Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom jogosan kéri vissza a...

Anyósom jogosan kéri vissza a tőle kapott gyerekholmikat?

Figyelt kérdés

Férjem egyke, nekem 4 fiatalabb testvérem van (erre nem kérek megjegyzést, a szüleim rendesen neveltek/nevelnek minket).

A családban nekünk született elsőként gyerekünk. Mi is szeretnénk még és előbb-utóbb a testvéreim is. Ezért minden gyerekruhát, játékot, egyéb holmit bedobozolva a szüleimhez vittünk, hogy majd akinek legközelebb születik gyereke, használhassa. Ezzel a férjem is egyetért, szereti a testvéreimet.

A lányunk 2 éves elmúlt, most valahogy szóba került a dolog és anyósom teljesen felháborodott, hogy amiket ő vett azokat miért adnám a tesóim gyerekeinek, adjuk vissza neki. Kérdezte a férjem hogy mire szeretné használni őket, azt mondta hogy ahhoz semmi közünk, de azonnal adjuk vissza neki.

Igaza van?

2013. szept. 30. 10:20
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen termesetes amit a kerdezo caladja csinal. Tegyuk fel, hogy az egyik huga 2 ev mulva szul egy babat. Ekkor jol jon neki a novere gyereketol megorokolt gyerekholmi. Persze lehet egy-ketto tonkre fog menni, viszont a hug is fog venni nyilvan a sajat gyerekenek ruhat. Amit a gyerek szinten kino es ott lesz a kozosben. Ha rakovetkezoleg szinten a kerdezo lenne terhes es lenne ujabb babaja, akkor majd elmegy a gyerekruhakert. Amikbol egyebkent nem lesz kevesebb, hiszen a hug kipotolta.

A dolog mogott tobb minn is allhat:

1. a ferj edesanyjanak nincsenek testverei, neki is csak egy gyermeke lett, tehat nem tudja megerteni, hogy milyen az, mikor osztozkodik az ember a testvereivel.

2. a ferj edesanyjanak vannak testverei, de nem jo a viszony, ha beszelnek is, biztos, hogy ot nem segitettek pl. gyerekruhakkal mikor a ferj szuletett.

3. lehet azt gondolta, hogy egy ev mulva mar a masodik unokajanak orvendhet.

Szerintem az lenne a megoldas, ha a ferj leulne megbeszelni a dolgot az edesanyjaval. Nem biztos, hogy irigy, inkabb az 1. es 2. indok lehet es fel, hogy ha a kerdezonek ujbol szuksege lesz ezekre a dolgokra, nem kapja vissza.

2013. szept. 30. 20:12
 42/46 anonim ***** válasza:
78%

kicsit off, de bocsánat, fontos: #40 ez olyan, amiből ezt meg lehet érteni:

'Ami jön azt fogadjuk, ami megy azt engedjük.'

Történnek dolgok és hagyjuk áramlani, nem képezünk gátat, nem hőbörgünk, hogy de rossz, nem méltatlankodunk. Hanem itt és most, ami a feladatom, azt viszont a lehető legjobban végzem, akkor a dolgok jó mederben haladnak tovább. Mert tőlem is függ ez - a velem történő dolgokban én is mindig benne vagyok.:) dióhéjban ezt mondom, de lehet róla elmélkedni kicsit.

Nyugati létszemlélettel nagyon szép megfogalmazása ez a Radnóti versrészlet, ahol ez "hordozd szívedben" fejezi ki, hogy jót szeretne tenni az adott körülmények közt:

"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:

ez volt a múlt, emez a vad jelen, -

hordozd szivedben. Éld e rossz világot

és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,

hogy más legyen."

2013. szept. 30. 20:15
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi csak ketten vagyunk tesók, de unokatesómék összesen 9 gyerkőccel rendelkeznek.

amikor a lányom megszületett 10 zsák ruhát kaptam a 9 gyerekről összesen, 56-68 méretig, hogy válogassam ki ami kell.Annyit kértek, vigyázzak rá, hogy tovább mehessen a családban.

Rengeteg új ruha volt benne, de például kiságyat is kaptunk...

anyósom 3db -27 éves rugit hozott a férjemé volt- azzal a felkiáltással, hogy azt majd a lányának kell tovább adni nem az én senki családomnak...:)

Van egy nagy dobozom, szépen gyűlik benne a sok vacak, pöttyös labda 3-hónaposnak, buborékfújó, stb...

7 hónapos a lányom, tesóméknál közben baba született tovább adtam ami használható kivéve anyósos cuccokat.majd megkapja a lánya árcédulástól.

2013. okt. 4. 12:34
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó! 27 éves rugi?! Az már ereklye!:D

Viccen kívül, én kaptam olyan pólyahuzatot, amiben még a férjem volt babakorában. Annak örültem, mert tényleg szép és jó minőségű volt.:)

Tesóméknak pl.rengeteg új babacuccot vettem, de ennek csak töredékét kaptam vissza még kölcsönbe is. Nem vagyunk egyformák...

2013. okt. 4. 14:00
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
Én visszaadnám, de megmondanám, hogy köszönjük, többet nem kérünk semmit KÖLCSÖN.
2013. okt. 5. 23:17
 46/46 anonim válasza:
32 hányd le magad!
2013. okt. 17. 23:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!