Te rábíznád ezek után a gyerekedet anyósra?
4 hónapos fiunk van,sógornőéknek 6 hónapos,egy városban lakunk anyósékkal.
Mi eddig mindig meg tudtuk oldani a fiunk felügyeletét,sógornő viszont már hagyta ott anyósnál a kicsit.
Anyósnál voltunk tegnap,erre eldicsekedett,hogy sógornő kisfia milyen ügyesen ette a danone-t meg a húslevesből a répát,májat,de nehogy mondjam a sógornőnek,mert a lelkére kötötte,hogy csak tápszert adjon,mert még most kezdte el almával kostoltatni.
Sógornőmmel barátnők is vagyunk,így szóltam neki,tudjon róla,én is tudni akarnám.
Anyósnak annyit mondtam,hogy most felejtheti el,hogy kettesben marad a mi gyerekünkkel,nekem nem fog direktben full ellentétes dolgokat csinálni.(főképp,hogy nekem van többféle ételallergiám,párom is tejallergiás, a gyerekorvos szerint ne csodálkozzunk ha a fiunknál is jelentkezni fog valamelyik).
Azóta háborog,hogy de ő jó nagymama...
A férjedről is sokat elárul, hogy milyen hangnemben beszél az anyjával. De tudd, az ilyen pasik (férfinak nem nevezném, az nálam más kategória) később a kedves feleségükkel is így fognak beszélni. Úgyhogy ne légy rá túl büszke.
Arról nem is beszélve, hogy ha a fiacskátok ezt látja tőletek, később nektek is bérelt helyetek lesz egy öregotthonban.
Az anyósod nem viselkedett helyesen, de az is biztos, ha a sógornőm az én édesanyámat így szapulná, nem az anyukámat tenném helyre, hanem a sógornőmet penderíteném ki. De örökre!!
Nem tiltom el,nem is írtam ilyet,ha akarja láthatja naponta,de kettesben nem hagyom őket. Senki olyanra nem biznám,akiben én nem bízok meg.
Párom egy ritka türelmes ember,fát lehetne a hátán hasogatni,de két embert-a fiunkat és engem- a világon mindennél jobban szeret és félt.Az anyja nincs a felsorolásban,sosem volt.Szegény nagymamáját szerette még ennyire,ő sajnos már nem él.
Ha veszélyztetem majd az unokámat,akkor meg is fogom érdemelni,ha egyedül legyek egy öregotthonban....
54, csak jelzem, hogy a legújabb ajánlás szerint a glutént 5 hósan be kell vezetni. Vannak a vérmes szoptatást pártoló egyesületek, még ők is 6-7 hósan javasolják. [link]
"nagy kockázatú gyermekek esetében a 7 hónapos kor után bevezetett glutén fokozhatja a cöliákia kialakulásának kockázatát, a nagy kockázatú gyermekeknél érdemes a gluténvbevezetését 7 hónapos kor előtt, az első ételféleségekkel együtt megkezdeni." Nagy kockázatú, akinek van a családjában, ugyanis genetikai tényezők nagyban felelősek a lisztérzékenység kialakulásáért.
Persze azért hibáztasd csak anyádat, hisz a génállományodért ő is felelős.
Csak nehogy majd téged is később a gyereked, hogy te örökítetted tovább neki. Vagy addigra megint megváltozik az ajánlás. Mert hiába van egy elvileg mindenkire érvényes ajánlás az ételek bevezetéséről, de ez igen gyakran változik, a kis korkülönbséggel született 3 gyerekemet sem egyformán kellett hozzátáplálnom. Képzelem, mi lesz majd, ha nekik lesz gyerekük. Majd frissítem tudásom :D
Bocs a kis kitérőért, de ez annyira szemet szúrt, mert igazságtalannak éreztem!
Ha a férjed ilyen jól "helyre tudja tenni" az anyját, akkor beszéljen vele. Meg gondolom a lányától is meg kapja majd a magáét. Próbáljátok megértetni vele, hogy ezzel nem csak a gyereknek tesz rosszat, de titeket is végtelenül kínos helyzetbe hozhat. Bármi van, kiütés/hasfájás hasonló tünetek, az orvos első kérdése, hogy mit evett a gyerek. Ezt tudni kell, ezért se adjon neki minden vackot, vagy ha mégis, legalább szóljon.
Van akinél a szép szó nem használ. Az általam emlitett példánál is az ordibálás segitett. Van egy embertipus aki ha kedvességet, figyelmet kap akkor visszaél vele, s el kell nyomni ahhoz hogy normális legyen.
Kérdező, ha a gyereked kicsit nagyobb lesz, rábizhatod majd az anyóst. 3 évesen már szoktak annyira értelmesek lenni hogy ha elmagyarázod neki hogy nem ehet pörköltet az anyós az epéje miatt akkor megérti s nem eteti meg.
De az anyós valószinüleg sohase éri el ezt a szintet.
Ne bízd rá. Te vagy az anyja, Te dolgod nevelni.
Anyós csak elrontaná, hiszen nem ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!