Mit tudunk tenni, ha a párom szüleit már nem tudjuk jobban támogatni, de még így is kilátástalan a helyzetük?
Egyikük sem dolgozik, még 2 és 3 évük van a nyugdíjig. Kapnak egy minimális összegű segélyt, de abból is tiltanak, mert adósságaik vannak.
Még decemberig maradhatnak a házban, ahol most élnek, de utána menniük kell és nem találtunk megoldást a költözésre, ráadásul már most is elmaradásban vannak a rezsivel, nem is kicsit.
Hozzánk nem jöhetnek, a rokonok nagy részének már tartoznak vagy összevesztek velük, ezért hozzájuk se. Havi 20000Ft-ot tudunk nekik adni, de ezzel sincsenek sokkal jobb helyzetben. Otthonokat már néztünk, de elég sokat kell várni és a legtöbb helyen olyan pénzeket kérnek, hogy nem tudnánk megfizetni.
Ezek után már csak az átmeneti vagy hajléktalan szállók maradnak mint lehetőség? Egyáltalán, megéri törni magunkat, ha ők elintéznek mindent egy "majd lesz valahogy"-al és egy "majd megfagyunk a híd alatt"-al, de semmit nem tesznek, hogy jobb legyen a helyzetük?
Kedves Kérdező!félre ne érts, nem gyalázok, ócsárolok senkit, téged sem, mert nem ismerhetem a helyzeteteket azonkívül amit itt leírsz. De elég volt hogy megállapítsam, hogy elég birka dolog olyan embereket eltartani, akik NEM AKARNAK dolgozni. Még ha válság is van ebben az országban, -vagy mi a fene-, ha valaki akar dolgozni, az dolgozik. Ha engem tömne egy sültbolond pénzzel,akit palira veszek, valószínűleg én se dolgoznék!
Sajnos ez az igazság.
"Hozzátok miért nem mehetnek?"
Mi a rákért tartsanak el 2 ingyenélőt? Világosan le van írva, munkaképesek, és kapnának is munkát, ha akarnának dolgozni...
Mintha az en anyosomekrol irtal volna,annyi a kulonbseg,hogy az en aposom azt a keveset amit kap alkoholra kolti.
Tamogattuk oket mi is es a dednagymama is,hogy a hitelt fizetni tudjak es a lakast ne arverezzek el...de miutan szembesultunk a tennyel,hogy 1 ev alatt SEMMIT nem fizettek a torlesztesbe megvontunk minden tamogatast.Persze dolgozni ok "betegek" mindig es kerdesre,hogy mi lesz veletek?Csak annyi a valasz,hogy a 3 gyerekbol csak befogad valamelyik.
Mi nem fogjuk az tuti.
Ha bele nyugodtak,akkor nem segítenék nekik,pláne nem pénzzel!
Mi végig jártuk azt az utat,hogy segítettünk,adtunk pénzt,de így sem volt jobb,majd kiderült,hogy el lett pityókázva,hát adni akartunk pénz helyett kaját,az nem volt jó. Így magára maradt egy albérletben,szociális rászorultsági alapon igényelt meleg ételt,amit 400 pár forintért megkapott.
"Mi a rákért tartsanak el 2 ingyenélőt?"
Mondjuk mert vagy 20 évig mosták eltartották meg gondoskodtak róla? Esetleg azért? Ha a híd alá hagyja menni, akkor sose szedi össze magát, de ha nála van akár átmenetileg, akkor játszhatja ő is azt, mint amit a szülők szoktak, hogy amíg az én kenyeremet eszed.
Nem tudom egyesek milyen családban nőnek fel, de akkor sem tudnám elnézni, hogy apám meg anyám hajléktalan lesz, ha nem mennének dolgozni. Ők se néznék el, hogy én azzá válnék.
Egyesek pedig képesek kivágni az utcára a gyereket,ha nem megy e dolgozni,hanem ingyen élő- ez kell,hogy kapcsoljon a gyerek.
Megtörtént eset: a szülő nem foglalkozott a gyerekével,miután elvált az anyjától,legalább is egy idő után kiesett a képből,utána néha a gyerek elment,majd mikor megismerkedett valakivel és már babát vártak,akkor elment bemutatta a kedvesét a szülőnek,ekkor kicsit össze szedte magát az apuka,a baba egy éves szülinapjára ment,kitett magáért,pedig egy vasa sem volt. Majd a "gyerekek" (fia és annak családja)közelébe költözött,"segíteni" címszóval. Egy idő után azt látták a "gyerekek",hogy menthetetlen,de próbáltak segíteni neki,óvni a bajtól. A végén össze kapott a menyével,aki így nem járt hozzá,és így a gyerekeket sem látta csak az utcán, a fia járt hozzá csak,hogy megnézze mi van vele,amikor pár hetente hazament-messze dolgozott,de így az a maradék segítség,amit a menye nyújtani tudott is oda veszett. Bele nyugodott,majd lesz valahogy,egy "kis" adósságot felhalmozott,majd felkötötte magát,mert nem bírta tovább azt a mostoha életet. Ha a menye annak ellenére,hogy haragban volt az apósával segített volna,akkor a történet nem így végződött volna.
Ez egy rövidített verzió volt. Anyósodéknál más a helyzet,mert vannak egymásnak,de ki tudja mi fortyog bennük,az elkeseredettség olykor sok mindenre képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!