Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti nem akadtatok volna ki,...

Ti nem akadtatok volna ki, hogy engedjem el hozzá ezután a gyereket?

Figyelt kérdés
Holnap lesz egy hete hogy a gyerekkorházban kötöttünk ki 2 éves fiammal mert anyósoméknál az állára meg az alsó ajkára fújta a hideg zsíróldot. Úgy hozta haza hogy a gyerek üvöltött és csak a kezembe nyomta hogy van e égési. Persze azonnal orvost hívtunk, aki egyenesen a mentőknek szól mérgezés veszélye miatt. Kiderült hogy a gyerek azért volt felügyelet nélkül mert az anyósom meccsre készült és a haját szárította. A vegyszer pedig lent a mosogató alatt volt. Persze úgy tett hogy nem gondolta volna hogy hozzá nyúl. Szerencsére nem történt semmi komoly gond. De azóta is az jár a fejembe mi lett volna ha a szemébe kerül vagy lenyeli. S nem szivesen engedem el hozzá megint annak ellenére hogy eddig ilyesmi nem fordult elő. Ti mit tennétek, hogy éreznétek.
2013. okt. 5. 14:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk van itthon hideg zsíroldó, de csak megnyomod és jön. Milyen gyerekzárról beszéltek?

Amúgy a franc tudja... Régen érdekes semmilyen gyerekzár nem volt, mégse volt az a hobbija a gyerekeknek, hogy lelocsolták magukat, meg megkóstoltak minden szart. Ha csak a környékére ment, már ordítás volt belőle, így meg is tanulta, hogy tilos. Ma meg... minden extra biztonságos, gyerek biztos stb. és ezért sokan nem is veszik a fáradságot, hogy megtanítsák a gyereknek mit szabad és mit nem, aztán csodálkoznak, hogy baj lesz. Kb. minthogy berakja a konnektor védőt, nyugodt, hogy a gyerek nem tud úgyse belenyúlni, de addig már nem jut el, hogy ordítson is, ha mégis megpróbálja. Másnál meg ahol nincs konnektor védő csodálkozik, hogy belenyúl, mert sehol nem tanulta meg, hogy tilos.

2013. okt. 5. 23:58
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Én azt nem értem miért nem vitte azonnal ő orvoshoz, ha már megtörtént a baj. Nekem ez a felelőtlenség netovábbja.

Már az is durva, hogy nem figyelt rá, de még tudta is fokozni....

Én egy darabig biztosan nem engedném hozzá egyedül.

2013. okt. 6. 07:36
 13/18 A kérdező kommentje:
Fújjos ezek szerint nem volt lezárva. De azóta már minden ilyesmit elpakoltak oda ahol a kicsi nem fér hozzá. Megjegyzem előbb kellett volna. Csupán a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. S bár most is ott van az apjával nem tudom hogy valaha is képes leszek újra bizni benne, hogy el fogom e tudni engedni a gyereket anélkül hogy az járna a fejembe nem e fog vele megint történni valami, hogy figyelnek e rá. Beléjük vetettem a bizalmamat, rájuk biztam a legdrágább kincsemet és ez lett a vége. Persze lehet hogy túlzok és nem kéne mert balesetek sajnos elő fordulnak és ez bárkivel megtörténhetett volna, de mégsem olyan könnyű ezen túl lépni akárhogy is szeretnék. Azért igyekezni fogok. Látom rajta hogy mennyire bánjta a dolog mindig kérdezni hogy mi újság a kicsivel, meg tegnap is itt voltak. Talán ez segít idővel tovább lépni. Bár félek hogy a bizalmat nem olyan könnyű vissza szerezni. Főleg ilyen esetben.
2013. okt. 6. 13:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok.

Látod, az anyósodat is biztos bántja. Ezért javasoltam, hogy beszéld meg vele ezeket a dolgokat, hogyan figyeljen legközelebb a picire.

Ahogy leírtad, hogy érdeklődik, én nem hiszem, hogy ez még egyszer előfordulna. Nem azt mondom, hogy rögtön vidd át megint hozzá, de egy hosszabb szünet után érezni fogja a hiányt, és azt is, hogy ha tartani akarja szorosan a kapcsolatot az unokával, akkor oda kell rá figyelnie.

2013. okt. 6. 22:39
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Soha többet ne hagyd ott!
2013. okt. 7. 06:41
 16/18 anonim ***** válasza:

Érthető, hogy elsőre kiakadtál és csak meg akarod óvni a gyerekedet, de hidd el, hogy ez csak egy baleset volt, bárkivel előforudulhatott volna. Fordított esetben neked hogy esne, ha egy rádbízott gyerekkel történt volna baleset, egy pillanatra nem figyelsz oda és elesik vagy bármi, és az anyja azt mondaná, hogy soha többé nem bízza rád, mert erre alkalmatlan vagy és tán még direkt is csináltad. Ugye hogy neked se esne jól? Többgyerekes anyukáknál, több tíz éves rutin után is előfordulhat, hogy a gyerekkel vagy az unokával baleset történik.

Inkább beszéljétek meg felnőttek közösen, hogy mit kéne átrendezni abban a lakásban, hogy gyerekbarátabb legyen, együtt csináljátok meg a változtatásokat. Anyóséknak meg mond meg, hogy bízol bennük, tudod hogy csak baleset volt és tudod, hogy többé nem fordul elő mert nagyon fognak vigyázni a gyerekedre. Sokkal többet érsz el ezzel, hogy pozitívan beszélsz vele, hogy a pozitív változásban hiszel, mintha nem engednéd oda a gyereket egyedül.

2013. okt. 8. 10:18
 17/18 A kérdező kommentje:
Persze tudom hogy nem szándékosan csinálta és eddig ilyesmi soha nem fordult elő pedig születése óta sokat van ott. De mégis úgy érzem megrendült a bizalmam és ezen nem olyan egyszerű átlendülni. Nem akarom hogy úgy érezze haragszom rá vagy hogy konfliktust akarok szítani. Mert bár így volt már nincs így. Örülök hogy nem lett nagyobb baj és igyekszem minél előbb tovább lépni. Remélem hogy sikerülni fog és vissza áll a jó kapcsolat köztünk.
2013. okt. 8. 11:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Az anyósomnak 6 gyereke van.Mindegyik felnőtt,egészséges,de mindegyiket érte baleset gyerekkorában.A férjem például annyira összeverekedett az öccsével,hogy a balesetin kötöttek ki.Ez azalatt történt míg anyósom kiteregette az udvaron a ruhát.Most több,mint 15 unokája van és senki nem fél otthagyni nála,mi sem,pedig szinte mindenki el tudja mesélni,hogy milyen sérüléseket szerzett gyerekkorában.Az ember megpróbál mindent megtenni,hogy elkerülje a bajt,de nem tudod összeragasztani magad a gyerekeddel,1 másodperc alatt is történhet bármi.Ha kisebb baj történik pl. megégeti az ujját,akkor megtanulja,hogy többet ahhoz a tárgyhoz nem nyúl,mert meleg.Gondolom te sem búra alatt nevelkedtél és most mégis itt vagy.Anyósod felnevelte a férjedet,legyen ez elég bizonyíték arra,hogy ért hozzá.
2013. okt. 8. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!