Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen apos szituacioval?

Figyelt kérdés

Ferjemmel boldog hazassagban elünk( 6 eve vagyunk együtt), 2 aprocska 3 ev altti gyerekünk van.

Messze elünk csaladainktol 500-1000km ellenkezö iranyokba. Itt elnek a többi rokonaink is mint nagymamak unoktestverek nagynenik, gyerekkori baratok. Evente 1-3 alkalommal megyünk hozzajuk. Hozzank meg megritksbban jönnek.

Anyosom egy tünderi nö mindig jol kijöttünk, söt közeli a kapcsolat is.

Aposom viszont nem. Egy mogorva szinte mar bunko ember, soha semminek nem tud örülni, mindenröl meg van a velemenye ami szinte csak megativ. Melöe pedig ugy viselkedik mint egy 5 eves gyerek, szinte alig eszik meg par etelt, azt is csak amit anyosom föz, iszonyatos buta elkepzelesei vannak es ha valaki mast mond akkor kibukik. Nem megoldja a problemat hanem duzzog es besertödik, semmiröl nem lehet vele beszelni.

1 honapja együtt volt a csalad nyaralni ( anyosom valasztotta a helyet, de a fiai fizettek szinte mindent), mikor oda ertünk egyböl kijelentetze hogy ez nem az ö vilaga rögtön haza megy es utolso nap vissza jön anyosomert. Ekkor mindenki csak csöndben volt en pedig megmondtam hogy gondoljon masok erzelmeire is... Es ott maradt , a vegen szuperül erezte magat.

Es most jött a vissza fizetes.

2 hetre anyosomekhoz utaztunk mert csaladi esemenyek vannak sorba, es a dedik is lassak a gyerekeket. 1 hetre ferjemnek elkellett utaznia . Elöször kikezdte a nagylanyt (3 eves lesz), kiabalt vele mert a kezei eves közben az asztalon voltak es meg ezer ilyen dolog. Lanyom fel töle es szinte mar sir ha meglatja.

Tegnap viszont elem allt es ezt mondta: ha en a nyaralason meg mondtam velemenyemem akkor most ö is.(vagyis vissza fizeti amit adtam neki) nem tudja elviselni rendetlensegemet, mindenhol szethagyom cuccainkat, a konyha mindig tiszta kosz, es a gyerekek jatekai szetszorva, a gyerekek hangosak...

Persze hogy vannak itt ott jatekok, de egesznap pakolok utannuk, a konyhat mindig takaritom ha mehföztem elpskolok letörölgetek, de jatekok ott is vannak söt meg a gyerekek rajzoloja is ott van...

Elöhagytam a vasalodeszkat( összecsukva felrerakva a mosokonyhaban) mert este vasalni akartam ...

Azt mondta ha nem valtozik ez akkor ö elmegy mig itt vagyunk mert igy nem tud elni.

Menjek bele egy haboruba? Meg 1 het van hatra es 2 csaladi esemeny amire mindenki nagyon keszül.

Mit gondoltok erröl?

Ferjem ma erkezik , igy meg nem mo dtam el neki.

2013. aug. 23. 07:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát akkor csak egyszerűen nem kell ilyen közelségben lenni más habitusú emberekkel. Szerintem sokkal előrébbvaló, hogy jól érezze magát mindenki, mint hogy "együtt legyen a család"....

Nálunk ezért nem is szokás összejárni...:)

Világéletemben 2 fős családom volt, most meg egyedül élek.:)

Soha ilyen gondom nem volt, nincs, mint amilyenekkel most Neked kell együtt élned.:)

2013. aug. 23. 14:30
 12/14 anonim ***** válasza:

A világért sem mennék bele háborúba. Apósod szeret benneteket, de más a szeretet, a vendégség, és más a hetekig együttélés. Nem tudhatod, hogy talán van-e valami betegsége: magas vérnyomás, cukor stb.

Ő már nyugalomra vágyik, ami nem jelenti azt, hogy elutasít benneteket.

Maximálisan alkalmazkodnék hozzá, hiszen az az ő otthonuk.

Nem tartanám elöl a vasalódeszkát, csak akkor venném elő, amikor szükséges. A gyerekeket rendre szoktatnám, arra, hogy ők is tanulják meg, a nagypapáéknál más a rend, alkalmazkodni kell.

Azt javasolnám, hogy egy-két napos látogatáson kívül ne költözzetek oda hetekre.

Ilyenkor a gyerekük családja, feleségestől, unokástul belakják az ő otthonukat. Semmi sincs úgy, ahogy megszokták, sem a környezetükben, sem a lakásukban, sem az életformájukban.

Idősebb emberek ehhez már nem képesek alkalmazkodni, és nem is várható el tőlük.

2013. aug. 23. 15:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Mindenki a saját szemétdombján az úr. Alkalmazkodj a békesség kedvéért, de sátoros ünnepekkor elég látnotok egymást.
2013. aug. 23. 16:31
 14/14 anonim ***** válasza:

A lányaidat ne hagyd.Ha velük van problémája veled közölje és ne merje még egyszer megfélemlíteni a gyerekeket !!!

Egyébként csöndben elcuccolnék ismerőshöz vagy vendégházat vennék ki. Aztán álljon meg apjuk a mama előtt,hova lettek az unokák.

2013. aug. 23. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!