Szerintetek bunkóság megkérni anyósomat, hogy a mi házunkban ne dohányozzon? Megsértődhet ez miatt? Jogos lenne?
Kíváncsi vagyok véleményekre.
Sem a férjem, sem én nem dohányzunk. Utáljuk mindketten.
A férjem édesanyja viszont nagy dohányos. Ha meglátogatjuk pár órára, a ruháink nagyon átveszik a cigiszagot. Ez rendben van, végül is az ő lakása.
Viszont mikor ők jönnek hozzánk, akkor is dohányzik persze. De tiszteletlenségnek veheti azt egy anyós, hogy megkértük, hogy a házon kívül, a teraszon, vagy az udvaron legyen szíves dohányozni?
Eddig nem adta jelét a sértődésnek, csak érdekelnek a tapasztalatok!
Tehát ha jól értem, mielőtt az anyós először rágyújtott volna, megkérdezte, hol lehet, ti mondtátok, hogy kint, és azóta kint dohányzik.
Ne keress problémát ott, ahol nincs :D:D:D
Egyébként én is dohányzom, és soha sehol nem volt ebből gond. Megkérdezem, hol lehet rágyújtani, és ott gyújtok rá. Ezt egyébként minden kulturált ember így csinálja.
Nyilván kényelmesebb, ha nem kell kimászkálni, de teljesen érthető, ha valaki nem akarja, hogy dohányfüstben ússzon a lakása. Sőt továbbmegyek, sok helyen laktam, ahol dohányzó volt a lakás, ott is maximum egy helyiség, de a mostani például nemdohányzó, úgyhogy a saját lakásomból is télikabátot húzok és kimegyek rágyújtani :)
Nem, nem bunkóság megkérni.
Szépen, normális helyzetben meg lehet kérni. Ha sértésnek veszi, akkor vele van a baj, nem veletek.
Megdöbbentő, hogy mennyien nem tudnak olvasni/szöveget értelmezni. Neki állnak szidni szegény anyóst mindenféle módon, mikor a Kérdező leírta, hogy az anyósa megkérdezte hol lehet rágyújtani, mondták, hogy kint és ott is gyújt rá, szó sincs megsértődésről. Tényleg ennyire nehéz megérteni pár sort? Szomorú.
Kérdező! Miért keresel problémát ott, ahol nincs?
Bárkihez megyek kint dohányzok az udvaron, erkélyen. Ez alap dolog szerintem. Sőt, még azt is megkérdezem, hogy zavarja e őket, ha kint (!!) dohányzom.
Az első, adandó alkalomkor kellett volna megmondani neki, hogy NE!
Miért csak konkrét elbacott szituációkról lehet kérdést feltenni?
Most azzal mi a baj, hogy az övé nem sértődött meg, de másé meg igen és kíváncsi, hogy most ez lehet sértődés tárgya, vagy tök normális, ahogy ők rendezték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!