Te rábíznád ezek után a gyerekedet anyósra?
4 hónapos fiunk van,sógornőéknek 6 hónapos,egy városban lakunk anyósékkal.
Mi eddig mindig meg tudtuk oldani a fiunk felügyeletét,sógornő viszont már hagyta ott anyósnál a kicsit.
Anyósnál voltunk tegnap,erre eldicsekedett,hogy sógornő kisfia milyen ügyesen ette a danone-t meg a húslevesből a répát,májat,de nehogy mondjam a sógornőnek,mert a lelkére kötötte,hogy csak tápszert adjon,mert még most kezdte el almával kostoltatni.
Sógornőmmel barátnők is vagyunk,így szóltam neki,tudjon róla,én is tudni akarnám.
Anyósnak annyit mondtam,hogy most felejtheti el,hogy kettesben marad a mi gyerekünkkel,nekem nem fog direktben full ellentétes dolgokat csinálni.(főképp,hogy nekem van többféle ételallergiám,párom is tejallergiás, a gyerekorvos szerint ne csodálkozzunk ha a fiunknál is jelentkezni fog valamelyik).
Azóta háborog,hogy de ő jó nagymama...
Nem, nem hagynám..
Tök mindegy, gy az a gyerek ehetné-e vagy sem, ha én azt krtem, hogy ne, akkor lesz szíves betartani. És pont, ez igaz a saját édesanyámra is.
Én vagyok a gyerek szülője, én nevelem, és az én értékrendem és módszereim szerint.
Ne bírálja felül a döntéseimet.
Ennyi
Végre emberi kaját kapott csóró gyerek!
Ha nem ízlik neki, fél méterre kiköpi. Gondolom, nem libatömővel tömték meg.
Mert nem látszik a gyereken, ha CSAK tápot kap? 6 hónaposan is...Nem a fenét nem. Csak nincs aki megmondja.
Helyette, de édi, kerek képű, löttyedt husis.
12-es értsd meg, hogy ne, az a lényeg, gy mit adott neki, ahnem az, hgy nem tartotta be, azt amit az anyja kért.
Innetől kezdve nálam bizalomvesztés...
Egyébként sehol nem írtam,hogy csak tápszert kap a kisfiú.Anyatejet is kap,tápszert akkor kap,ha etetésidőben az apjával van pl.Meg most már almát is.
Nem puha,nem felfújt baba.
Tápszerellenes hozzászólókat kérem távozni,nem érdekelnek,nem ez volt a kérdés.
Itt vagy te és a sógornőd.
Ezek szerint ez a hülye anyós mégiscsak felnevelt 2 gyereket. Lehet, hogy több tapasztalata van, mint neked, aki kislexikonból nézi, hogy hogyan kell gyereket etetni.
A répával meg a májjal nem gondolom, hogy gond lenne, meg aztán gondolom, nem kilószámra adta a gyereknek.
Azzal viszont egyetértek, hogy ha az anya megkéri valamire a nagyit, azt illik teljesíteni.
Nekem pl. az se tetszik, ha egy gyereknek otthon nem engednek meg valamit, s ezt a nagyi tudja, ennek ellenére ő megengedi az adott dolgot. Legalább a főbb nevelési elveket be kellene tartani.
Anyósnak joga van elmondani a véleményét. Akár ujra és ujra. De ahhoz nincs joga hogy a hátunk mögött a gyerekünkkel ellentéteset csináljon mint amire kértük. Ha ilyen anyósóm lenne én is keresném az alternativ megoldásokat, kire bizom a gyereket s ha nem lenne ép más megoldás akko rmérlegelnék melyik helyzet a rosszabb.
Ja és ahogy az amerikai filmekben gyakran hallani: joga van hallgatni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!