Kifizessük a párom apja tartozását?
Én biztosan nem fizetném ki. Mi a garancia arra, hogy pár éven belül nem jár ugyanígy?
Hiába rokon, egyszerűen vannak emberek, akiken nem lehet segíteni..
Miért kerülne utcára? Ha van munkája albérletben is ellehet, hátha akkor megtanulja beosztani a pénzt. Ha a banknak nem fizetett aminek komoly következményei lettek miből gondolod, hogy neked fog mikor a te kezedben semmi nincs, hogy erre kényszerítsd.
Mindenkit nem lehet megmenteni ez van. Vegyétek meg a saját lakásotokat, nehogy már más felelőtlensége miatt ti kerüljek rossz helyzetbe.
Ne, ne fizessétek.
Ha viszont ezt nem tudod megtenni, mert téged nagyon bánt, akkor az alábbiakat ajánlom megfontolásra, HA mégis kifizetitek az adósságot:
1. Mit akarsz a pasitól?
2. Akarod-e nulláról kedzeni vele az életet újra?
3. Olyan embert akarsz-e támogatni, aki folyton olyan helyzetbe hozza magát, hogy a saját bűnei/hibái miatt a gyerekei fizessenek (itt: szó szerint)?
4. Képes vagy-e a pároddal annak családjától igen-igen messze élni, vagy külföldre menni?
5. Képes vagy-e megtenni (ez a párodra is vonatkozik), hogy EGYSZER kifizess mindent és SOHA TÖBBÉ MÉG EGYSZER AZ ÉLETBEN SEMMIT?
Ezeken ajánlom, hogy gondolkodj el - nekem volt ilyen helyzetem a kedves családdal, mindkét oldalon, tudom, hogy hol szorít nálad a cipő és mennyire - és utána dönts.
Sajnos ennek a helyzetnek nincs jó megoldása. Ha nem adtok, Ti lesztek a rosszak, ha adtok, egy év múlva megint adhattok, aztán megint, ...
Tudtommal árverezés először piaci értéken, ha az eredménytelen, akkor a piaci ár 75 %-án történik, alatta nem. Tehát az nem megoldás, hogy Ti veszitek meg az árverésen nekik.
Ajánlják fel az eszközkezelőnek, az majd kihúzza őket a pácból.
Szerintem nektek nem kellene mások hülyesége miatt lenullázni magatokat.
Esetleg kifizethetitek csak a végrehajtót, a maradékból meg azonnal vesztek valami lakást magatoknak, akkor elmúlik az a helyzet, hogy nektek van, nekik meg kéne. (pénz)
Esetleg megvehetitek az autóját.
Köszönöm a válaszokat. Nem fogjuk kifizetni. Megbeszéltük, hogy ilyen szinten nem tudunk segíteni nekik, mert akkor mi nem jutunk soha előrébb. Nekem se vágta senki a bankszámlámra a pénzt.
Egyébként 7 éve vagyunk együtt, nyáron lesz az esküvő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!