféra. Nem bírnánk mi sem ha minden hétvégén ide oda kéne cibálni a gyerekeket, ha lennének, vagy 5 fogásos vacsorát kéne gyártani naponta, hetente, mert anyósék ide tolakodnak hívás nélkül. Más kérdés hogy az én anyósom nem ez a rátelepedünk a gyerekünk családjára típus...

Aki lepasszolja a gyereket így, na az egy külön állatfaj.

Persze minden attól függ kinek mi a normális látogatás. Mit beszélnek meg. De ha rátelepedést visszaszorító intézkedéseket hozunk, az nem bűn. És teljesen normális abban az esetben, amit pl a kérdező átél.

2014. jan. 30. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!