Anyósom közölte, hogy Karácsonykor ne menjünk hozzájuk mert vendégek lesznek náluk 3 napig, és mi ne zavarjunk. Hogyan tovább?
November végén volt a szülinapom. Nem tartottunk semmiféle bulit, párom 2 szelet sütit a cukrászdába, abba raktunk gyertyát és pezsgőzni készültünk. Anyósék persze beállítottak, és teljesen véletlenül éhesek voltak, ezért kiküldtek a konyhába, hogy csináljak nekik valami harapnivalót. Persze a pezsgőből is kértek, és kiakadtak miért csak 2 szelet süti van, mikor 4en vagyunk. Gondoltam elfelezzük az egyiket a páromal, a másikat meg anyósék. Nem, anyósnak egy fél süti nem elég, neki az egész kell. Oké, nem gond, persze nem köszöntöttek fel.
Párom rájuk förmedt, erre anyós megígérte, hogy Karácsonykor meghívnak minket ebédre és megsüti a kedvencemet.
Ma a párom rákérdezett, hogy melyik nap menjünk, mert akkor az én szüleimnek is tudjuk mondani, mert ők is meghívtak.
Anyósom mondta, hallottam a telefonba, hogy mégse aktuális, mert sógornőmék mennek Karácsonyra és ott lesznek 3-4 napig, és mi inkább ne menjünk oda.
Engem nem igazán hat meg, de páromnak nagyon rosszul esett, csalódott volt, meg kellemetlenül érezte magát előttem...
Próbálom vigasztalni, de nem nagyon megy. :(
Igen tapasztalatlan vagyok, így közel a 40-hez és 10 évi házasság után. Pff.
Egyáltalán nem úgy tűnik a kérdező szavaiból, hogy ő mindent megtenne...
Beküldtek a konyhába mikor átjöttek??? Ez nem kellene, hogy természetes legyen?. Megfelezni a sütit? Te így intéznéd a nagy tapasztalatoddal?
Én ha váratlanul beállítok valakihez, még ha rokon is, nem küldöm ki a konyhába, hogy csináljon nekem kaját.
Ha csak úgy beugrok valakihez bejelentés nélkül, hívatlanul, úgy készülök, hogy nem ott fogok enni. Maximum egy pohár ásványvizet, vagy üdítőt kérek, ha szomjas vagyok. Alapvető illem! Intelligens ember ilyet nem csinál.
Köszönöm a válaszokat.
Sógornőmmel sem túl jó a viszonyom. Mi többször hívtuk őket hozzánk, de az utolsó pillanatban mindig lemondták.
Én egyszer sem voltam náluk, páromat szívesen látják.
Én nem beszéltem anyóssal, mert nekem nem vette fel a telefont, mert állítólag akkor kopogott be hozzá a szomszéd...
Nem szoktunk hatalmas családi összejöveteleket tartani a szülinapomkor. Én nem igénylem, jobb szeretem a párommal kettesben tölteni.
Az én családomnál természetes, hogy Karácsonykor legalább 1 nap együtt a család.... Anyóséknál nem, erről én nem tehetek. Ahol nem látnak szívesen, oda nem pofátlankodok be, és nem hívatom meg magam sehova.
Ha nem hívnak, ne menjetek. Majd mentek, ha hívnak... vagy majd ti is beugrotok hozzájuk váratlanul és követelitek a süteményt, meg a kaját. :D
De tényleg, megsértődni nem kell, ne vedd a szívedre, lépjetek túl rajta, majd mentek máskor. Gondolom, azért a párodnak fontos a családja, ilyesmiért azért természetesen nem kell velük a kapcsolatot megszakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!