Illik vagy kell pótolnom? Illetve te beszállnál a költségbe?
A lányom 21 éves, van egy autója, saját magának vette, a jogosítványt is magának fizette, és ezek után nem tudom kell-e vagy illik-e beszállnom a fuvarköltségbe ha például el visz bevásárolni?! Elvisz dolgozni!? Ezek nem nagy távok, persze adódnak nagyobbak is de most ezekre a heti 4-5 alkalomra gondolok.
pl elvisz dolgozni meg haza is hoz ( azaz értem jön) az alkalmanként 5 km oda és plusz vissza! Ha elmegyünk bevásárolni az 10 km-
Mennyire dobja ez meg a tankolását??
Havi 10-15 ért tankol általában!
Nem illik vagy kell, azonban Te mint édesanya néha megkönnyítheted a dolgát azzal, hogy a tankolásnál szólsz, hogy ezt Te szeretnéd fizetni.
Biztos nem várja el a lányod, de jól esne neki, mert érezné hogy értékeled amit a kényelmedért tesz.
Attól függ.
Veletek él még,és te fizeted a rezsijét,kajáját?
Velünk él, és nem kérem hogy pótoljon, mert segíteni akarom őt ezzel hogy rezsit stb nem kel fizetni.
Minden ruhát magának vesz illetve telefonszámla, netszámla, laptop törlesztés, autó javíttatást ő rendez.
Hát én az alkalmankénti tankolás 50%-át állnám a kedves kérdező helyében.
Utolsó: Szerintem egy 21 éves lánynak a saját dolgain felül a telefon- és a netszámla bőven elég.
Az ember ott segít a családjának ahol tud. Ha van pénzed, és megteheted, fizesd a benzint. Ha neki van végtelen pénze és neked meg nincs, akkor ő segít neked, és ő fizeti a benzint.
Olyan sok hasonló kérdés van, hogy kinek mennyit kell fizetni, de én sosem értem ezt. Ha van egy család, akik együtt élnek, akkor mindenki a képességeihez mérten járul hozzá a közöshöz. Ha nincs munkája a gyereknek, akkor nem fizet. Ha neked van 30 milliód a bankban, akkor te fizetsz. És vice versa.
Egyébként én általában azt mondom hogy a szülőknek kell a gyereket támogatni, egyrészt mert ők vállalták a gyereket, ők akartak egy gyereket akit szeretni és gondozni fognak, másrészről a szülőknek már egy megalapozott egzisztenciájuk van, míg a fiatal felnőttek, vagy gyerekek még csak az életpályájuk elején tartanak, csupasz seggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!