Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Illik vagy kell pótolnom?...

Illik vagy kell pótolnom? Illetve te beszállnál a költségbe?

Figyelt kérdés

A lányom 21 éves, van egy autója, saját magának vette, a jogosítványt is magának fizette, és ezek után nem tudom kell-e vagy illik-e beszállnom a fuvarköltségbe ha például el visz bevásárolni?! Elvisz dolgozni!? Ezek nem nagy távok, persze adódnak nagyobbak is de most ezekre a heti 4-5 alkalomra gondolok.

pl elvisz dolgozni meg haza is hoz ( azaz értem jön) az alkalmanként 5 km oda és plusz vissza! Ha elmegyünk bevásárolni az 10 km-

Mennyire dobja ez meg a tankolását??

Havi 10-15 ért tankol általában!

2014. jan. 14. 09:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem illik vagy kell, azonban Te mint édesanya néha megkönnyítheted a dolgát azzal, hogy a tankolásnál szólsz, hogy ezt Te szeretnéd fizetni.

Biztos nem várja el a lányod, de jól esne neki, mert érezné hogy értékeled amit a kényelmedért tesz.

2014. jan. 14. 09:41
 2/11 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem illene, igen!
2014. jan. 14. 09:42
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Én a te helyedben azt csinálnám, hogy mikor megy tankolni mész vele és mikor fizetni kell azt mondod, hogy kislányom most ezt én szeretném kifizetni.
2014. jan. 14. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Igen, időnként fizesd neki te a tankolás. Az a napi pár km igenis sok tud lenni egy hónapban, főleg ilyen benzinárak mellett. Én is napi 10km-t megyek, de sokszor sokallom hogy már megint tankolni kell(4en járunk vele, és olcsóbban kijövök mint a buszbérlettel, még mielőtt valaki rámugrana). Időnként szállj be a tankolási költségeibe, vagy fizesd te helyette.
2014. jan. 14. 09:49
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Én is azt tenném, hogy hétvége előtt, vagy hétfőn mikor visz dolgozni, vagy éppen haza, akkor mondanám neki, hogy ugorjunk el tankolni a kútra, és x ezerért tankoltatnék vele amit én állok. Ez lehet olykor nagyobb összeg, vagy kevesebb, ahogyan érzed és jónak látod. Én is autóval járok dolgozni minden nap, ez napi 10 km-t jelent (oda-vissza), és ez csak a munkába járás. Természetesen járok még ügyeket intézni a városban, vásárolni stb. Nekem havi 10 ezer nem szokott elég lenni, de olyan 15 ből már meg lehet úszni. :) De ez az autó fogyasztásától is függ.
2014. jan. 14. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Veletek él még,és te fizeted a rezsijét,kajáját?

2014. jan. 14. 09:52
 7/11 A kérdező kommentje:

Velünk él, és nem kérem hogy pótoljon, mert segíteni akarom őt ezzel hogy rezsit stb nem kel fizetni.

Minden ruhát magának vesz illetve telefonszámla, netszámla, laptop törlesztés, autó javíttatást ő rendez.

2014. jan. 14. 09:58
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
Ebben az esetben én nem ajánlanám fel, kvázi ezzel száll be a rezsibe. De mondanám, hogy ha kell segítség, akkor szóljon. Bár ez egy családban természetes :)
2014. jan. 14. 13:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát én az alkalmankénti tankolás 50%-át állnám a kedves kérdező helyében.

Utolsó: Szerintem egy 21 éves lánynak a saját dolgain felül a telefon- és a netszámla bőven elég.

2014. jan. 14. 16:14
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

Az ember ott segít a családjának ahol tud. Ha van pénzed, és megteheted, fizesd a benzint. Ha neki van végtelen pénze és neked meg nincs, akkor ő segít neked, és ő fizeti a benzint.

Olyan sok hasonló kérdés van, hogy kinek mennyit kell fizetni, de én sosem értem ezt. Ha van egy család, akik együtt élnek, akkor mindenki a képességeihez mérten járul hozzá a közöshöz. Ha nincs munkája a gyereknek, akkor nem fizet. Ha neked van 30 milliód a bankban, akkor te fizetsz. És vice versa.

Egyébként én általában azt mondom hogy a szülőknek kell a gyereket támogatni, egyrészt mert ők vállalták a gyereket, ők akartak egy gyereket akit szeretni és gondozni fognak, másrészről a szülőknek már egy megalapozott egzisztenciájuk van, míg a fiatal felnőttek, vagy gyerekek még csak az életpályájuk elején tartanak, csupasz seggel.

2014. jan. 14. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!