Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jó teszem, ha ilyen esetben a...

Jó teszem, ha ilyen esetben a váláson gondolkodom?

Figyelt kérdés
Az anyósom úgy érzem, nagyon ellenem hangolja a fiát. Másfél éve élünk együtt a férjemmel. A heti kötelező anyóslátogatásokkor az anyósom egyre többször kérdezi, h mit főztem a héten, mert ő tudja, h mit szeret a fia, meg hogy elég meleg van e lakásunkban mert a fia a nagyon meleget szereti, de még az is baja, hogy ne könyvet vegyek karácsonyra a fiának, mert az hülyeség, miért nem pizsamát vagy gyatyát, zoknit. Amikor már nem birtam tovább, finoman, nem kiabálva megmondtam, h van sajéát életünk saját ebéddel és saját hőmérséklettel, erre persze kijentette, h hülye p..csa vagyok, aki csak azért mert hozzá a fiához, h megmutassam a barátnőimnek, hogy férjhez tudok menni. Ezen nagyon kiakadtam. A férjem erre nem szólt semmit, azt mondta, h nem hallott semmit, mert a tévét nézte, holott a vita ugyanabban a szobában zajlott, pontosan hallott mindent. A férjem nem is akart erről beszélni, hogy miért nem védte meg a mi közös életünket. nagyon el vagyok kereseredve. Most azt érzem, h a férjem sose lesz igazi támaszom. A váláson gondolkodom. Szerintetek jól teszem?

2013. dec. 15. 21:31
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben nem mennék anyóslátogatásra. Ha a férj meg ezen megsértődik akkor ellehet neki mondani hogy ha nem véd meg akkor nem teszed ki magad ekkora stressznek meg megalázásnak.
2013. dec. 16. 00:28
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Én már rég nem járok anyóshoz, így nincs konfliktus, mindenki jól jár. Amikor meg anyós problémázott, a szemébe vágtam, hogy ő nevelte a fiát közel 30 évig, oldja meg vele a problémáját. Nem is indoklom, miért nem megyek, nem megyek és kész, itthon pihenek.
2013. dec. 16. 09:27
 23/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Beszéltem a férjemmel, hogy nem megyek többet anyóshoz és hogy nagyon rosszul esett, hogy ilyen férfiatlanul viselkedett. Annyi volt a reakciója, h megérti, ha nem megyek vele az anyósomhoz, de hiába látja ő is, hogy az anyja elvetette a sulykot és igazságtalanul bánt, az anyja mindig ilyen volt, és nem lehet vele beszélni, nem is érdemes vele beszélni, mert úgyis csak a magáét hajtja. Nem látja be, h a fia korábbi kapcsolataiban is éppígy utálta a lányokat még látatlanban is. Szóval a férjem legközelebb se szól semmit. Azt tanácsolta, hogy ha megint történik ilyen próbáljam megvédeni magam, de az "energikus" anyja ellenében úgysem fog sikerülni, úgyhogy inkább engedjem el az anyuka mondatait a fülem mellett és bólogassak, csináljak úgy, mintha egyet értenék vele. Hát, kösz, de ettől többre tartom magam...
2013. dec. 16. 10:36
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Hat ez felhaborito, en biztos kiabrandulnek a ferjembol ha ennyire toketlen lenne az anyjaval szemben. Valahol aterzem a helyzeted mert nekem is volt anyossal konfliktus, de ennyire azert nem durvan... ha le"hulyep..a"zna a ferjem elott es o nem szolna semmit, szerintem az lenne az utolso csepp a poharban. De en eleg ontudatos vagyok - van akit ez biztos nem zavar annyira, ugy latszik a ferjed is ilyen. Az rajtad all, hogy ettol fuggetlenul tudsz-e ra ferfikent nezni ezek utan...
2013. dec. 16. 15:12
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Na, ha a férjed ennyira Sz.rik bele, akkor ugye az sem érdekli, ha anyukának visszaszólsz. Engem egyszer le büdös k.vtak, felemeltem a kezem és annyit mondtam, nem is vagyok büdös.... Köpni nyelni nem tudtak. A legjobb védekezés a támadás. Mondd neki, ha legközelebb is az éheztetéssel jön, hogy igen anyuka, mi így szeretjük. És azt is, ha kicsit büdös a p..... Bocsánat, ez utóbbit inkább ne :D De azért megnézném a fejét.

A lényeg, hogy valami frappánsat szólj vissza. Ha azt mondja, hogy nem érti, hogy vehetett el egy ilyen nőt a fia, mondd meg, hogy ezt már fordítva is hallottad a férjedtől, hogy hogy vehette el anyósodat a férje. Vagy azt, hogy melletted legalább nyugi van. Ha legközelebb nem mehetsz, na bumm, neked lesz jobb.

2013. dec. 16. 16:39
 26/32 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet a frappáns visszaszólés, de nem működik... Amikor több hónapnyi fikázás után visszaszóltam nagyon kedvesen, hogy van saját életünk, és elég volt már a kioktatásból, akkor bőgött meg ordított, hogy hülye p..a vagyok és leordította a férjem fejét, h miért vett el. Zengett a ház a visításától és onnatól kezdve szóhoz se enged jutni senkit. Csak azt hajtogatta, hogy jujj, gyerekünk se legyen meg váljunk el. A férjem meg egy szót se szólt. Itthon azt mondta, h ilyenkor kár bármit is mondani, csak bólogatni kell és akkor lenyugszik az anyja. Hát ezzel az erővel egy bólogatós kutyát kellett volna elvennie. Egyébként amióta megtudta az anyós, hogy gyereken gondolkodunk, azóta azt is mondogatja, hogy nem is ismerjük eléggé egymást (megjegyzem évek óta együtt vagyunk) és minek a gyerek. Amióta a gyerek is szóba jött, csak rosszabb a helyzet, mert az anyósom a még meg se született unokában is az ellenséget látja, aki még jobban elveszi tőle a fiát. A fia meg csak annyit tud nekem mondani, hogy ne szóljak vissza inkább tegyek úgy mintha egyet értenék, mert úgy lesz mindenkinek a legjobb. na szép. a gyerekprojektet tuti nem folytatom, csak hát már túl vagyok 30-on. Azért is gondolkodom azon, h ebből ki kell lépni, mert csak veszik az időm...
2013. dec. 16. 16:59
 27/32 A kérdező kommentje:
Egyébként az is sok mindent megmagyarázhat, h az anyja egyedül nevelte az egyszem fiát egészen kicsi kora óta.
2013. dec. 16. 17:03
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Jobb lenne időben kilépni.

Képzeld csak el, a kisgyerekeid előtt is így beszélne veled, rólad...

2013. dec. 16. 21:00
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, és lehet, hogy le leszek pontozva, de szerintem baromi jól teszed, ha elgondolkodsz a váláson...
2013. dec. 16. 21:22
 30/32 anonim válasza:
Hú, de megértelek! Hasonló szituban élek/tem én is. Nekünk még az esküvőnket is megakadályozta, addig hisztizett amíg teljesen belefáradtam és elment az egésztől a kedvem. Akkor kellett volna szakítanom a párommal, de szerettem és nem tettem. Azóta én nem járok hozzájuk, ő sem jön hozzánk.(aminek örülök!)A párom is csak 2-3 havonta jár már haza. DE ahhoz, hogy ezt elérjem rengeteg beszélgetés és vita volt a párommal. Aztán egyszer betelt a pohár megmondtam neki, hogy elhagyom és el is költöztem a telefont sem vettem fel neki. Mondtam neki, hogy költözzön haza az anyjához, szüljön neki ő gyereket, mert egy papucsnak én nem fogok. 1 hétig nem beszéltünk, nem reagáltam semmi üzenetére, aztán felvettem a telefont, ő sírt és mondta, hogy nem tudja nélkülem elképzelni az életét. Összeveszett az anyjával is, hogy miatta elveszít engem, aki állítólag sírt és azt mondta, hogy ő nem akarta ezt.(bár ezt nem tudom elhinni róla és valószínűleg csak sínjáték lehetett.)Visszaköltöztem hozzá, de megmondtam neki, hogy nem játszhat az életemmel sem ő , sem az anyja. Azóta együtt vagyunk és nem folyik bele az anyós az életünkbe. Bár most tervezünk gyereket....
2013. dec. 18. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!