Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kifizessük a párom apja...

Kifizessük a párom apja tartozását?

Figyelt kérdés
Párommal pár éve gyűjtünk lakásra, eddig kicsit több mint 6 milliónk van. Viszont az apja lakása már végrehajtás alatt van és rendezni nem tudja, előbb-utóbb utcára fog kerülni. Mit tegyünk? Kifizessük, de akkor mi nem fogunk tudni venni lakást, kezdhetnénk mindent előröl.

2014. jan. 11. 22:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
Nehogy kifizessétek, soha az életben nem látnád viszont azt a pénzt.
2014. jan. 11. 23:21
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

Én biztosan nem fizetném ki. Mi a garancia arra, hogy pár éven belül nem jár ugyanígy?

Hiába rokon, egyszerűen vannak emberek, akiken nem lehet segíteni..

2014. jan. 11. 23:36
 13/17 anonim ***** válasza:
89%

Miért kerülne utcára? Ha van munkája albérletben is ellehet, hátha akkor megtanulja beosztani a pénzt. Ha a banknak nem fizetett aminek komoly következményei lettek miből gondolod, hogy neked fog mikor a te kezedben semmi nincs, hogy erre kényszerítsd.

Mindenkit nem lehet megmenteni ez van. Vegyétek meg a saját lakásotokat, nehogy már más felelőtlensége miatt ti kerüljek rossz helyzetbe.

2014. jan. 12. 01:58
 14/17 anonim ***** válasza:
89%
Maximum és ez tényleg a nagyon maximum. Várjátok meg az árverezést és megveszitek a piaci ár feléért, harmadáért és visszabérelik tőletek. Természetesen saját névre vennétek és minden papírozva. Így segítettetek nekik, van ingatlanotok és ha jó áron kaptátok 1-2 éven belül vissza jön az ára.
2014. jan. 12. 09:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne, ne fizessétek.

Ha viszont ezt nem tudod megtenni, mert téged nagyon bánt, akkor az alábbiakat ajánlom megfontolásra, HA mégis kifizetitek az adósságot:

1. Mit akarsz a pasitól?

2. Akarod-e nulláról kedzeni vele az életet újra?

3. Olyan embert akarsz-e támogatni, aki folyton olyan helyzetbe hozza magát, hogy a saját bűnei/hibái miatt a gyerekei fizessenek (itt: szó szerint)?

4. Képes vagy-e a pároddal annak családjától igen-igen messze élni, vagy külföldre menni?

5. Képes vagy-e megtenni (ez a párodra is vonatkozik), hogy EGYSZER kifizess mindent és SOHA TÖBBÉ MÉG EGYSZER AZ ÉLETBEN SEMMIT?

Ezeken ajánlom, hogy gondolkodj el - nekem volt ilyen helyzetem a kedves családdal, mindkét oldalon, tudom, hogy hol szorít nálad a cipő és mennyire - és utána dönts.

2014. jan. 12. 10:33
 16/17 anonim válasza:
64%

Sajnos ennek a helyzetnek nincs jó megoldása. Ha nem adtok, Ti lesztek a rosszak, ha adtok, egy év múlva megint adhattok, aztán megint, ...

Tudtommal árverezés először piaci értéken, ha az eredménytelen, akkor a piaci ár 75 %-án történik, alatta nem. Tehát az nem megoldás, hogy Ti veszitek meg az árverésen nekik.

Ajánlják fel az eszközkezelőnek, az majd kihúzza őket a pácból.

Szerintem nektek nem kellene mások hülyesége miatt lenullázni magatokat.

Esetleg kifizethetitek csak a végrehajtót, a maradékból meg azonnal vesztek valami lakást magatoknak, akkor elmúlik az a helyzet, hogy nektek van, nekik meg kéne. (pénz)

Esetleg megvehetitek az autóját.

2014. jan. 12. 12:14
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem fogjuk kifizetni. Megbeszéltük, hogy ilyen szinten nem tudunk segíteni nekik, mert akkor mi nem jutunk soha előrébb. Nekem se vágta senki a bankszámlámra a pénzt.

Egyébként 7 éve vagyunk együtt, nyáron lesz az esküvő.

2014. jan. 12. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!