Normális hogy a barátom anyja pénzt kéreget tőlem és nem adja meg? Mg hogy fizessek a rezsibe mert hétvégente ott vagyok? Már odaadtam minden pénzem most nincs diákmunkám mit mondjak neki?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..
remélem nem ugyanaz a kérdező!
Mindenesetre én elolvasnám ezeket a commenteket, mert hasznos lehet számodra, sajnálom hogy ennyi könnyedén kihasználható, butus fruska van mostanában, légyszi legyen már benned egy kis önbecsülés! Tökéletesen megértem a szüleidet, szerintem nekem addig tartott volna egy ilyen kapcsolat, amíg meg nem hallom, hogy pénzt kérnek tőlem, nem vagyok sem bank, sem szeretetszolgálat, és amíg nem költözöl oda, nem jogos a követelésük.
Nem normális, de akkor egyszerű: ne legyél ott hétvégén.
Mondd meg neki, hogy adja meg, amivel tartozik.
Ha követeli, hogy a múlt hétvégi rezsibe szállj be, akkor mondd meg: ok, akkor a tarozását abba beleszámítod.
És ezek után soha többet oda lábad be ne tedd.
Ha a barátod még mindig téged akar, akkor meg fogja oldani, hogy találkozzatok máshol, máshol töltsétek együtt a hétvégét.
Ha nem oldja meg, akkor egy szar alak, és nem érdemel meg téged.
Amúgy nem a te feladatod, hanem a barátod feladata, hogy ha anyagiak merülnek fel a látogatásod alatt, akkor azt elintézze vele. Kettesben, téged ebből kizárva.
Nem albérlőnek mentél oda, hanem a fia vendégeként!
Nem kell pénzt adnod egy olyan háztartásba, ahol csak hétvégi vendég vagy, pláne akkor nem, ha hozzátok is szoktatok menni a barátoddal. Az hogy kölcsön kérnek tőled, más tészta, ha tudod nélkülözni a pénzed akkor adj nekik, ha nem akkor ne adj nekik. De a kölcsön minden esetben visszajár, és amíg nem adják meg, addig ne adj következőt.
Amúgy az se normális, hogy mindent te fizetsz mert a barátodnak le kell adnia a pénzt otthon. Legyen neki is saját pénze úgy mint neked, és álljátok közösen a költségeket, mint a pizza és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!