Mit csináljak ha a feleségem minden megtakarított pénzünket kamu rák elleni csodaszerekre költi el az anyja miatt?
Nem egészen, mertígy legalább tovább tápláljátok az áltudományos álcsoda doktorokat és jobban meggazdagodnak a sarlatánok -.-
Lassan jobban megéri csodadoktornak menni,mint orvosnak.
Azt hiszem választanod kell a feleséged és a pénz között. Ez sajnos érzelmi döntés a feleséged részéről. Szemét dolognak tartom a pénzlehúzást a kuruzslók részéről, felkötném az összeset mert sok embert tettek tönkre! Viszont ha nem áldozod fel a pénzt, akkor a feleséged meg fog utálni, akkor is ha minden egyes nap elmondod azt neki, hogy ne költse az anyjára.
Olvasd el ezt:
Nehéz erre mit mondani, egyetértek részben mindenkivel, és téged és a párod is megértelek. Neked kell mérlegelned hogy a mi a fontosabb. Persze megmondhatod neki, de te is tudhatod hogy most milyen állapotban van. Nincs mit hozzáfűzni az előző válaszokhoz ebben a témában.
Egy valami viszont biztos, a hit rendkívül fontos. Nem egy olyan eset volt, amikor azt mondták az orvosok hogy nincs esély, és mégis meggyógyult a beteg, egyszerűen a hite miatt. Ugyanis a szervezet sokkal jobban, hatékonyabban működik, ha pozitívan gondolkodunk. Ez van hogy csak segít, de olyan is volt hogy emiatt tűntek el a beteg sejtek, amiknek a helyét az egészségesek vették át. Az orvosok sem hitték el. A beteg folyamatosan arra gondolt, arra koncentrált hogy a rákos sejtek helyét a jók veszik át. Ez nem kerül pénzbe sem.
Emellett tegyen meg minden mást ami segíthet, egyen olyat amiben sok az antioxidáns, c vitamin, stb (minél nagyobb dózisban), amit pedig kerülni kell, azt kerülje.
De a hit, pozitív gondolkodás, tényleg rendkívüli erővel bír. Az a legfontosabb hogy minél erősebbek legyenek ezek a gondolatok, vagy a pozitív hatások, amik érik, és a gyógyulásra koncentráljon. Bárki tapasztalhatja hogy ha negatívan gondolkodik, akkor egyből mennyivel rosszabbul érzi magát, míg fordított esetben ha nagyon erős az a pozitív élmény, tele van energiával. Ennek tudományosan bizonyított jó hatása van.
Az én családomban hasonló volt a helyzet, csak a nagypapámmal, és nem rákos volt, hanem leállt a szíve, újra lett élesztve, aminek eredménye képpen agyinfarktust kapott nagyon hosszú betegségek után. 2 hétig volt agyhalott, azalatt az anyukám, és a két testvére minden fellelhető sz*rságot megvett, 400 ezer forintos felfekvés elleni matracon keresztül a vargagombán, stb.-n át... Annyit értek el vele, hogy 400 ezer forintos matrac volt alátéve, 800 ezres koporsóban... És lett 6db providentes, 1db unicredites, 1db cetelemes hitel, amik miatt a nagynéném háza úszni fog, mert képtelenek fizetni. Arról nem is beszélve, hogy a sok éve családunkban öröklődő ékszerek elvesztek a zaciban.
Ne értsetek félre, imádtam a nagyapámat. De egészségügyis végzettséggel sem tudtam hatni rájuk, hogy mindez felesleges.
De mivel itt feleségedről van szó, talán el tudsz vele beszélgetni.
Ülj le a feleségeddel beszélni, hogy ez nem megoldás. Ajánld föl neki, hogy fordítsátok más formában az anyjára a pénzt: menjen el vele kettesben valahova, ami segíti a gyógyulását is, ahol pihenhet, ahol picit elfelejtheti a folyamatos kezeléseket. Így a feleségednek marad valami szép emléke az utolsó időkről is.
Ahogy írták korábban is, egy végzett orvos, de mellette természetgyógyász szakembert kéne keresni, aki segít kiválasztani EGY gyógymódot az alternatív lehetőségek közül. Annak csak rossz a vége, ha mindenbe belekapnak, mert a szervezet egy bonyolult rendszer, nem jó neki, ha hetente más csodaszert kap, még ha valamelyik hatásos lenne, a rendszertelenség miatt ez is elveszhet. Ezt a feleségednek is meg kell értenie, nem kell hozzá sok ész.
Az egy módszer elvével teljes mértékben egyet értek.
Minden gépet/rendszert csak úgy lehet kijavítani, ha egyszerre csak egy paraméterét változtatunk.
Az is kérdés, hogy mennyi idő volt, mire összehoztátok ezt a pénzt? Ha 2-3, akkor talán hagyhatnád, mert az nem annyira irdatlanul hosszú idő, ogy ne lehetne még egyszer "kivárni". Ha viszont öt év felett, akkor elég necces a dolog.
Ha úgy döntesz hagyod, akkor viszont a későbbiekben egy dologba soha ne menj bele. Hitelt ne vegyetek fel!!
Meg így kívülről nézve nekem eszembe jut az is, hogy ha elköltitek a pénzt és a Kérdező Édesanyjáról derül ki, hogy rákos ezután nem sokkal akkor mi van? Így járt, rá már nem jutott? :(
Ne értsetek félre, nem kívánom ezt senkinek. De előfordulhat? Igen. Reális elvárás volna tehát a feleség részéről, hogy a megtakarításnak csak a felével gazdálkodjon? Természetesen igen.
Csak ezt most már késő megbeszélni. Az elején kellett volna ebben megállapodni, és azonnal lekötni a pénz másik felét úgy, hogy csak ketten törhessék fel.
Meg én is csak kívülről vagyok nagy legény, nyilván el sem tudom képzelni, hogyan állnék oda a (még nem létező) feleségem elé, hogy szívem, ennyi volt, a többi pénznek ne lépj a nyakára. Nyilván nem lenne szívem hozzá :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!