Köteles vagyok elfogadni, amit az anyós küld?
1 hónapja költöztünk a párommal össze, a lakhelyünktől 100 km-re. Az első 2 hétben nem tudtam főzni, mert vizsgálták a gázhálózatot és le volt zárva a gáz. Mivel anyósnak a testvére ide jár dolgozni ahol mi lakunk mindig küldött vele főtt ételt. Mostmár tudok főzni, mert újra jó a gáz. De anyós csak küldené a kaját továbbra is. Mondtam a páromnak, hogy mondja meg hogy már nem kell de ő hárít, hogy örüljek már hogy küld.
Meg mondta, hogy majd küld tisztítószereket meg mosóport.
De nekem nem kell, majd tudom én hogy miből milyet használok. Én nem szeretem ha helyettem vásárolgatnak, keresünk mi annyit, hogy mindent meg tudjunk venni.
Ti örülnétek vagy sem?
Nem örülnék, és jobb lesz, ha ezt nagyon gyorsan a tudomásukra hozod, különben sose szabadulsz meg tőle.
Én a saját anyámat is alig tudom lerázni, állandóan hozni akar mindenfélét.
Nem vagy köteles elfogadni. De gondolj bele, hogy Ő mennyire ötül, hogy segíthet! Évekig, évtizedekig megszokta, hogy gondoskodjon valakiről. Most, ha visszautasítod, nagyon rosszul esne neki, hiszen úgy érzi, feleslegessé vált..Egy idő után ez gondolom csökkenni fog, ahogy feldolgozza, hogy a gyereke kirepült.
Hagynám, esetleg szépen mondanám, inkább pihenjen. Nem sérteném meg azzal, hogy nem fogadom el.
Nézd, o szeretetből segítene, ezt nem kellene durván visszautasítani. Inkabb hívd meg egy ebédre/vacsorára hozzátok es közben raterhetsz finoman, hogy "Latja, Katineni, végre van gaz, tudok főzni, ne tessék fáradni többet azzal, hogy ránk tetszik főzni. Igaz a töltött káposztám/akármim nem olyan tökéletes, mint amit Katineni készít, azt hogy tetszik csinálni?" A tisztitoszereket, mosószert is szóba lehet igy hozni: "Jaj, ugy imádom ennek a mosószernek/akar minek az illatát, en csak ilyet szeretek használni".
Aztán vagy megérti, vagy nem. Ha továbbra is küld ezt azt, akkor elrakod. Egyszer meg jol jöhet az.
Itt nem az anyossal van a probléma, hanem a fiával. (sajnos az összes anyós-meny problémánál a fiu az egyik legnagyobb hibás).
Anyósod elkezdett küldeni, lehet ö Sem meri abba hagyni, mert nem tudja, hogy álltok. Szerintem a párodtól nagyon nagy bunkóság, hogy nem beszél az anyjával és nem mondja meg, hogy már képesek vagytok fözni és tudtok venni mosogatószert. Lehet anyósod azt gondolja(söt nem lehet hanem tuti), hogy mivel a fia szivesen elfogadja ezeket, ezért még nem vagytok képesek erre.
Az anyósnak is ez pénzbe kerül nem is kevésbe.
Ha anyós szívesen ad, és van is neki miböl, akkor beszéljétek meg vele(neked elöször is a pároddal kell ezt tisztázni), hogy ha van kertböl termése(alma, paradicsom, habár ezek majd csak jövöre), azt elfogadjátok, mert jó is a bio termékek, ha télapóra, szülinapra karácsonyra, húsvétra küld is örültök, és ha néha nap sokat csinál valamiböl akkor elöre egyeztetve szól és megbeszélitek, hogy kell-e.
Tesómék laknak anyukámékhoz közel, de anyu ha szerez valamiböl nagyobb mennyiségetvagy terem a kertben akkor szól elöre sógornömnek, hogy csinálna töltött paprikát mert sok a paradicsom meg Paprika, és hogy kell-e nekik is. De ez vissza is így müködik. Pl mikor anuykámék hajtásban dolgoztak a cégnél, akkor sógornöm sütött minden napra friss pékárut, minden másnapra egy egytálételt, és ezzel segítette öket. vagy is kb ugyan annyit adnak amennyit kapnak.
nekem messze laknak anyukámék és anyósék is, de pl most jött anyóséktól egy nagybácsi erre, és anyós elöre felhívott, hogy küldjön-e almát a kertböl, és bírszselét. Mindegyiket elfogadtam, mert most mindegyik hiányzott.
Te biztosan egy konyhatündér vagy, aki sokkal jobban főz, mint az anyósa. Élvezed, hogy órákat töltesz a konyhában a főzéssel, mert különben unatkoznál. Olyan jól álltok anyagilag, hogy nem tudnád másra költeni a pénzeteket, ha nem kellene bevásárolnod.
Inkább megsérted az anyósodat (esetleg a párod is), minthogy elfogadd, amit ad.
Ezek után csodálkozol majd, hogy nem csíp az anyósod.
Én mindig örülök, ha küld valamit az anyósom. Legalább nem kell főznöm, vagy bevásárolnom.
A probléma mélyebb annál, hogy el lehessen intézni annyival, hogy jajj ennek örülni kell, mert nem kell főzni.
Anyuka nem képes elengedni kicsi fia kezét és reszket attól, hogy nem lesz megfelelő gondviselésben részesítve a te kezed alatt, beindult a pánikfaktor nála. Párod pedig inkább hallgat és megmarad a komfortzónájában, mintsem ellent mondjon édesanyukájának és konfrontálódjon vele. Struccpolitika.
Mi ezzel a gond? hogy először csak az állandó élelmiszer-ellátmánnyal eszközöl ki magának a párkapcsolatotokban, aztán azt veszitek észre, hogy minden tekintetben ő dirigál és legszívesebben a hálószobába is követne titeket, kiirtva mindenfajta intimitást köztetek. Az anyósnak nincs helye a férfi-nő kapcsolatban, semmilyen szinten.
nekünk is gyakran küld anyós kaját. ilyenkor örülök, mert végre főzhetek magamnak valami olyat, amit a párom utál, és legalább ő sem éhezik, mert ott van mamika főztje :)
ahelyett hogy a problémákat generálod, inkább lásd meg a jót a bosszantó dolgokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!